Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Insulele Comore, situație disperată la Cupa Africii pe Națiuni – Un fundaş va apăra poarta la meciul din optimi

Publicat

in

Fundaşul dreapta Shaker Alhadhur a fost anunţat titular în poarta naţionalei Insulelor Comore la meciul cu Camerun, din optimile Cupei Africii pe Naţiuni, după ce doi portari din lot au fost infectaţi cu Covid-19, iar un al treilea s-a accidentat.

Insulele Comore au încercat să obţină o derogare pentru a-l alinia pe portarul Ali Ahamada, testat negativ luni dimineaţă, dar nu au obţinut-o.

Oficialii de la CAN au afirmat că jucătorii testaţi pozitiv trebuie să stea cinci zile în izolare şi i-au interzis chiar accesul pe stadion lui Ali Ahamada, deşi testul acestuia de luni dimineaţă a fost negativ.

Al doilea portar, Salim Ben Boina, este accidentat la umăr, iar cel de-al treilea, Moyadh Ousseini, are Covid-19, scrie News.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Deja-vu pentru BTC versus sentimentul pieței. Indicele fricii și lăcomiei atinge cel mai scăzut nivel din martie 2020

Publicat

in

De

Bitcoin ( BTC ) a revenit la 30.500 de dolari pe 17 mai, pe fondul speranțelor că o retestare a maximelor din 2017 ar putea fi evitată.

Datele de la Cointelegraph Markets Pro și TradingView au arătat că BTC/USD a crescut după aproape zilnic pentru a construi provizoriu pe 30.000 USD.

Totuși, într-un interval de mai multe zile, perechea nu a decis încă o traiectorie semnificativă ascendentă sau descendentă, în timp ce volatilitatea a scăzut în noua săptămână.

Pe fondul îngrijorării că o retragere majoră ar putea duce sub minimele de săptămâna trecută de zece luni, popularul analist Credible Crypto a oferit o alternativă mai optimistă. Pe baza normelor istorice, a susținut el pe Twitter, că Bitcoin a avut puțin impuls pentru a retesta 20.000 de dolari sau mai puțin, conform cointelegraph.com.

„Argumentul pentru 13.000-14.000 $ BTC, bazat pe premisa că piețele ursiste majore din trecut au dus la scăderi de 80% din partea de sus, face o presupunere majoră – că 65k a fost vârful ciclului”, a scris el.

„Este aceeași presupunere pe care oamenii au făcut-o la 30.000 în iunie 21, înainte de a ajunge la un nou ATH de 65.000 trei luni mai târziu.”

După cum a raportat recent Cointelegraph, planurile de urgență par să fie deja în vigoare pentru un astfel de eveniment, MicroStrategy – compania cu cea mai mare trezorerie corporativă BTC – fiind chiar pregătită să cumpere aprovizionare pentru a opri căderea.

Întrebat dacă BTC/USD ar putea repeta retragerea de la maximele din 2019 de aproape 14.000 USD până la nivelul de 3.600 USD în timpul prăbușirii COVID-19 din martie 2020, Credible Crypto a fost la fel de sceptic.

„Nu mă așteptam la asta. Este posibil? Da, dar așa cum am spus anterior, o retestare a maximelor ciclului anterioare nu a mai avut loc până acum, așa că mi se pare foarte puțin probabil”, a răspuns el .

Pentru colaboratorul Cointelegraph, Michaël van de Poppe, a fost o chestiune ca dolarul american să-și răcească rulada de taur în comparație cu alte valute fiduciare, pentru a oferi activelor de risc puțin spațiu de respirație.

Indicele dolarului american (DXY), a estimat el, ar trebui să scadă de la maximele de douăzeci de ani de 105 de puncte.

„Dacă mă uit la starea actuală a $DXY, cred că vom continua cu acest scenariu. Presupunând că vom vedea o mișcare corectivă, maximele au fost măturate pentru lichiditate. Pierzând 103,7 puncte și cred că vom avea mai multă presiune în scădere aici -> riscul asupra activelor în creștere”, a scris el pe Twitter pe 16 mai.

Între timp, datele privind sentimentul pieței au reflectat consensul majoritar în cripto – că orice ar putea să se întâmple acum, cu părtinire înclinată ferm spre dezavantaj.

Indicele Crypto Fear & Greed , un indicator al sentimentului pe piață, a atins 8/100 pe 17 mai, cea mai scăzută valoare din 28 martie 2020 – la două săptămâni după criza indusă de blocarea coronavirusului.

Atunci, ca și acum, BTC/USD își revenea deja de la minimele sale. La 30.500 USD, perechea a crescut cu 28% față de săptămâna anterioară.

Părerile și opiniile exprimate aici sunt exclusiv ale autorului. Fiecare mișcare de investiție și tranzacționare implică riscuri, ar trebui să vă efectuați propria cercetare atunci când luați o decizie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Caz șocant în Republica Moldova! Un polițist de frontieră în stare de ebrietate a luat la palme o polițistă: Mă pălit cu piciorul în bot

Publicat

in

De

Un polițist de frontieră în stare de ebrietate a luat la palme o polițistă care a intervenit la o chemare, dar și i-a stricat telefonul. Polițistul de frontieră bătăuș a sărit cu pumnii și la un echipaj de poliție al IP Hîncești, dar și a deteriorat un Duster al poliției. Incidentul a avut loc în seara zilei de Duminică, 15 Mai, în jurul orei 20:06, în localitatea Crasnoarmeiscoie, din raionul Hîncești.

Sursele Deschide.MD susțin că angajatul bătuș de la IGPF s-a dovedit a fi Alexandru Chirilov, în vârstă de 24 de ani. În seara zilei de Duminică, 15 Mai, un bărbat a telefonat la serviciul 112 și a comunicat că în curtea casei sale s-a iscat un conflict între el și mai multe persoane cunoscute, care sunt în stare de ebrietate și manifestă un comportament agresiv.

La fața locului, pentru a calma spiritele, a intervenit Natalia Ciubaciuc, un subofițer superior al Sectorului de Poliție Nr.7 Bujor, din cadrul IP Hîncești. Ajunsă la fața locului, angajata IP Hîncești a fost atacată de un individ în stare de ebrietate. Acesta a înjurat-o ca la ușa cortului, i-a aplicat mai multe lovituri cu palmele peste față, după care i-a luat telefonul mobil și l-a trântit de pământ, susțin sursele noastre.

Conform datelor prezentate de aceeași interlocutori, atacatorul s-a dovedit a fi angajatul IGPF, Alexandru Chirilov.

Ulterior, în ajutorul polițistei a intervenit echipajul 7032 din cadrul IP Hîncești, pe care Chirilov i-a întâmpinat cu injurii și acțiuni agresive manifestate cel mai probabil din cauza stării de ebrietate avansată în care se afla.

Polițiștii l-au convins pe Chirilov să urce în Duster-ul poliției pentru a fi escortat la IP Hîncești, însă acesta ar fi încercat să se bată cu capul de automobil până când a distrus geamul de la portiera din spate a automobilului.

Dat fiind faptul că polițistul de frontieră continua acțiunile huliganice, angajații IP s-au văzut impuși de circumstanțe să-l imobilizeze și să aplice cătușile din dotare.

Raisa Novițchi, purtătorul de cuvânt al IGPF, a evitat să ofere mai multe detalii despre acest caz, însă a confirmat existența acestuia și ne-a comunicat că: „Poliția de Frontieră reacționează la cazul în care un angajat IGPF, fiind în stare de ebrietate, a agresat un angajat al Poliției. Menționăm că angajatul IGPF se afla în concediu anual. Însă, pentru fapta sa ilegală la nivelul instituției a fost inițiată o anchetă de serviciu internă. Mai mult ca atât, conducerea Poliției de Frontieră nu tolerează astfel de cazuri și acești angajați nu trebuie să se regăsească în rândurile polițiștilor de frontieră”.

Am solicitat și o reacție de la reprezentanții IP Hîncești, cu referire la acest incident, însă până la publicarea știrii Cristina Vicol, ofițerul de presă al IP Hîncești, așa și nu a mai venit cu un răspuns.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend