Conecteaza-te cu noi

Administratie

Instituția Prefectului marchează 102 ani de la apariția primului pașaport românesc

Avatar

Publicat

in

Astăzi, 19 martie, se sărbătoresc 102 ani de existență a pașaportului românesc, fiind marcată Ziua Pașaportului Românesc. Astfel, la data de 19 martie 1912, regele Carol I a promulgat prima “Legea asupra pașapoartelor”. Legea era structurată pe 11 articole, iar pașaportul devenea astfel, un instrument juridic național necesar călătoriei cetățenilor români în strainatate. Transformările survenite în timp au dus la modernizarea sistemelor de emitere a documentelor de călătorie, așa încât din anul 2009 se eliberează pașapoarte electronice, mai mult din necesitatea de a preveni contrafacerile prin introducerea de elemente biometrice de securitate. Instituția Prefectului a înființat puncte de lucru eliberare pașapoarte la Curtea de Argeș, Câmpulung și Mioveni. ”La ceas aniversar, Instituția Prefectului prin Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple îi asigură pe cetățenii județului Argeș că va manifesta aceeași disponibilitate în scopul îmbunătățirii serviciilor publice  oferite pentru cetățeni” se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Firmă din Lerești – Argeș prinsă livrând cherestea fără documente

Avatar

Publicat

in

De

În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au acționat împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, pentru combaterea sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Lerești.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societatea a livrat cantitatea de 23,14 mc de cherestea fără documente legale.
Ca urmare a celor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză, în valoare de peste 16.500 de lei, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Rucăr.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ATENȚIE! Drumul Județean 703 E, Pitești – Băbana, închis pentru 10 zile în zona Trivale

Avatar

Publicat

in

De

Consiliul Județean Argeș informează că, în perioada 18 ianuarie – 29 ianuarie (inclusiv sâmbătă 23 ianuarie), pe DJ 703 E, Pitești – Băbana, zona Trivale, în intervalul orar 09.00 – 12.00, circulația rutieră va fi întreruptă în totalitate ca urmare a lucrărilor de toaletare a arborilor situația în zona drumului, lucrări executate de Direcția Silvică Argeș. Porțiunea de drum închisă va fi de la intersecția drumului județean cu breteaua de drum Găvana  – Trivale până la intersecția cu DC 163 Ciocănăi – Moșoaia.  

Ca variante ocolitoare avem DC 163, Ciocănăi  – Moșoaia, și DN 67 B, Pitești – Moșoaia – Poiana Lacului.  

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend