Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Înscrierea în programele Rabla, Rabla Plus și Casa Eficientă Energetic, suspendată din decembrie

Publicat

in

Programele de finanțare Rabla Clasic, Rabla Plus și Casa Eficientă Energetic vor fi suspendate temporar, începând din decembrie, astfel încât să permită autorităților îmbunătățirea acestora și extinderea digitalizării mecanismelor de implementare, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Mai exact, așa cum apare într-un comunicat de vineri al AFM, pentru a putea identifica elementele „care pot eficientiza derularea liniilor de finanțare din portofoliu”, autoritatea anunță suspendarea sesiunilor de înscriere în cadrul programelor Rabla și Casa Eficientă Energetic, astfel:

  • începând cu data de 3 decembrie 2021 – se va suspenda sesiunea de înscriere în programele Rabla Clasic și Rabla Plus;
  • începând cu data de 15 decembrie 2021 – se va suspenda sesiunea de înscriere în programul Casa Eficientă Energetic.

“În perioada următoare, instituția noastră va analiza modul de derulare al acestor două programe și, după caz, va elabora proiecte de modificare a ghidurilor de finanțare aferente, astfel încât, la reluarea sesiunilor, mecanismele de accesare a finanțării să fie mai simple și să asigure o eficiență sporită în utilizarea bugetelor alocate”, mai apare în comunicatul AFM.

În plus, potrivit AFM, evaluarea evoluției acestor programe se va face și prin prisma disponibilităților financiare rezultate din sesiunile actuale, precum și din perspectiva structurii bugetului pentru anul 2022.

“În vederea reluării sesiunilor de înscriere, toate informațiile relevante, atât în ceea ce privește modificarea ghidurilor de finanțare și consultarea factorilor interesați, cât și calendarul de desfășurare al programelor, vor fi aduse la cunoștință publicului, prin publicarea lor pe site-urile AFM și MMAP, cât și prin intermediul mass-media”, mai transmite AFM.

Prin programele Rabla (Clasic și Plus), cei interesați pot cere bani de la stat pentru înlocuirea mașinilor vechi, indiferent dacă vor să-și cumpere mașini noi cu motoare cu combustie internă, hibride sau complet electrice.

Mai multe detalii despre cele două programe de stimulare a achiziției de mașini noi, respectiv Rabla Clasic și Rabla Plus, pot fi citite aici și aici.

Pe de altă parte, programul Casa Eficientă Energetic permite celor care vor să crească eficiența energetică a propriei locuințe să ceară de la stat aproximativ 15.000 de euro, bani cu care să-și doteze casa cu sisteme de încălzire, izolație ori sisteme de iluminat mai economice.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ce trebuie sa faca fiecare zodie pe 8.08, momentul in care se deschide Portalul Leului

Publicat

in

Ziua de 8/8 e printre cele mai importante din an, e ziua in care se deschide Portalul Leului: vibratiile si energiile inalte ajung pe pamant, datorita faptului ca Soarele, aflat in zodia Leului, se aliniaza cu Sirius, cea mai stralucitoare stea de pe cer. Astrologii spun ca 8/8, cand se deschide Portalul Leului, e cea mai norocoasa zi din an. E ziua in care ne putem pune dorinte si ne putem face planuri de viitor. De asemenea, e ziua in care ne putem da seama ce schimbari trebuie sa facem in viata noastra. Toate zodiile sunt intr-un fel afectate de deschiderea Portalului Leului, insa totul depinde de noi ca sa profitam din plin de acest moment unic in an. Despre ce se recomanda fiecarei zodii, citeste aici https://www.ucoz.ro/8-08-ziua-in-care-se-deschide-portalul-leului-cea-mai-norocoasa-zi-din-an/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ion Cristoiu: ’Liderii occidentali trăiesc de azi pe mâine. Două luni de zile occidentalii au stat închiși în case’

Publicat

in

De

Ion Cristoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Scriitorul comentează cele mai importante evenimente ale lumii de astăzi. 

„Liderii occidentali trăiesc de azi pe mâine. Eu nu cred că se va întâmpla ceva deosebit, pentru că Occidentul a trecut print-o experiență unică în istoria lumii. Două luni de zile occidentalii au stat închiși în case. Vor sta și acum și nu vor face nimic. La ora actuală, în tot Occidentul, sistemul este foarte puternic.

Sistemul se concentrează pe președinți și pe premier. Istoria este făcută de oameni. Sigur că din când în când, istoria naște, pentru că este de genul feminin, câte o personalitate care poate să schimbe cât de cât unele lucruri. De exemplu, Macron este un om, dar este înconjurat de 100 de consilieri. Este o dezordine serioasă”, a spus Ion Cristoiu, conform Gandul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend