Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

INS: Producţia de lapte a scăzut în anul 2021 faţă de anul 2020

Publicat

in

Producţia de lapte a scăzut în anul 2021 faţă de anul 2020, iar producțiile de lână şi de ouă au crescut, anunță INS. Greutatea animalelor destinate sacrificării pentru consum a crescut în anul 2021 faţă de anul 2020 la porcine și la ovine și caprine, în schimb a scăzut la bovine și la păsări.

În anul 2021 comparativ cu anul 2020 greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut cu 4,1% la ovine și caprine, la 126.000 de tone și cu 0,2% la porcine, la 503.000 tone și a scăzut cu 3,5% la bovine, la 165.000 de tone și cu 0,3% la păsări, la 662.000 de tone, potrivit Mediafax.

Producţia de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul vițeilor) în anul 2021 a fost de 39.131 mii hectolitri, cu 584 mii hectolitri (-1,5%) sub nivelul anului precedent. S-au înregistrat creşteri în regiunile de dezvoltare: Vest (+7,3%) și Sud-Est (+6,1%) și scăderi în celelalte regiuni de dezvoltare: București-Ilfov (-9,6%), Nord-Vest (-5,2%), Nord-Est (-4,2%), Sud-Vest Oltenia (-3,0%), Sud-Muntenia (-1,7%) și Centru (-0,5%).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

S-au decis: SUA au aprobat vânzarea a peste 80 de rachete de precizie Finlandei. Care este suma contractului

Publicat

in

De

Washingtonul a aprobat vânzarea a peste 80 de rachete de precizie Finlandei pentru un total de 323 de milioane de dolari, a anunţat luni Departamentul de Stat, în contextul în care această ţară tradiţional nealiniată se pregăteşte să adere la NATO, scrie AFP, citat de Agerpres.

Guvernul finlandez doreşte să achiziţioneze 40 de rachete tactice şi 48 de bombe ghidate pentru a-şi echipa flota aeriană de luptă, iar această vânzare de echipamente sensibile trebuia să fie aprobată anterior de guvernul american, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Racheta AIM 9X Block II, cunoscută sub numele de Sidewinder, este o rachetă aer-aer cu rază scurtă de acţiune ghidată în infraroşu, produsă de Raytheon. AGM-154 JSOW (Joint standoff weapon) este o bombă ghidată de precizie cu rază medie de acţiune, care permite tiruri la distanţă de securitate (standoff), fabricată tot de Raytheon. „Acest proiect de vânzare va întări politica externă şi securitatea naţională a Statelor Unite ameliorând securitatea unui partener de încredere care este un factor important de stabilitate politică şi progres economic în lume”, a subliniat Departamentul de Stat în document.

Dacă va fi confirmată, această vânzare de arme „va îmbunătăţi capacităţile aer-aer şi aer-sol ale Finlandei” care nu va avea „nicio dificultate să le integreze în forţele sale armate”. În urma invaziei Ucrainei de către Rusia, Finlanda şi Suedia au prezentat în mai o candidatura comună pentru a se adera la Alianţa Nord-Atlantică, abandonând decenii de nealiniere militară. Aceasta, care trebuie acceptată în unanimitate de cele 30 de state membre ale NATO, a fost ratificată de toţi, cu excepţia Turciei şi Ungariei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Video | Cerere inedită în căsătorie în Argeș. Un pompier și-a cerut iubita de soție ‘la înălțime’

Publicat

in

De

Cerere inedită în căsătorie în Argeș. Un pompier în vârstă de 27 de ani şi-a cerut iubita de soţie „la înălțime”, în timpul unui exercițiu legat de riscul unor cutremure în zona de nord a județului, anunță Mediafax.

Exercițiul a avut loc în localitățile Câmpulung, Lerești și Schitu Golești.

Un pompier și-a așteptat iubita pe o clădire la 10 metri cu un buchet de flori. Când tânăra reprezentantă a ISU Argeș a fost urcată cu o platformă, pompierul a îngenunchiat în faţa iubitei sale şi a întrebat-o dacă vrea să îi fie soție.

Tânăra emoționată a dat din cap în semn de „da”.

Pompierul are 27 de ani, iubita lui 22 și amândoi lucrează la ISU Argeș. Se iubesc de aproximativ 2 ani.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend