Conecteaza-te cu noi

UTILE

Înlocuirea componentelor stricate prelungește viața laptopului tău

Publicat

in

Nu mai putem concepe ca să trăim fără tehnologie de ultimă generație în zilele noastre, doar că, mai ales în condițiile unei exploatări foarte intense, diversele dispozitive se și defectează neașteptat de rapid.

Când vorbim de calculatoare portabile acest lucru este cu atât mai evident cu cât ele includ în interiorul lor componente laptop extrem de diverse: mecanice, electronice, electromecanice, toate așezate între pereții unei carcase de calculator uimitor de subțire. Spațiul îngust în care sunt înghesuite face ca elementele laptopului să se încălzească puternic, iar sistemul de răcire de cele mai multe ori nu prea face față situației, iar atunci apar defecțiunile.

Deoarece un laptop este o investiție importantă, trebuie ca să îi acordăm multă atenție în exploatare, deoarece, după ce îi amortizăm costul de achiziție, e bine să profităm vreme cât mai îndelungată de oportunitățile pe care ni le oferă, chiar și cinci ani, până luăm decizia ca să îl înlocuim cu altul mai performant.

Dacă nu putem ca să schimbăm laptopul în fiecare lună, deși multora le-a plăcea să poată face asta, este imperios necesar ca să înlocuim anumite componente de calculator cu altele asemănătoare pe măsură ce acelea originale, din fabricație, se defectează ori se uzează în exploatare.

Tastatura, cooler-ul, mufele, display-ul de laptop sunt componente care se defectează cel mai rapid și care au nevoie de înlocuire de urgență, recomandabil într-un service de specialitate.

A achiziționa componente laptop online calitative este așadar o necesitate, iar a găsi un magazin de unde să le comandăm la cele mai mici prețuri de pe piață o dovadă de smart shopping.

În magazinul online Itronics prețurile sunt concepute a fi atractive atât pentru cumpărători angro, cât și pentru particulari, iar produsele din catalogul online includ toată paleta de componente necesare pentru înlocuiri diverse la un calculator portabil.

Piesele laptop din ofertă provin de la producători cu notorietate la nivel internațional, au garanție și, în cazul în care sunt neconforme, se pot schimba fără probleme după completarea formularului de pe site.

În materie de componente laptop, este bine de știut că se pot comanda de către cei interesați modele felurite de tastaturi laptop, carcase pentru calculatoare portabile, balamale, încărcătoare laptop, cabluri lvds, conectori într-o multitudine de modele, caddy-uri laptop performante, accesorii service.

Lista nu se oprește însă aici.

De puțină vreme pe site și-au făcut loc în ofertă și componente de mining competitive, ideale pentru aceia care sunt interesați de accesorii de „săpat după monede virtuale.

Prin ce se mai diferențiază Itronics.ro de alte site-uri care vând componente pentru calculatoare portabile?

În afară de faptul că aici se găsesc componente de la producători autorizați renumiți, că există în ofertă mii de tipuri de piese de schimb pentru o gamă extinsă de laptopuri, iar prețurile sunt mai mult decât atractive, mai se pot menționa trei aspecte esențiale:

– se oferă condiții speciale de cooperare cu clienții (persoane fizice și juridice);

– serviciul de asistență clienți este unul foarte performant;

– se asigură livrarea la timp a tuturor componentelor prin curierat rapid.

Punerea în funcțiune a unui laptop stricat nu a fost niciodată mai simplă decât acum, deoarece Itronics.ro oferă garanție pentru toate tipurile de produse, rapiditate în livrare, un ambalaj profesionist care asigură componentele expediate pe timpul transportul, fără a exista riscul deteriorării, mai multe variante de plată.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Anvelopele MS și Fulgul de Zăpadă (3PMSF)

Publicat

in

De

Tot mai mulți își încalță mașina pentru iarnă. Legea ne obligă să fim pregătiți la prima zăpadă și nimeni nu vrea să fie luat prin surprindere. Problema e că se crează confuzie cu privire la ce anume definește o anvelopă de iarnă. Trebuie să aibă MS și fulgul de zăpadă sau doar una? Iar informația găsită pe internet nu este întocmai constantă. De aceea ne-am hotărât să dedicăm un articol acestui subiect.

Ce înseamnă MS și Fulgul de Zăpadă

Inscripția MS, M.S., M+S sau M&S de pe o anvelopă se referă la Mud and Snow (noroi și zăpadă) adică producătorul atestă că acea anvelopă are aderența necesară pentru a circula pe noroi și zăpadă.

În România toate anvelopele de iarnă trebuie să prezinte această inscripție, ea nefiind folosită în mod exclusiv pe anvelopele all season – și de aici se complica puțin lucrurile. Anvelopele de iarnă care prezintă doar inscripția MS sunt recomandate pentru zone în care iernile sunt mai blânde, cu temperaturi mai ridicate și fără prea multă zăpadă. 

Fulgul de zăpadă sau 3PMSF (Three-Peak Mountain SnowFlake) este inscripția mult căutată de șoferi pe anvelopa de iarnă. Ea apare sub forma unui fulg de zăpadă pe un munte cu trei vârfuri. Din punct de vedere legal nu este obligatoriu ca o anvelopă de iarnă să poarte această inscripție. 3PMSF se referă la faptul că acea anvelopă a fost certificată pentru a fi folosită pe timp de iarnă. Pentru a obține aceasta certificare, anvelopa trebuie să fi fost testată conform unor reglementări internaționale și să împlinească anumite standarde de siguranță. Aceste anvelope se recomandă pentru zonele cu ierni anevoioase. 

Este de menționat faptul că legislația nu face referire la inscripția 3PMSF ci doar la MS:

„Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei circula pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă. Ele se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons” . „

Sursa: Poliția Română. 27 Oct 2019. A ÎNCEPUT SEZONUL ANVELOPELOR DE IARNĂ.  https://politiaromana.ro/ro/stiri/a-inceput-sezonul-anvelopelor-de-iarna

Unii au văzut în presă că posesorii anvelopelor MS sau all season vor întâmpina probleme, o informație eronată conform RAR. Inscripția MS nu este doar pentru anvelopele all season, ci și pentru cele de iarna, ambele fiind acceptate pentru sezonul rece. Inscripția fulgului de nea ne informează că anvelopa a fost supusă unor teste suplimentare pe zăpadă și oferă performanțe mai bune în acele condiții. Cei de la RAR ne spun că dacă anvelopele tale au cel puțin inscripția MS, nu ai de ce să îți faci griji.

Anvelopele All Terrain și Off Road

În ceea ce privește anvelopele All Terrain sau Off Road, mulți șoferi cred că acestea pot fi folosite și pe timp de iarnă. Din păcate acest lucru nu este întru totul adevărat. Nu toate anvelopele All Terrain sunt All Season și aici trebuie să fii atent la sezonalitatea anvelopelor tale.

Anvelopele All Terrain sunt concepute pentru terenuri accidentate, ele au canelurile mai adânci pentru a oferi o aderență bună pe noroi și pietriș și pentru a nu fi străpunse ușor.

Anvelopele de iarnă în schimb, au un profil optimizat pentru dispersarea zăpezii și a apei. Pe lângă aceasta diferență de aspect, mai este și cea legată de compoziția cauciucului. După cum am menționat și în articolul Cum alegi anvelopa potrivită, anvelopele de iarnă sunt făcute dintr-un cauciuc mai moale, care își poate menține flexibilitatea și aderența la temperaturi scăzute, pe zăpadă sau gheață. 

Concluzia este că, indiferent de ce tip de anvelope ai – on road sau off road – trebuie să te asiguri că au inscripția MS pentru a respecta legea, iar în funcție de intensitatea iernii din zona ta, poți opta pentru cele care au și inscripția 3PMSF ❄.

Dacă vrei să găsești anvelopa potrivită pentru tine accesează link-ul următor.

Nu uita să ne urmărești și pe FacebookInstagramYoutube, LinkedInTik Tok și Pinterest.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce comodă poți alege pentru diferite încăperi ale casei? Cum o poți încadra perfect în designul camerei?

Publicat

in

De

Ce comodă să alegi pentru living care să se potrivească cu interiorul și stilul apartamentului? S-ar părea că o comodă este o piesă de mobilier cu care nu ar trebui să existe probleme în etapa de achiziție. La urma urmei, ar trebui să aibă picioare, sertare și cam atât când vine vorba de atributele sale. Nimic mai departe de adevăr, comoda nu este o piesă de mobilier obișnuită, este o adevărată regină în sufragerie.

Prin urmare, în câteva puncte, vei afla ce modele de comode să alegi pentru sufragerie și care sunt potrivite pentru dormitor? Va funcționa comoda într-o cameră pentru copii? Care sunt cele mai importante elemente ale acestei piese de mobilier, pentru a o face nu doar frumoasă, ci și funcțională?

Comoda – o aristocrată printre piesele de mobilier

Comoda este o piesă de mobilier cu tradiții, ale cărei origini datează din Franța secolului al XVII-lea. Este adevărat că acea comodă din dormitorul lui Ludovic al XIV-lea din Versailles arăta cu totul diferit de o piesă de mobilier contemporană, dar elementele sale de bază, adică sertarele, erau perfect expuse și îndeplinea funcțiile atribuite de creatorul său. Probabil că André-Charles Boulle, un meșter și artist baroc, care se poate numi părintele comodei, nu se aștepta ca mobilierul pe care l-a proiectat să reziste atâția ani și să fie perfect pentru diverse epoci.

Detaliile care sunt importante pentru alegerea comodei potrivite

Materialul din care este realizată este un element foarte important. Deoarece o comodă este de obicei o piesă de mobilier care nu există singură într-o cameră, asigură-te că se îmbină frumos cu alte elemente ale echipamentului. Comodele contemporane pot fi realizate din MDF, PAL, lemn masiv sau chiar sticlă. O gamă largă de culori și decoruri din PAL, uneori asemănătoare în mod amăgitor cu lemnul real, îți permite să alegi comode în diverse stiluri.

Nu trebuie să cumperi o comodă în aceeași culoare ca și restul mobilierului , ci, de exemplu, poți opta pentru un accent de culoare, optând pentru o nuanță diferită în față sau partea de sus. De exemplu, poți asorta aceste culori cu cele ale unor pufuri, așezate strategic în living. Dacă este un accent grafic pe sticlă sau un element sablat, afișarea lui pe partea din față a comodei va conferi mobilierului lejeritate și caracter.

Ce comodă pentru living ar trebui să alegi?

Dar nu numai pentru living! Comoda este o piesă de mobilier pe care aproape toată lumea o iubește și de aceea poate sta practic în orice cameră din casa ta. În ciuda faptului că o comodă este de obicei o mică piesă de mobilier, este încăpătoare și are multe posibilități, cu sertare, uși, uneori cu rafturi deschise. Poate fi mutată cu ușurință, funcțiile sale pot fi schimbate cu ușurință și chiar și atunci când o faci la comandă după propria imaginație, capătă o cu totul altă dimensiune, foarte personală.

Sursa de imagine: Pixel-Shot / Shutterstock.com 

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend