Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Ingeniozitatea şi tupeul hoţilor nu mai cunosc limite

Avatar

Publicat

in

hot-arestatUn bărbat din Câmpulung, recidivist, a aflat când se opreşte curentul şi a dat iama într-o staţie trafo situată în Schitu Goleşti, de unde a sustras mai multe componente electrice. Individul a furat chiar şi uşile metalice care asigurau spaţiul staţiei de înaltă tensiune, bunurile fiind valorificate ulterior la un centru de colectare a fierului vechi, din Câmpulung. Bărbatul a fost prins de poliţişti iar acum este cercetat penal pentru furt calificat. Totul s-a întâmplat pe 21 noiembrie 2013, între orele 10.30 – 13. Hoţul a aflat din ziare intervalul orar în care furnizorul de energie opreşte curentul pentru lucrări programate în reţea şi a acţionat nestingherit. Dacă punctul trafo ar fi funcţionat la momentul în care bărbatul a dat lovitura, tensiunea care trecea prin  instalaţia electrică era de 6000 de volţi, ceea ce înseamnă că, dacă bărbatul ar fi atins-o, ar fi fost carbonizat. Furtul a fost descoperit a doua zi de câţiva muncitori care au anunţat imediat Poliţia. Cazul a fost preluat de lucrătorii Secţiei 14 Poliţie Rurală Schitu Goleşti care au reuşit să dea de urma hoţului în scurt timp. Acesta este un barbat, de 31 de ani, din Câmpulung, un client vechi al oamenilor legii, cu mulţi ani de puşcărie la activ, care se ocupă, printre altele, cu vânzarea fierului vechi pentru a-şi putea întreţine familia numeroasă, el având nu mai puţin de 14 copii. Dealtfel, componentele staţiei trafo le-a valorificat unui centru de colectare din Câmpulung şi aşa au ajuns la el poliţiştii. „ Din staţia de înaltă tensiune au dispărut componete ale instalaţiei electrice plus uşile metalice ce asigurau spaţiul staţiei trafo, prejudiciul fiind de aproximativ 3500 – 4000 de lei. Autorul faptei a fost prins iar bunurile sustrase au fost recuperate în proporţie de 75- 80 %, de la un centru de colectare a fierului vechi din Câmpulung, unde le-a valorificat, fiind restituite agentului economic prejudiciat. Autorul este cercetat în continuare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat iar la final se va face propunerea legală Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.”, a declarat comisar – şef Grigore Troscenco, şeful Secţiei 14 Poliţie Rurală Schitu Goleşti. Acest furt iese din tiparul obişnuit. Potrivit reprezentanţilor furnizorului de energie electrică, de obicei, hoţii fură doar uleiul din transformatoare, care apoi nu mai funcţionează. Reprezentanţii Centrului de colectare a materialor feroase şi neferoase din Câmpulung au fost şi ei amendaţi pentru că au acceptat obiecte vizibil furate şi nu au anunţat poliţia. Hoţul este cercetat în libertate, dar riscă să ajungă din nou după gratii, dat fiind faptul că este recidivist.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila, mesaj ferm: ‘Nu putem să continuăm cu această închidere a școlilor timp de un an de zile, fără motiv, și tot așa – suntem speriați și îngrijorați’

Avatar

Publicat

in

De

Alexandru Rafila, deputat PSD, reprezentantul României la OMS, a declarat că nu există o poziție și o asumare clară din partea Ministerului Sănătății privitoare la închiderea școlilor „timp de un an de zile fără motiv”.

„Mie mi s-a părut că Ministerul Educaţiei a avut o poziţie mult mai clară în raport cu deschiderea şcolilor decât a avut Ministerul Sănătăţii. Nu putem să continuăm cu această închidere a şcolilor timp de un an de zile, fără motiv, şi tot aşa – „suntem speriaţi, îngrijoraţi, să vedem ce vom face, vom schimba indicatorii” şi aşa mai departe, când în mod evident consecinţele nu numai asupra educaţiei copiilor, ci şi asupra sănătăţii lor sunt foarte grave în acest moment şi de multe ori au depăşit consecinţele infecţiei cu coronavirus. (…)

Cel mai important lucru în toată această chestiune este asumarea. Profesionalism, asumare şi acţiune. Până acum am avut numai diverse lamentări, promisiuni şi lucruri de genul acesta care din păcate nu pot să rezolve situaţia. Şi îmi este foarte teamă că în lunile care vor urma şi România va intra în acelaşi trend ca şi celelalte ţări din Uniunea Europeană, cu număr mare de cazuri, şi atunci să vedem cum se va gestiona situaţia”, a afirmat Rafila.

Referitor la noua tulpină de coronavirus, el spune că aceasta nu produce infecţii mai grave, dar produce infecţii mai frecvente, pentru că are o transmisibilitate mai mare.

„Acest lucru poţi să-l observi dacă ai monitorizare de bună calitate şi vezi unde îţi apar cazuri mai multe într-un timp mai scurt. (…) Or, nefuncţionând sistemul ăsta, nu mai funcţionează din octombrie – noiembrie, practic (…), lucrurile sunt puţin pierdute de sub control, mai ales că şi domnul ministru Voiculescu se îndoieşte de propriile cifre, adică dânsul comunică nişte cifre dimineaţa şi după-amiaza se îndoieşte de ele şi trimite o scrisoare că nu sunt adevărate cifrele pe care le-a comunicat dimineaţa. Or, nu prea merge chestiunea asta. Asta merge, sigur, dacă nu eşti într-o poziţie executivă, dar când eşti într-o poziţie executivă trebuie să-ţi asumi şi să spui care sunt paşii de urmat, ce faci, o viziune şi un timing pentru chestiunea asta”, a mai spus deputatul PSD.

Citește și:

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății atrage atenția: ‘Având un număr mai mare de teste făcute cu siguranță vom putea să recurgem mai ușor la indicii de evaluare a activității epidemiologice în țară’

Avatar

Publicat

in

De

Secretarul de stat Andreea Moldovan a declarat că autorităţile îşi propun în perioada următoarea creşterea capacităţii de testare, precizând că sunt raportate mai puţine cazuri decât este cazul. Ea a menţionat că dacă şcolile vor începe, elevii cu simptome vor fi testaţi cu teste antigen rapide.

Andreea Moldovan a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, dacă vor fi făcute mai multe teste, atunci poate fi evaluată mai bine activitatea epidemiologică în ţară.

”Am realizat cu toţii că ne testăm poate mai puţin decât ar fi cazul, dar cu siguranţă raportăm mai puţin decât e cazul în ceea ce priveşte testele pe care le avem pozitive, astfel încât un focus principal acum este pe creşterea capacităţii de testare. Având un număr mai mare de teste facute cu siguranţă vom putea să recurgem mai uşor la indicii de evaluare a activităţii epidemiologice în ţară, a circulaţie virusului şi a impactului pe care virusul îl are asupra populaţiei astfel încât ştiind foarte bine pe ce teren stăm vom putea să şi interpretăm mai bine ceea ce se întâmplă în ţară”, a declarat Andreea Moldovan.

Ea a precizat că vor fi modificaţi indicii de raportare.

”Alături de colegii din Institutul Naţional de Sănătate Publică, alături de medici epidemiologi, alături de medici de boli infecţioase şi de alţi medici antrenaţi în lupta anti-Covid, am discutat în ultimele zile foarte ferm vizavi de modificarea unor indici de raportare care să ne arate fiabil stadiul în care suntem, să ne arate fiabil acum, să ne arată fiabil în dinamică şi să ne poată da o valoare predictivă asupra ceea ce se întâmplă astfel încât vom supune dezbaterii celorlalte foruri cu care colaborăm în această luptă aceşti noi indicatori pe care sperăm cât de repede să îi putem prezenta.În acelaşi timp, în paralel cu modificarea acestor parametri de raportare dorim şi suntem conştienţi că este absolut important şi esenţial pot să spun să creştem capacitatea de testare pentru că avem nevoie de mai multe teste făcută astfel încât să ştim incidenţa reală”, a explicat Andreea Moldovan.

Ea a mai menţionat că nu trebuie lăsat nivelul de atenţie mai jos în perioada următoare.

”În condiţiile în care ţările adopte măsuri absolut suplimentare faţă de cele cu care au pornit în urmă cu câteva luni, ne obligă şi pe noi să fim cu garda sus, să nu lăsăm nivelul de atenţie mai jos şi să ştim exact ce avem de făcut”, a explicat secretarul de stat.

Moldovan a mai transmis că o soluţia pentru creşterea capacităţii de testare este folosirea testelor rapide.

”Testarea se va face prin PCR şi teste angigen rapide, prin teste foarte rapide pe care le avem la îndemână care durează 15 minute, categoric capacitatea va putea fi crescută. Acum e o latenţă în a testa în unităţile medicale şi a raporta aceste teste. (…) Aceste teste rapide se fac şi la domicilliu, sunt oameni care îşi fac testarea, acel test nu se raportează ceea ce duce la sub raportarea cazurilor din ţară”, a explicat secretarul de stat.

Andreea Moldovan s-a referit şi la posibilitatea introducerii testării în şcoli.

”Suntem mulţi dintre noi părinţi şi suntem conştienţi că educaţia este clar unul dintre punctele de bază pe care trebuie să le atingem, dar acest lucru trebuie făcut în condiţii de siguranţă pentru copii, pentru cadrele didactice şi implicit pentru familie. Astfel încât un capitol important al dezbaterilor pe care le avem acum şi al discuţiilor şi al interesului nostru, se referă la testarea în şcoli, utilizând acele test antigen rapide pe care să le facem conform indicaţiilor celor simptomatici şi contacţilor celor pozitivi astfel încât să ştim exact ce se întâmplă şcoli, să putem mult mai bine manageria situaţia din astfel de colectivităţi relativ închisă. De asemenea, aceste măsuri de testare suplimentară se vor adresa şi cadrelor didactice pentru ce este important să avem grijă şi de ei în acest proces de testare”, a mai declarat Andreea Moldovan.

Ea a mai transmis că în cazul în care un elev este confirmat cu Covid-19 atunci vor fi anunţaţi părinţii, medicul de familie şi Direcţia de Sănătate Publică, informează news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend