Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Înfrângere pentru opoziția din CSM – Instanța a respins cererea de suspendare a interimatului la conducerea Consiliului

Publicat

in

O primă decizie în instanță pe tema conflictului din interiorul Consiliului Superior al Magistraturii. Curtea de Apel București a respins marți, 18 ianuarie, cererea de suspendare a hotărârii Plenului CSM prin care s-a stabilit ca judecătorul Bogdan Mateescu, președinte al Consiliului în 2021, să ocupe interimar funcția și 2022, până la alegerea unui nou președinte.

Instanța a respins cererea de suspendare ca neîntemeiată, reclamanții nereușind să facă dovada aparenței de ilegalitate și a pagubei iminente. Potrivit art. 14 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, „în cazuri bine justificate și pentru prevenirea unei pagube iminente”, după sesizarea autorității publice care a emis actul sau a autorității ierarhic superioare, persoana vătămată poate să ceară instanței competente să dispună suspendarea executării actului administrativ unilateral până la pronunțarea instanței de fond.

Judecătorul Bogdan Mateescu, actualul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost votat, pe 16 decembrie 2021, interimar în această funcţie. Votul din plen a fost exprimat pentru situaţia în care Secţia pentru judecători nu reuşea până în data de 6 ianuarie, atunci când expira mandatul lui Mateescu în funcţia de preşedinte, să se întrunească şi să vină cu o propunere pentru şefia CSM.

Secţia pentru judecători a CSM a respins, în aceeași zi, candidaturile Gabrielei Baltag şi Andreei Chiş pentru funcţia de preşedinte al Consiliului. Cele două judecătoare, nemulțumite de soluția propusă de Bogdan Mateescu (interimatul până la obținerea unei majorități pentru desemnarea unui nou președinte), i-au cerut demisia președintelui CSM. Același gest a fost făcut și de judecătoarea Evelina Oprina.

„În raport cu soluția Secției pentru judecători, prin care nu s-a desemnat niciun candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ca funcția de președinte să se exercite ad interim, până la alegerea unui nou președinte, de către președintele în funcție, dacă, până la data de 06.01.2022, inclusiv, nu se alege un nou preşedinte. (majoritate: 10 voturi DA, 2 voturi NU, 7 voturi NULE)”, se arată în ordinea de zi soluționată a ședinței Plenului CSM.

Ulterior, prima ședință de a Plenului CSM convocată în 2022 a fost boicotată de șapte membri ai Consiliului, care au acuzat că hotărârea prin care judecătorul Mateescu a rămas președinte ar fi ilegală.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Focar de COVID-19 în cabinetul lui Olaf Scholz, după o vizită în țările africane

Publicat

in

De

Un focar epidemic de COVID-19 a fost identificat în rândul colaboratorilor cancelarului german Olaf Scholz reveniţi dintr-o delegaţie oficială în Africa, transmite sâmbătă dpa.

‘În urma călătoriei cancelarului în Africa, membri ai delegaţie oficiale au fost testaţi pozitiv cu test PCR la COVID-19, deşi testele rapide realizate în timpul deplasării şi după revenirea sa au fost toate negative’, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt guvernamental.

Câţiva dintre colaboratorii apropiaţi ai lui Scholz au avut teste pozitive la COVID-19 după ce cancelarul şi delegaţia sa au revenit în Germania după turneul de trei zile în Senegal, Niger şi Africa de Sud.

Scholz a călătorit frecvent de atunci, participând joi la Forumul economic mondial de la Davos, iar vineri la un festival catolic la Stuttgart.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului a precizat că toate testele PCR ale acestuia au ieşit negative.

Şeful guvernului german va continua să participe la întâlnirile prevăzute în agendă, respectând în acelaşi timp măsurile de control antiepidemic.

Germania nu le mai impune persoanelor care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19 să intre în carantină, însă Institutul Robert Koch le recomandă reducerea contactelor timp de cinci zile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Prima declarație a lui Carlo Ancelotti, după câștigarea UEFA Champions League: ‘Sunt un om al recordurilor’

Publicat

in

De

Tehnicianul madrilenilor, Carlo Ancelotti, a devenit, sâmbătă seară, primul antrenor de patru ori câştigător al Ligii Campionilor, principala competiţie intercluburi continentală. Ancelotti a triumfat în 2003 şi în 2007 cu AC Milan şi în 2014 şi 2022 cu Real Madrid.

“Nu îmi vine să cred. Am avut un sezon fantastic. A fost un meci dificil. Până la urmă cred că am meritat să câştigăm competiţia. Suntem foarte fericiţi. Ce pot să spun? Nu pot să spun mai multe. Sunt un om al recordurilor. Am avut norocul să vin aici anul trecut şi să am un sezon fantastic. Un club fantastic, o echipă foarte bună, cu multă calitate şi caracter”, a declarat tehnicianul la BT Sport, potrivit bbc.com.

Formaţia Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finală echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend