Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Infractor în pași de dans – Instructor de la Casa de Cultură din Găești, arestat după ce ar fi agresat sexual o fată de 14 ani

Publicat

in

Un instructor de dans din judeţul Dâmboviţa a fost arestat preventiv pentru 30 de ile, fiind acuzat că a agresat sexual o fată de 14 ani. Casa de Cultură „Dumitru Stanciu” Găeşti, unde bărbatul era angajat, a anunţat că i-a suspendat contractul de muncă, anunță news.ro.

”La data de 12 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti, au realizat probatoriul privind săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută de art. 219 din Codul Penal, de către un bărbat, în vârsta de 65 de ani, din oraşul respectiv. Bărbatul este bănuit că, în luna aprilie a.c., în calitate de instructor de dans, ar fi agresat sexual o minoră, în vârstă de 14 ani”, a transmis, joi seară, IPJ Dâmboviţa.

Sursa citată a precizat că bănuitul a fost prezentat Judecătoriei Găeşti, faţă de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dâmboviţa.

Instituţia de cultură la care bărbatul era angajat a reacţionat în urma deciziei de arestare.

”Contractul respectivului salariat al Casei de Cultură „Dumitru Stanciu” Găeşti a fost suspendat încă de la apariţia informaţiilor privind existenţa dosarului penal, tocmai pentru a permite organelor de cercetare penală să efectueze verificări, în conformitate cu prevederile legii. Suntem, la rândul nostru, profund şocaţi şi intrigaţi, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un salariat cu o experienţă de peste 40 de ani în domeniul cultural-educativ, cu rezultate de palmares la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale şi cu o conduită morală şi familială fără cusur. Avem încredere că justiţia va aduce, cu profesionalism, adevărul la suprafaţă”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Casa de Cultură „Dumitru Stanciu” organizează cercuri atât pentru adulţi, cât şi pentru copii şi adolescenţi, iar reprezentanţii acesteia au transmis că ”este intolerabil ca în interiorul instituţiei artiştii amatori să nu se simtă în siguranţă”.

”Tocmai de aceea, au fost dispuse o serie de măsuri, printre care interzicerea accesului copiilor în birourile instructorilor, accesul artiştilor amatori înscrişi la cercurile instituţiei doar în spaţiile de repetiţii, prezenţa a cel puţin două persoane la fiecare repetiţie, supravegherea video a tuturor spaţiilor instituţiei, imediat cum acest lucru va fi posibil din punct de vedere tehnic”, se mai arată în comunicatul transmis de reprezentanţii Casei de Cultură „Dumitru Stanciu”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Incendiu de proporții în Timiș: arde un depozite de mase plastice

Publicat

in

De

Echipaje ale ISU Timiş acţionează pentru stingerea unui incendiu care se manifestă, sâmbătă, pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi de deşeuri materiale plastice, în comuna Becicherecu Mic. Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a precizat că a fost anunţată Garda de Mediu. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă doi ofiţeri şi 15 subofiţeri din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Timişoara, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru şi salvare de la înălţime, un container de stingere cu o capacitate de 7000 l apă şi un echipaj SMURD.

Au fost alertate şi Serviciile voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Becicherecu Mic şi Biled, dar şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Biarena Sânandrei. Misiunea este în dinamică.

Foto: Arhivă

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rusia se plânge la TAS: COR și 12 federații contestă interdicțiile de participare la competiții

Publicat

in

De

Comitetul Olimpic Rus (COR) și 12 federații naționale (FN) au depus apeluri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru ca sportivii și echipele naționale ale țării să fie reintroduse în competițiile internaționale, anunță mediafax.

Alte nouă FN-uri au făcut apel pe plan intern la federațiile internaționale (FI) respective, dar nu și la TAS, potrivit ministrului adjunct al sportului din Rusia.

În urma unei recomandări a Comitetului Internațional Olimpic (CIO) din 28 februarie, mai multe FI au interzis sportivilor și oficialilor din Rusia și Belarus să participe la competiții internaționale din cauza implicării acestor țări în invazia Ucrainei. Doar câteva FI olimpice au permis sportivilor ruși să continue să concureze cu statut de neutri.

Viceministrul rus al sporturilor, Andrey Fyodorov, a prezenta situația apelurilor la TAS în cadrul unei reuniuni a Consiliului Federației, potrivit agenției ruse de știri de stat TASS, și și-a exprimat speranța că deciziile ar putea veni în următoarele luni.

„În prezent, un total de 21 de federații sportive rusești și COR au folosit dreptul de a face apel împotriva deciziilor discriminatorii luate de federațiile internaționale”, a declarat Fyodorov.

„În special, ROC și 12 federații sportive ruse au depus contestații la TAS. Nu a existat încă niciun verdict al TAS. Toate apelurile au fost acceptate. Procedurile pregătitoare sunt în curs de desfășurare. Potrivit informațiilor noastre, deciziile privind apelurile depuse vor fi luate în a doua jumătate a anului. Ne așteptăm ca unele evoluții să înceapă acolo în august sau septembrie.”

Rusia a fost, de asemenea, privată de evenimente, inclusiv de Campionatele Mondiale de volei, înot și hochei pe gheață, ca răspuns la războiul din Ucraina.

Rusia a avut unele succese în apelurile sale împotriva interdicțiilor sportivilor, sancțiunile Federației Internaționale de Sanie și ale Federației Internaționale de Bobsleigh și Skeleton fiind amândouă anulate prin apeluri interne.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend