Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Infrabel testează camere smart cu senzori pentru a se asigura că angajaţii poartă măşti

Publicat

in

Compania feroviară belgiană Infrabel testează camere smart cu senzori pentru a se asigura că angajaţii poartă măşti şi păstrează distanţarea socială, pentru a opri răspândirea noului coronavirus, transmite Reuters porivit news.ro.

Începând de săptămâna viitoare, camere inteligente vor fi instalate în cinci centre strategice ale Infrabel, acolo unde se adună în mod obişnuit personalul tehnic, cum ar fi cofetăria.

Dacă numărul oamenilor va fi prea mare, dacă nu vor purta măşti sau dacă aceştia se vor apropia prea mult unii de alţii, va fi dat un semnal sonor de avertizare.

”Trebuie să ne asigurăm că angajaţii noştri respectă diversele recomandări pentru distanţarea socială. Acesta este motivul pentru care instalăm un număr de dispozitive bazate pe inteligenţă artificială”,  a declarat directorul pentru strategie al companiei, Benoit Gilson.

Folosind un soft de inteligenţă artificială disponibil online, Infrabel a anunţat că a dezvoltat o metodă de interpretare a imaginilor transmise de camere pentru protejarea de COVID-19. Compania va folosi un algoritm pentru a calcula dacă angajaţii se apropie prea mult unii de alţii şi dacă poartă mască.

Într-o demonstraţie făcută luni, angajaţii observaţi de camere arătau pe un ecran uriaş ca nişte beţişoare între care distanţa putea fi măsurată în metri. Pe un alt ecran, o cameră a detectat dacă un angajat care intra într-o cameră purta mască.

Compania, care are 11.000 de angajaţi, a anunţat că lucra deja la modalităţi prin care să folosească senzori pentru a proteja angajaţii tehnici feroviari prin plasarea de camere pe căşti, care să poată alerta personalul în cazul unui accident.

Tehnologia a fost acum alocată pentru combaterea coronavirusului.

Infrabel este responsabilă de 3.602 km de linii ferate, gestionând una dintre cele mai dense reţele feroviare din lume.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Ministrul Transporturilor: ‘Până la finele anului vom avea în lucru peste 250 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres’

Publicat

in

De

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că se lucrează în acest moment pe 170 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres.

El şi-a propus ca până la sfârşitul anului să încheie contracte pentru aproximativ 400 de kilometri de drumuri expres şi autostrăzi, în contextul în care la preluarea ministerului erau şantiere pe 94 de kilometri.

„În acest moment, avem 170 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres în lucru, iar până la finele anului vom avea în lucru peste 250 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres. Şi aici mă refer la semnarea ordinului de începere pentru Autostrada de Centură a Bucureştiului, varianta de Sud, cu cei 52 de kilometri, cu trei tronsoane, respectiv la tronsoane din Autostrada Transilvania. Bineînţeles că o parte din aceşti 250 de kilometri vor fi daţi în trafic până la finele anului”, a declarat Bode.

Printre lucrările care în momentul de faţă au fost realizate în proporţie de peste 90%, el a amintit Sebeş-Turda, Râşnov-Cristian, parte din varianta ocolitoare a municipiului Bacău.

„Am semnat contracte de proiectare şi execuţie doar pe infrastructura de transport rutier pe 85 de kilometri, iar până la sfârşitul anului estimăm că vom semna contracte pentru proiectare şi execuţie pentru aproximativ 400 de kilometri de autostradă şi drumuri expres. Am semnat contractele pentru Sibiu-Piteşti, secţiunea a V-a, pentru Târgu Mureş-Ungheni, Biharia-Borş”, a mai spus ministrul Bode.

Printre contractele de proiectare şi execuţie care ar putea fi semnate până la sfârşitul acestui an se află atât tronsoanele 2, 3 şi 4 ale autostrăzii Transilvania, precum şi centura de nord a Bucureştiului şi drumul expres Brăila-Galaţi.

Ministrul Transporturilor a vizitat vineri mai multe şantiere din judeţul Tulcea, alături de premierul Ludovic Orban.

Citește și:

Contracte de mii de lei pentru ‘băieții deștepți’ din PNL. Prin ce încrengături dubioase au reușit să dea lovitura

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

China nu mai EXPORTĂ coronavirus, ci îl IMPORTĂ: Noul virus găsit pe pe ambalaje cu creveţi din Ecuador

Publicat

in

De

China a anunţat vineri că a descoperit noul coronavirus pe ambalaje cu creveţi importaţi din Ecuador, un nou motiv de preocupare faţă de produsele congelate din import, anunță AGERPRES.

Eşantioane prelevate de pe un container şi pachete cu creveţi albi de Pacific au dat rezultat pozitiv pentru noul coronavirus în porturile chineze Dalian şi Xiamen, potrivit Administraţiei chineze a Vămilor, relatează AFP.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Însă noul coronavirus nu a fost descoperit pe eşantioanele prelevate din interiorul pachetelor şi nici din creveţi. Prezenţa virusului pe pachete de creveţi nu înseamnă neapărat că acest aliment este contagios, a subliniat un responsabil al instituţiei menţionate.

China este preocupată de siguranţa produselor alimentare după ce luna trecută un focar epidemic a fost declanşat într-o piaţă din Beijing, unde noul coronavirus a fost detectat pe planşele pe care era tranşat somonul din import.

De atunci au fost testate peste 220.000 de eşantioane de produse alimentare şi ambalaje, dar niciunul nu a dat un rezultat pozitiv la analiza pentru noul coronavirus.

Totuşi, China a suspendat importurile produselor livrate de unii producători străini afectaţi de epidemia COVID-19, în special abatorul german Toennies şi compania de alimentaţie americană Tyson Foods, care de asemenea deţine abatoare.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: ‘După şase seara, culcaţi-vă!’ / ‘E tonul prostului’

Ecuadorul se numără printre ţările latino-americane cele mai afectate de pandemie, cu peste 62.000 de cazuri de COVID-19 până în prezent, dintre care circa 5.000 de decese. Autorităţile estimează că alte peste 3.000 de decese au fost provocate tot de această boală, dar acest lucru nu a putut fi confirmat în lipsa testării.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend