Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Informaţii utile: aplicaţii de paşapoarte

Publicat

in

Având în vedere extinderea dispoziţiilor autorităţilor emirateze, pentru 30 de zile , de la data de 18 mai a.c. , în ceea ce priveşte limitarea personalului la birouri, la maxim 30 % şi a suspendării programului de lucru cu publicul al autorităţilor, instituţilor, misiunilor diplomatice etc, în contextul aplicării măsurilor de prevenţie a extinderii pandemiei covid-19, prin preluarea doar a serviciilor care sunt urgenţe şi cazuri speciale , pe baza documentelor justificative , cererile de servicii consulare se pot prelua în aceste condiţii, până la noi reglementări, pe care le vom comunica de îndată ce vor fi adoptate.

Aşadar, consulatul a efectuat în aceasta perioadă servicii consulare imperios necesare, pe baza unei solicitări pe email dubai@mae.ro, cu prezentarea situaţiei şi a urgenţei.

Persoanele rezidente în EAU, care deţin paşapoarte expirate, nu încalcă reglementări în vigoare ale statului emiratez.

Conform dispoziţiilor în vigoare anunţate de autorităţile emirateze, vizele de rezidenţă au fost extinse ca valabilitate până la sfârsitul anului 2020, nefiind obligatorie procedura de re-înnoire a vizei, pe un paşaport valabil minim 6 luni.

Dacă doriţi să călătoriţi în România şi deţineţi paşaport expirat, puteţi solicita un titlu de călătorie la consulat şi veţi fi programat de urgenţă.

Dacă angajatorul vă soliciă expres re-înnoirea paşaportului , fără de care nu vă puteţi îndeplini atribuţiile de servici, puteţi solicita acest serviciu la consulat, pe baza solicitării în scris (pe email) a angajatorului.

Pentru copii nou născuţi, se efectuează aplicaţii de paşaport, documentul fiind necesar pentru dreptul de şedere legal, asigurare medicală, etc.

Vă mulţumim !

Scrie, Consulatul General al Romaniei la Dubai.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

BREAKING – Accident CUMPLIT, pe șoselele din România: 12 oameni răniți, dintre care 5 copii

Publicat

in

De

Un accident în care au fost implicate 12 persoane a avut loc duminică pe DJ121 între localitățile Imeni și Zăbala, în județul Covasna. Toate persoanele au fost duse la spitalele din Sfântu Gheorghe și Brașov.

Citește și: Raluca Turcan scapă porumbelul: prioritatea noastră este organizarea alegerilor

Potrivit ISU Covasna, pompierii militari au fost solicitați să intervină la un accident rutier, în care au fost implicate două mașini, produs pe DJ121 între localitățile Imeni și Zăbala, informează Mediafax.

În eveniment au fost implicate 12 persoane, dintre care 7 adulți și 5 copii, iar șoferul unei mașini a rămas încarcerat.

Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție, iar la fața locului s-au deplasat un echipaj de descarcerare, cinci ambulanțe și o autospecială pentru transport victime multiple.

„Forţele participante au intervenit pentru acordarea primului ajutor persoanelor implicate în accident, extragerea persoanei rămasă încarcerată și asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor”, a transmis ISU Covasna.

Toate persoanele implicate au fost transportate la Unitățile de Primiri Urgențe din Sfântu Gheorghe și Brașov.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Serialul Vlad, amânat de la difuzare pe fondul pandemiei, revine de luni la ProTv dar în reluare cu episoadele existente

Publicat

in

De

Protagonistul serialului, Adrian Nartea, a declarat: „Din 13 iulie, o să revedem Vlad. Sincer chiar şi eu îmi doream să revăd toate episoadele, pentru a intra în noile episoade pregătit. Episoadele noi se anunţă atât de importante şi de faine încât ar fi fost păcat să nu avem un mic reminder cu tot ceea ce s-a întâmplat de la început şi până la momentul în care a trebuit să întrerupem filmarea şi difuzarea. Avem ocazia de a revedea păţaniile şi răzbunarea lui Vlad”.

Olimpia Melinte spune că primul sezon a rămas preferatul ei. „Acolo începe povestea, îi vedem tineri, inocenţi, îndrăgostiţi şi rând pe rând se simte decăderea, pe fiecare îl loveşte viaţa în plin, iar poveştile se destramă, iubirea se transformă în ură şi ia faţa trădării. Poate că e nostalgia începutului când şi noi toţi, actorii, echipa, eram în căutări, ne cunoşteam şi porneam în această aventură împreună. E o perioadă perfectă să revedem primele sezoane şi să ne reconectăm cu aventura serialului”.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Elvira Deatcu a afirmat că va fi o bucurie să urmărească serialul. „Reluarea ne ajută să ne aducem aminte povestea, intriga, personajele, să intrăm puţin în atmosferă. Mai ales că perioada stranie şi dificilă prin care am trecut cu toţii ne-a privat de continuitatea difuzării şi a filmărilor într-un ritm firesc… O să revăd şi eu cu bucurie primele sezoane şi o să retrăiesc cu emoţie toate momentele frumoase legate de acest proiect atât de apreciat!”.

„Aşa cum se face cu toate serialele mari, acest model de tip “recapitulare” a sezoanelor anterioare poate servi drept un mod prin care te reîntorci în universul serialului şi te poţi reconecta cu acţiunea. Ceea ce îmi place mie personal cel mai mult este să urmăresc din nou parcursul tuturor personajelor şi să văd cât de tare s-au schimbat odată cu timpul şi cu experienţele prin care au trecut. Totodată, pentru cine nu a avut niciodată timp să reia de la început serialul, acum este şansa perfectă. Şi mie îmi e dor să revăd scenele preferate din sezoanele anterioare şi să îmi aduc aminte cu plăcere de momentele de pe set”, a spus Ştefan Iancu.

Primele sezoane din „Vlad” pot fi urmărite din 13 iulie, de luni până joi, după Știrile de noapte de la Pro TV.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend