Conecteaza-te cu noi

Fără categorie

Informaţii de ULTIMĂ ORĂ despre militarii români aflaţi în misiune în Irak

Avatar

Publicat

in

Ca urmare a deciziei luate la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori de luni, 6 ianuarie, de a suspenda temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, Ministerul Apărării Naționale a întreprins măsurile necesare pentru întreruperea misiunilor de instruire și consiliere efectuate de militarii români dislocați în Irak.

Astfel, pentru asigurarea siguranței personalului, cei 14 militari români care erau în misiune în Irak vor fi relocați temporar într-o altă bază a coaliției, informează Biroul de presă al MApN.

Misiunile militarilor români se axau pe activități de pregătire și formare a instructorilor irakieni din sistemul militar, consilierea oficialilor din Ministerul irakian al Apărării și din alte instituții responsabile pentru reformarea sectorului de securitate și creșterea capacității operaționale a Forțelor Armate ale Republicii Irak.

„Decizia României este în deplină concordanță cu poziția aliată exprimată în cadrul reuniunii de ieri și, în funcție de evoluția situației din zonă, militarii români sunt pregătiți să își reia misiunile.

România rămâne ferm angajată în lupta împotriva terorismului internațional, atât în format aliat, cât și alături de partenerii din cadrul Coaliției Globale anti-ISIS”, au transmis reprezentanţii MApN.

Comenteaza cu profilul de FB

Fără categorie

TEST 2

Avatar

Publicat

in

De

xczxc x zxcz xc zx zxc zczx zxc zxc zxc zxc cxz

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Fără categorie

TEST

Avatar

Publicat

in

De

sddf sdfsfd sdf f

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend