Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Informații de ultim moment! Doar 16 paturi ATI sunt libere la nivel național pentru pacienții bolnavi de Covid-19

Publicat

in

Grupul de Comunicare Strategică informează că, în data de 21 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 239 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere la acest moment.
Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.
*
Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
Bihor – 1
Brașov -2
București – 6
Buzău – 1
Constanța- 3
Dolj 1
Hunedoara – 1
Sibiu 1

Vezi și:

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că va cere o „anchetă/analiză” care să arate cum s-a pregătit Ministerul Sănătății pentru al patrulea val al pandemiei de coronavirus. 

Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, despre criza de locuri în secțiile ATI Covid-19: ‘Avem un plan de creșterea a numărului de paturi COVID, la nivel de țară, în total de 1518’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cristian Popa, BNR: Inflația se hrănește cu inflație. Dacă o scapi de sub control, vei avea o recesiune și mai mare

Publicat

in

De

D. Popa • HotNews.ro

„Banca Națională a României a avut printre cele mai ortodoxe măsuri, nu a exagerat. Dacă ne uităm cât a printat Trezoreria Americii, cât a printat Banca Centrală Europeană, câte titluri de stat au cumpărat băncile centrale în lume, România a cumpărat, spre exemplu, de zece ori mai puțin ca procent din PIB decât Polonia. Cât despre dobânzi, România nu a mers la dobânzi zero sau negative”, a spus Cristian Popa, membru în CA al BNR la conferința „Dintr-o criză în alta: pandemie, război, inflaţie. Ce urmează?”, organizată de Impetum Group

Cristian Popa- BNRFoto: Hotnews

„În lupta cu această boală, pot fi și efecte secundare ale creșterii dobânzilor. În România, noi sperăm să găsim acea cale de mijloc. Însă ținta este să stârpești boala. Inflația se hrănește cu inflație. Dacă o scapi de sub control, vei avea o recesiune și mai mare. Ai de ales între ceva rău și ceva relativ mai puțin rău”, a declarat Cristian Popa.

El spune că inflația a ajuns la 13,8% deoarece avem costuri mai mari cu combustibilii, cu gazele, cu transportul, la care se adaugă problemele din lanțurile de aprovizionare, care s-au văzut în costurile cu produsele agroalimentare.

„Această rată de transmisie este rapida și puternica, este mai mare decât ne așteptam, aproape la fel de puternică cu rata de transmisie a cursului. E bine că nu avem inflație și din canalul cursului de schimb. Prin natura lor, băncile centrale sunt mereu la mijloc: între importatori și exportatori, între creditori și debitori. Chiar și cu această stabilitate relativă ridicata a cursului, oamenii tot s-au panicat, s-au dus la casele de schimb și au cumpărat euro cu 5,3, cu 5,9 lei. Cum ar fi fost dacă mai aveam și o depreciere a cursului oficial? Ce s-ar fi întâmplat? Oamenii s-au speriat, s-au dus să cumpere combustibil, să cumpere ulei, s-au speriat că nu mai sunt bancnote de valuta. Bancnotele normal că vin, le face Banca Centrală Europeană, doar că durează 24-48 de ore până vine avionul. S-au panicat chiar și așa. Problema este ca aceste panici creează anticipații inflaționiste, creează inflație, si fac rău tuturor, de aici și apelul Guvernatorului la calm.”, a adăugat Popa.

La conferință a participat și fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui. Potrivit acestuia, statul ar fi trebuit să strângă cureaua în pandemie.

„În mod cert, factura pentru felul cum am ieșit din pandemie și felul cum s-au raportat multe guverne, nu doar România, la ieșirea aceasta din pandemie și din criza economică generate de pandemie, este plătită acum. Este plătită prin inflație, pentru că în economie, chit că suntem America, chit că suntem Germania, chit că e România, totul se plătește. Nu există resurse create din nimic, nu există resurse create din neant, cineva muncește și este automat un proces de redistribuire constant între stat și privat sau între anumite sectoare din privat și altele”, a spus Claudiu Năsui.

Acesta a declarat că multe cheltuieli ale statului se puteau reforma în timpul pandemiei.

„Din păcate, pandemia nu s-a văzut deloc la stat și nu s-a văzut la absolut niciun nivel. Ar fi trebuit și statul să strângă cureaua, nu să pună toată greutatea asupra mediului privat”, a adăugat Claudiu Năsui.

El a precizat că BNR, comparativ cu alte bănci naționale din alte țări, a avut o politică monetară mai sănătoasă, pentru România.

„Înțelegem presiunile politice care sunt puse de multe ori asupra Băncii Naționale, să acomodeze deficitul și politica fiscală, dar nu putem să nu vedem și legătura între cele două instituții atunci când explicăm fenomenul inflației și ceea ce va veni”, a adăugat Năsui.

Cel mai dăunător efect al inflației este că este ca un drog: avem impresia că ne merge bine, că avem bogăție, dar de fapt acea bogăție nu e creată în mod real.

„Societatea are de ales între aceste două lucruri, între a pune capăt acum și a spune: stop, nu o să intrăm într-un scenariu de tip stagflație, dar asta înseamnă criză – și acesta este scenariul care anticipez eu că va urma – sau să continuăm cu aceleași procese care au avut loc și până acum și să o ducem în continuare cu această inflație care va tot crește. Diferența este că un scenariu nu este unul care să meargă pe termen lung. Nu o să putem să ducem în continuare structura aceasta a economiei inflaționistă încă 10-20 de ani. La un moment dat, distracția se va opri. (…) Ce ne interesează nu sunt zerourile la profit sau la cifra de afaceri sau pe hârtie, ce ne interesează sunt bunurile și serviciile reale: să fie mai mulți producători. Inflația este o mască. Și din această beție a inflației trebuie să te trezești cumva. E o beție. Stagflația este să continuăm beția, recesiunea este mahmureala de care ai nevoie ca să îți revii cu picioarele pe pământ”, a declarat Năsui.

Acesta afirmă că România putea fi mai pregătită pentru criza care va veni.

”În momentul actual, aș spune că este inevitabil că va veni această recesiune la nivel global. Și e o criză la nivel global, care va fi amplificată de politicile de la noi”, a spus Năsui.

Deși toți văd că va crește inflația, dar noi suntem într-un maxim de optimism (Andrei Cionca- CEO Impetum Group)

”Vedem rezultatele din primul trimestru, care sunt foarte bune și care, probabil, astea ne induc în eroare, în momentul de față. Aș tinde pe un bun simț economic să spun că, în general, inflația nu afectează într-o primă fază companiile. Ci că pentru companii crește cifra de afaceri, cresc rezultatele etc. De aceea, probabil, oamenii de afaceri, în răspunsurile lor, nu sunt foarte panicați. Deși toți văd că va crește inflația, dar noi suntem într-un maxim de optimism. Dacă ne uităm strict la cifre, avem un trimestru I istoric, cel mai bun trimestru I din istoria multor companii, în bani, în cifra de afaceri”, a spus Andrei Cionca.

El afirmă că o pondere important de manageri români consideră că războiul din Ucraina le va afecta business-ul.

”Acest lucru trebuie să-l vedem însă în oglindă cu o veste extrem de îmbucurătoare, anume faptul că 53% dintre managerii români spun că societățile pe care le conduc sunt puțin dependente sau chiar independente de resurse care vin din Ucraina și din Rusia. Avem o stare de dependență relativ scăzută, undeva la 22%, care spun că avem o stare de dependență a companiilor”, a afirmat Andrei Cionca.

Prioritățile managerilor români nu s-au schimbat pe parcursul celor șase ediții de CONFIDEX, acestea au rămas: creșterea vânzărilor, păstrarea locurilor de muncă și a personalului și îmbunătățirea relației cu clienții.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Președintele PNL Vaslui: ‘Suntem continuatorii unui partid politic istoric’

Publicat

in

De

Deputatul Tudor Polak, președintele Organizației Municipale PNL Vaslui, a vorbit despre istoria pardiului din care face parte.

„147 de ani de liberalism românesc

Pe 24 mai 1875, lua naştere Partidul Național Liberal, cel mai vechi partid politic al României, sub forma unei alianțe a forțelor liberale ale vremii împotriva guvernului conservator.

Încă de la început, Partidul Național Liberal, sub cârmuirea lui Ion C. Brătianu, a fost un motor al progresului şi al reformei, făcând realizabil idealul României moderne.

Alături de Brătianu, figuri liberale notabile, precum Mihail Kogălniceanu, Alexandru Golescu, George D. Vernescu sau Tache Anastasiu, au pus bazele liberalismului în țara noastră, lăsând moştenire un secol şi aproape jumătate de istorie de progres şi modernizare.

Liberalii şi-au adus contribuția în momente remarcabile pentru construcția țării şi a principiilor de guvernare pe care le urmăm astăzi.

De la instaurarea monarhiei constituționale, obținerea idependenței de stat, instaurarea regalității, până la crearea României Mari, adoptarea Constituției democratice de la 1923 şi relansarea economică în urma marii crize din 1929-1933, Partidul Național Liberal a reprezentat o forță a schimbării şi a evoluţiei pe scena politică românească.

„Adevărata democrație înseamnă cârmuirea poporului prin sine însuşi.” declara Ion C. Bătianu, iar astăzi, liberalismul păstrează nucleul independenței şi al libertății.

Marcăm istoria unui traseu ascendent al României, care se împleteşte cu cea a guvernării liberale.

Suntem continuatorii unui partid politic istoric, cu experiența cârmuirii în situații diverse, orientat către valorile europene şi cu principii fundamentale, care şi-au menținut ecoul până în prezent.

Ducem mai departe munca înaintaşilor noştri în slujba românilor, prin guvernarea liberală care pune, înainte de tot, libertatea individuală, politică şi economică a cetățenilor!

La mulți ani de liberalism!

La mulți ani, liberali!”, a spus Polak, pe pagina sa de Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend