Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Inflația ridicată din zona euro a bulversat bursa: acțiunile au fost marți în scădere

Publicat

in

Acţiunile europene au scăzut marţi din cauza datelor referitoare la inflaţia ridicată din zona euro, care au provocat temeri legate de o înăsprire a politicii monetare, dar în august au urcat cu aproape 2%, susţinute de rezultatele trimestriale solide raportate de companii şi de optimismul privind redresarea economică, transmite Reuters, informează News.ro.

Indicele pan-european STOXX 600 a închis marţi în declin cu 0,4%, dar a marcat a şaptea lună de creşteri consecutive, cea mai lungă perioadă de evoluţie pozitivă realizată din 2013.

Sectorul tehnologic a consemnat în august cea mai bună performanţă, cu un avans de 6%, în timp ce creşterea numărului de cazuri de Covid-19 a împins investitorii spre sectoarele cele mai rezistente la pandemie.

Acţiunile din regiune au inversat creşterile iniţiale de marţi, după datele care au arătat că inflaţia s-a accelerat în august la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani. Dacă tendinţa inflaţionistă va continua, ar putea să pună sub semnul întrebării opinia pozitivă a Băncii Centrale Europene (BCE) privind creşterea preţurilor.

Guvernatorul băncii centrale a Austriei, Robert Holzmann, a provocat îngrijorare pe pieţe, cerând BCE să înceapă să reducă achiziţiile de obligaţiuni.

Acţiunile companiilor din sectorul rezurselor naturale de bază au consemnat în august cea mai slabă performanţă, cu un declin de 4,2%, fluctuaţiile mari ale preţurilor metalelor făcând ca investitorii să se retragă din acest sector, care în restul anului a consemnat rezultate bune.

Cu toate acestea, rezultatele financiare solide ale companiilor şi ratele de vaccinare relativ ridicate au mărit speranţele de redresare în Europa, în timp ce remarcile Rezervei Federale de săptămâna trecută au consolidat opiniile că banca centrală americană nu se grăbeşte că înăsprească politica monetară.

În Germania, rata şomajului a scăzut peste aşteptări în luna august.

Social-democraţii germani şi-au mărit avantajul în faţa conservatorilor cancelarului Angela Merkel, potrivit celui mai recent sondaj de opinie publicat luni, cu câteva săptămâni înainte de alegeri.

Analiştii se aşteaptă ca acţiunile europene să se menţină aproape de nivelurile record actuale pentru tot restul anului 2021, susţinute de rezultatele financiare solide ale companiilor, dar creşterile vor fi limitate de temerile legate de înăsprirea politicii monetare în SUA, alegerile din Germania şi înăsprirea reglementărilor în China.

Acţiunile companiilor din sectorul călătoriilor au scăzut cu 0,7%, după ce guvernele UE au convenit să elimine Statele Unite de pe lista ţărilor sigure pentru călătorii.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Impresarul lui Robert Lewandowski face SCANDAL, după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur: ‘Trofeul îi aparţine lui Robert Lewandowski. El îl merita’

Publicat

in

De

Iranianul Pini Zahavi, impresarul lui Robert Lewandowski, a afirmat că atacantul de la Bayern Munchen merita să câştige Balonul de Aur, în locul lui Lionel Messi.

“Toate felicitările pentru Lionel Messi: un jucător impresionant şi o legendă eternă. Dar Balonul de Aur din 2021 nu îi aparţine. Nu de această dată. Balonul de Aur îi aparţine lui Robert Lewandowski. El îl merita”, a spus Zahavi, conform lefigaro.fr.

Jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Lionel Messi, a câştigat Balonul de Aur, luni seară, acesta fiind al şaptelea trofeu pentru el, scrie news.ro.

Robert Lewandowski (Bayern Munchen) a câştigat trofeul de atacantul anului, iar Gianluigi Donnarumma (PSG, fost la AC Milan) a fost desemnat cel mai bun portar.

În clasamentul per total, polonezul Lewandowski a fost pe 2, iar italianul Jorginho a fost pe 3.

Messi este câştigător cu Argentina în acest an al Copei America.

Marele rival al lui Messi, Cristiano Ronaldo, a ocupat locul 6 în acest clasament.

Unul dintre favoriţi, Karim Benzema, de la Real Madrid, a fost pe locul 4.

Titlul de cel mai bun club al anului a revenit celor de la Chelsea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

As many as 41,562 people get the COVID shot in past 24 hours, 9,531 as first-time recipients

Publicat

in

De

As many as 41,562 people have received the coronavirus jab with either the Pfizer, Moderna, AstraZeneca or Johnson&Johnson vaccine in the past 24 hours, the National COVID Vaccination Coordination Committee (CNCAV) informs on Tuesday.

As many as 9,531 people were given the first shot, 12,891 received the second shot, and 19,140 the third booster shot.

According to CNCAV, 14,927,256 doses of vaccine have been administered since the start of the vaccination campaign on December 27, 2020 to 7,749,385 persons of whom 7,433,026 received the complete vaccination scheme and 1,565,385 were given the third dose.

Of those vaccinated in the last 24 hours, 15 persons experienced side effects, all whole-body reactions.

As many as 19,428 side effect occurrences to COVID vaccines have been reported since the start of the vaccination campaign – 2,099 local and 17,329 systemic side effects.

AGERPRES

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend