Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Îndoieli cu privire la bilanțul Covid-19 în Mexic – Ciudad de Mexico a înregistrat mii de decese în plus faţă de aceeaşi perioadă din ultimii patru ani

Publicat

in

Ciudad de Mexico a înregistrat mii de decese în plus faţă de aceeaşi perioadă din ultimii patru ani, astfel că sunt tot mai multe îndoieli cu privire la bilanţul oficial al morţilor provocate de Covid-19 potrivit news.ro.

Anul acesta, Ciudad de Mexico a emis mai mult cu 8.072 de certificate de deces faţă de media pentru aceeaşi perioadă a ultimilor patru ani, potrivit unui studiu care sugerează că bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus ar putea fi cu mult mai mare decât cel oficial, de aproximativ 7.650, scrie The Guardian.

Autorii raportului, Mario Romero Zavala şi Laurianne Despeghel, au descoperit că în aprilie 2020 au fost emise cu 37% mai multe certificate faţă de media aceleiaşi luni pe ultimii patru ani.

Până la finalul lunii mai, ei estimează că numărul va creşte cu 120%.

Ei au precizat că nu toate deccesele suplimentare au fost cauzate de Covid-19, dar unii dintre cei care au murit „nu au mers la spital de teamă să nu se contamineze” şi au murit din alte cauze.

Astfel, au atribuit Ciudad de Mexico 25% dintre acestea ca fiind cauzate de Covid-19, o rată mai mică decât cele calculate în Germania (97%) şi Marea Britanie (54%).

Pentru cercetarea publicată luni în revista Nexos au fost utilizate informaţii de la cele 52 de registre civile ale capitalei pentru a estima numărul certificatelor de deces create între 1 ianuarie şi 20 mai.

Până pe 15 mai, în Mexic au fost efectuate, în medie, 99 de teste la 100.000 de oameni.

Potrivit datelor Johns Hopkins University, în ţara cu peste 126 de milioane de locuitori au fost inregistrate oficial 71.105 contaminări şi 7.633 de decese.

La nivel global, de la depistarea noului coronavirus în Wuhan (China), au fost raportate 5,49 milioane de cazuri de infectare şi peste 346.200 de decese.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

La împlinirea vârstei de 85 de ani, Dalai Lama a lansat un album de mantre şi învăţături

Publicat

in

De

Luni, 6 iulie, la împlinirea a 85 de ani, Dalai Lama a lansat un album de mantre şi învăţături, transmite agenția Reuters, potrivit romania-actualitati.

„Lumea interioară” începe cu „Una dintre rugăciunile mele preferate” şi continuă cu meditaţii şi gânduri ale liderului spiritual tibetan aflat în exil, acompaniate de muzică. Ideea albumului a fost a muzicienei Junelle Kunin, o studentă a lui Dalai Lama din Noua Zeelandă, care l-a contactat pe acesta în 2015 şi, spre surprinderea ei, el a acceptat.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

„Mă aşteptam să trebuiască să îl conving”, a declarat ea pentru Reuters într-un interviu pentru care a răspuns de la reşedinţa ei din Auckland. „Momentul în care l-am înregistrat, Doamne, tremuram ca o frunză înainte să intru”, a spus ea.

Kunin a făcut înregistrările iniţiale la reşedinţa lui Dalai Lama, în Dharamsala, în India. Întoarsă acasă, ea a lucrat cu soţul ei, Abraham, şi alţi muzicieni, pentru a produce muzica fiecărei piese.

„Este o onoare incredibilă. Este imens”, a afirmat Abraham Kunin. Într-un material video de promovare a albumului, întrebat de ce a fost de acord să participe la proiect, Dalai Lama a răspuns: „Întregul scop al vieţii mele este să ofer cât de mult pot.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Aproape jumătate dintre manageri iau în calcul disponibilizări în perioada următoare

Publicat

in

De

Problemele companiilor încep să se resimță tot mai mult la nivelul angajaților. Aproape jumătate dintre manageri iau în calcul concedieri în perioada următoare, arată un studiu recent. Reprezentații Guvernului dau însă asigurări că pregătesc programe de sprijin pentru firme și pentru viitorii șomeri.

Motivul principal pentru care firmele vor să facă concedieri este că au, în continuare, încasări mici, deși majoritatea restricțiilor impuse de criza sanitară au fost ridicate, potrivit stiriletvr.ro.

Citește și: Gabriela Firea a făcut anunțul: Începand de astăzi și-au deschis porțile .

„În momentul în care viitorul iți este incert, apropo de vânzări, (…) încerci preventiv să-ți ajustezi costurile la veniturile pe care le anticipezi. Și, bineînțeles, acest lucru înseamnă o reducere a investițiilor și, din păcate, și o reducere a forței de muncă, a cheltuielilor cu salariații”, explică Radu Mușetescu, profesor de economie la Academia de Studii Economice.

Mai multe fabrici din domeniul auto și al industriei alimentare au anunțat deja disponibilizări.

44% dintre managerii chestionați într-un studiu anunță reduceri de personal, în perioada următoare. Aproape jumătate păstrează numărul actual de angajați și doar 8% vor face angajări. Reprezentații mediului de afaceri susțin însă că totul depinde de modul în care va fi aplicat planul de măsuri de relansare economică pregătit de Guvern.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

„La ora actuală, Guvernul vine cu o serie de măsuri care sunt, dacă vreți, contracarate în Parlament. Parlamentul vine apoi cu o serie de măsuri care sunt apoi contracarate printr-o serie de măsuri ale Guvernului. Toate acestea într-un fel sau altul se restrâng asupra mediului de afaceri de unde și nivelul mai ridicat de incertitudine”, a precizat Ionuț Simion, președintele al Camerei de de Comerț Americane în România.

Liviu Rogojinaru, secretar de stat, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri: „Situația este îngrijorătoare, dar nu este una de netrecut. Probabil că vor fi companii care vor face concedieri. Eu sper din tot sufletul să fie și companii care să facă angajări pentru că sunt unii care reușesc să facă față mai bine situației urâte prin care trecem. Sperăm că cu acest program nou pe care l-am pus pe piață să accelerăm lucrurile (…) să nu fie oameni care să-și piardă locurile de muncă”.

Studiul mai arată că peste jumătate dintre companii estimează o scădere a veniturilor. Din acest motiv, aproape jumătate dintre manageri iau în calcul și o scădere a investiților.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend