Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Indicii americani S&P 500 şi Nasdaq în scădere, după prăbușirea acţiunilor giganţilor de tehnologie

Avatar

Publicat

in

Indicii S&P 500 şi Nasdaq au încheiat tranzacţiile de luni în declin, traşi în jos de acţiunile Amazon, Microsoft şi alte altor companii mari care au alimentat creşterile recente de pe Wall Street, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Indicele S&P 500 a consemnat o scădere de 2,12%, după ce a atins pentru scurt timp cel mai ridicat nivel după 25 februarie. Indicele şi-a revenit cu peste 40% de la jumătatea lunii martie, chiar dacă numărul infecţiilor cu noul coronavirus a crescut rapid în Arizona, California, Texas şi alte 35 de state americane.

Publicitate

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,04%, în timp ce Nasdaq Composite a coborât cu 2,13%.

Acţiunile care au înregistrat performanţe peste medie în ultimele luni, între care Amazon, Microsoft, Nvidia şi Facebook, au încheiat tranzacţiile în declin cu peste 2%, chiar dacă au consemnat creşteri pe parcursul zilei.

Vânzările s-au accentuat după anunţul guvernatorului Californiei, Gavin Newsom, referitor la reînchiderea barurilor şi restaurantelor din spaţii închise la nivelul întregului stat şi a bisericilor, sălilor de sport şi a saloanelor de coafură din comitatele cele mai afectate de noul coronavirus.

Inspecția Muncii a strâns din amenzi 6 milioane de lei în doar 10 zile: Peste 300 de persoane prinse că munceau ‘la negru’

Acţiunile Tesla au coborât cu 3,1%, cu toate că iniţial avansaseră cu 16%. Titlurile producătorului de automobile electrice au crescut puternic în ultimele două săptămâni, investitorii anticipând că Tesla va raporta profit trimestrial şi că ar putea intra în indicele S&P 500.

Acţiunile firmei germane de biotehnologie BioNTech au urcat cu peste 10%, iar cele al Pfizer cu 4%, în urma anunţului că Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA va evalua rapid vaccinurile candidate pentru Covid-19 ale acestora.

Acţiunile producătorului de cipuri Analog Devices au scăzut cu 4%. Compania a anunţat un acord de 21 de miliarde de dolari pentru preluarea companiei concurente Maxim Integrated Products, ale cărei titluri au crescut cu 8% în urma informaţiei.

Titlurile PepsiCo au avansat cu 0,3%. Compania a informat că a beneficiat de o creştere a consumului de snackuri sărate Fritos şi Cheetos, în perioada măsurilor de distanţare socială.

Indicele Cboe Volatility Index , aşa-numitul indice al fricii de pe Wall Street, a închis la cel mai ridicat nivel de după 26 iunie.

Investitorii se pregătesc pentru ceea ce ar putea fi cea mai mare scădere a profiturilor trimestriale ale companiilor membre ale indicelui S&P 500 de la criza financiară din 2008, potrivit datelor firmei IBES Refinitiv.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Doi mercenari americani, condamnaţi la 20 de ani de închisoare pentru tentativa de răpire a preşedintelui venezuelean Maduro

Avatar

Publicat

in

De

Doi mercenari din Statele Unite ale Americii au fost condamnaţi la 20 de ani de închisoare fiecare pentru tentativa eşuată de răpire a preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, în luna mai a acestui an, a scris vineri pe Twitter ministrul justiţiei din Venezuela, Tarek William Saab, informează dpa, citată de Agerpres. Luke Denman şi Airan Berry şi-au recunoscut vina şi s-au declarat vinovaţi de conspiraţie, trafic ilegal de arme şi terorism, a scris Saab. “Dreptul la apărare” a fost ignorat, a scris pe Twitter avocatul specializat în drepturile omului Alonso Medina Roa.

Potrivit surselor oficiale, în luna mai a acestui an, mai multe grupări armate au pătruns în Venezuela din Columbia. Cel puţin opt oameni au fost ucişi în confruntări cu forţele de securitate şi mulţi alţii au fost arestaţi.

Publicitate

La acea vreme, Maduro i-a acuzat pe preşedintele american Donald Trump şi pe secretarul de stat Mike Pompeo de implicare într-o tentativă eşuată de lovitură de stat împotriva lui, dar SUA au respins orice implicare.

Presa americană a relatat despre existenţa unor documente în care se afirma că tentativa de lovitură de stat ar fi fost orchestrată de compania americană de securitate Silvercorp, condusă de un fost militar de elită, Jordan Gourdreau, şi finanţată de opoziţie.

Potrivit mass media americane, mercenarii ar fi intenţionat să-l aresteze pe Maduro şi să-l transfere în SUA, unde este pusă o recompensă pe capul lui şi unde este acuzat de trafic de droguri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Germania a schimbat condițiile de primire a străinilor. 7 județe din România au intrat pe lista “zonelor de risc”

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii zilei de vineri, autoritățile germane au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul german ca urmare a actualizării listei „zonelor de risc“.

Urmare noilor decizii adoptate, șapte județe din România: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş au fost incluse pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 7 august a.c.

Publicitate

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolarii la domiciliu.

Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Masura auto-izolarii la domiciul nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. In schimb, daca testul este efectuat la momentul sosirii in Germania, se va dispune masura auto-izolarii pana la primirea rezultatului testului.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o “zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare.

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile aici.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend