Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Indicele BET al BVB a avut o creştere de 9,1% în noiembrie, cea mai bună lună din februarie 2019

Avatar

Publicat

in

Cu o creştere de 9,12% pentru indicele principal BET în noiembrie 2020, BVB a încheiat cea mai bună lună din ultimii aproape doi ani, pe fondul informaţiilor cu privire la dezvoltarea unor vaccinuri împotriva COVID – 19 care au antrenat creșteri importante și la bursele externe, realtează ZF preluat de mediafax.

Astfel, indicele principal BET, cel care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 17 acţiuni de la bursa românească a urcat pe parcursul lunii noiembrie cu aproape 780 de puncte, de la 8.510 de puncte la 9.286 de puncte. Peste Ocean, indicele Dow Jones tocmai a încheiat cea mai bună lună din 1987 încoace, cu o apreciere de 12%.

Dar creşterea din noiembrie de pe burse a venit ca urmare a unor anunţuri de dezvoltare a vaccinurilor împotriva Covid-19, deci cu alte cuvinte fără date economice concrete pentru revenirea economică, fiind mai degrabă o euforie a investitorilor şi un prim semnal că lucrurile vor reveni la normalitate. Aşadar cum va fi decembrie dar şi începutul de 2021?

„În continuare văd două scenarii: ori vom continua să înregistram creşteri de mai mică amploare şi investorii vor ignora complet datele proaste din economie şi vor privi spre viitor mizând pe o revenire economică mai probabilă începând cu trimestrul II din 2021, ori vom avea parte de multă volatilitate, respectiv perioade cu creşteri pe ştirile legate de apropierea distribuţiei vaccinului şi scăderi din cauza rezultelor mai slabe raportate de companii şi indicatorii macroeconomici dar şi legate de noi restricţii“, spune Adrian Cojocar, director general adjunct al Patria Asset Management.

Pentru a reveni la valoarea de la începutul anului 2020, indicele principal BET are nevoie să se aprecieze cu aproape 7%, adică să câştige aproape 700 de puncte.

De asemenea pe parcursul lunii noiembrie s-a desfăşurat şi oferta de titluri de stat Fidelis, prin care statul român a atras 2,7 miliarde de lei de la investitorii persoane fizice, atât prin intermediul brokerilor de la bursa românească cât şi printr-un sindicat format din cele mai mari bănci din România. Listarea acestor titluri de stat, pentru care Ministerul Finanţelor plăteşte o dobândă şi de 4% pe an, ar urma să aibă loc pe 7 decembrie 2020, ceea ce va majora lichiditatea la bursa locală, dar ar putea atrage şi noi investitori în acţiuni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Vladimir Putin salută decizia lui Joe Biden referitoare la ARMELE NUCLEARE, dar îi cere detalii

Avatar

Publicat

in

De

Administraţia Joseph Biden a anunţat intenţia de prelungire timp de cel puţin cinci ani a Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), iar Kremlinul a salutat decizia, subliniind însă că aşteaptă detalii despre propunere, potrivit Mediafax.

“Preşedintele a spus clar de mult timp că Noul Tratat START este în interesul securităţii naţionale a Statelor Unite. Iar această prelungire are o semnificaţie şi mai mare în contextul în care în acest moment relaţia cu Rusia este adversă”, a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, conform agenţiei Reuters.

De asemenea, Jen Psaki a precizat că Joseph Biden a cerut comunităţii agenţiilor de informaţii din SUA să analizeze cazul atacurilor cibernetice atribuite Rusiei, ingerinţele în scrutinul prezidenţial din 2020, atacul cu arme chimice care l-a vizat pe disidentul Aleksei Navalnîi şi presupusele recompense oferite pentru uciderea militarilor americani în Afganistan.

Citește și: Judecătorii CCR explică de ce nu pot crește pensiile cu 40%: victorie de etapă a Guvernului/ MOTIVARE

“Chiar dacă vom colabora cu Rusia pentru avansarea intereselor SUA, vom lua şi măsuri şi pentru a trage la răspundere Rusia pentru acţiunile iresponsabile şi adverse”, a atras atenţia Jens Psaki.

Rusia a salutat anunţul noii Administraţii de la Washington privind prelungirea Noului Tratat START, dar a subliniat că totul depinde de condiţii. “Rusia este favorabilă menţinerii Noului Tratat START şi prelungirii acestui acord, pentru a avea mai mult timp de negocieri şi contacte. Putem doar să salutăm intenţia politică de prelungire a documentului, dar totul va depinde de detaliile propunerii, care vor trebui studiate. Este foarte important să ţinem cont de preocupările fiecărei părţi şi de poziţia bine-cunoscută a Rusiei în această privinţă”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia Tass.

Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), semnat în anul 2010, limitează numărul ogivelor nucleare în Rusia şi SUA. Tratatul ar expira în februarie dacă nu va fi prelungit.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Noi reguli la intrarea în Franța, începând de duminică: Se cere test PCR negativ pentru coronavirus (MAE)

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, începând de duminică, intrarea în Franţa este permisă persoanelor doar dacă prezintă un test molecular PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie.

Potrivit MAE, autorităţile franceze au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Franţei metropolitane, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri vor intra în vigoare duminică, 24 ianuarie 2021, ora locală 00:00, potrivit news.ro.

Citește și: Mesaj de la Muntele Athos, în privința vaccinului anti-Covid: ‘Este produs forțat, în condițiile în care lipsesc încă multe informații despre biologia coronavirusului’

“Astfel, conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile franceze, persoanele care călătoresc din state europene în Franţa pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiţia prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării”, arată sursa citată.

Sunt exceptaţi de la această măsură lucrătorii transfrontalieri şi transportatorii rutieri.

Autorităţile franceze urmează să facă precizări suplimentare cu privire la noile măsuri restrictive anunţate, menţionează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33 (0)1 47 05 29 66, +33 (0)1 47 05 27 55, +33 (0)1 45 50 39 97, +33 (0)1 47 05 10 40, Consulatului General al României la Strasbourg: +33 369.321.938, Consulatului General al României la Marsilia: +33 4 91221741, Consulatului General al României la Lyon: +33 (0) 478.607.252, +33 (0) 478.607.266, +33 (0) 478.607.322, +33 (0) 478.607.077, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice la Paris: +33 (0)6 80 71 37 29, Consulatului General al României la Strasbourg: +33 6 27 05 00 22, Consulatului General al României la Marsilia: +33 6 10027164, Consulatului General al României la Lyon: +33 (0) 643.627.736.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend