Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Indemnizația de scurtă durată a trecut de primul hop în Parlament: 70% din salariul de bază pentru angajatul care are copil

Avatar

Publicat

in

O lege privind acordarea indemnizatiei de scurtă durată pentru angajați a fost adoptată tacit de Senat. Proiectul inițiat de parlamentari PSD și Pro România merge la Camera Deputaților în calitate de cameră decizională.

Indemnizaţia de scurtă durată este o compensaţie parţială, care se acordă unui salariat pentru pierderea câştigurilor cauzate de o reducere temporară a programului de lucru.

„Pe o perioadă de 12 luni de la ridicarea stării de urgenţă pe teritoriul României, salariaţii pentru care se stabileşte un program redus de muncă prin modificarea contractului individual de muncă, iar ca urmare a acestui fapt au venituri mai mici decât salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, beneficiază de o indemnizaţie de scurtă durată”, se arată în lege.

Indemnizaţia de scurtă durată se plătește de la bugetul de stat și este în cuantum de 60% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, neîncasat ca urmare a reducerii programului de muncă, respectiv de 70% pentru angajatul care are cel puţin un copil.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Succes românesc: Suedezii cumpără 100 de locomotive produse la Craiova

Avatar

Publicat

in

De

Producătorul de material rulant Softronic Craiova a semnat un contract cu suedezii de la Green Cargo pentru livrarea a 100 de locomotive în următorii zece ani. Acestea se adaugă unităților Transmontana, aflate deja în circulație în țara nordică, informează economica.net.

“S-a semnat un contract pe 10 ani, cu livrarea a 10 locomotive/an”, a confirmat pentru econimica.net Ion Gîrniță, unul dintre proprietarii Softronic Craiova.

Despre acest subiect a relatat și România Feroviară: “În perioada următorilor ani, până în 2030, Softronic Craiova va livra în Suedia pentru Green Cargo un număr de 100 locomotive electrice TransMontana. Noul contract de livrare este rezultatul satisfacției clientului suedez ca urmare a livrărilor din ultimii trei ani”.

Locomotivele LE-MA fabricate de Softronic pot tracta trenuri grele în condițiile climei nordice, mai spun cei de la România Feroviară. Producătorul de material rulant din Craiova a mai livrat și în anii trecuți locomotive către operatorul suedez de transport feroviar de marfă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Recep Erdogan îi transmite lui Macron să-și facă teste de sănătate mintală: ‘Asta e tot ce putem spune de un astfel de șef de stat’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat sâmbătă cu virulenţă atitudinea omologului său francez Emmanuel Macron faţă de musulmani, mergând până la a pune sub semnul întrebării “sănătatea sa mintală”, relatează AFP. “Tot ce putem spune de un şef de stat care tratează milioane de membri ai diferitelor comunităţii religioase în acest mod este următorul lucru: faceţi mai întâi teste de sănătate mintală”, a declarat Erdogan într-un discurs televizat, informează Agerpres.

În urmă cu două săptămâni, Erdogan a denunţat drept o provocare declaraţiile preşedintelui francez despre “separatismul islamist” şi necesitatea “de a structura islamul” în Franţa.

Un proiect de lege privind lupta împotriva “separatismelor” în Franţa, care vizează islamul radical, urmează să fie prezentat la începutul lunii decembrie. Planul urmăreşte să consolideze laicitatea şi principiile republicane în Franţa şi conţine mai multe puncte susceptibile să provoace tensiuni cu Turcia, cum ar fi un control consolidat al finanţelor moscheilor sau interdicţia de a forma imami în străinătate.

Această dispută se adaugă la un lungă listă de dezacorduri între Macron şi omologul său turc, care ia cu regularitate apărarea minorităţilor musulmane din lume.

Citește și: De ce trebuie ANULAT pelerinajul de la Sf. Dimitrie – argumentele unei asociații: scrisoare deschisă către patriarhul Daniel, Arafat, Berbeceanu, Vela și Tătaru

De la tensiunile din Mediterana la conflictul din Libia, trecând prin confruntările din Nagorno-Karabah, Parisul şi Ankara sunt pe poziţii divergente în privinţa a numeroase dosare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend