Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Încrengăturile afacerilor de mediu: protecție pentru unele firme chiar de la șefi de instituții

Publicat

in

În calitate de șef al Garzii de Mediu Prahova, încă din 2015, Florin Diaconu a supervizat și protejat afacerile urât mirositoare din spatele firmelor “Vitalia”, “Demeco” sau “Gentoil”, afaceri la care presa a făcut referiri în numeroase articole, informează ziuanews.ro.

Imediat după numire, ilegalul Florin Diaconu a organizat o epurare în masa, înlăturând din funcții comisarii care deranjau afacerile companiilor protejate din domeniul deșeurilor. Operațiunea s-a soldat cu procese pierdute în serie de GNM și cu plăți compensatorii pentru disponibilizati, plătite din bugetul statului. Protectia de care beneficiază “Demeco” si patronul acesteia Daniel Botez la nivelul functionarilor din Ministerul Mediului a făcut ca mai multe dezastre de mediu sa ridice serioase semne de intrebare unele generand inclusiv repercursiuni penale.

Un traficant de droguri a făcut un denunţ despre faptul că deţine mai multe laboratoare de preparare a drogurilor de sinteză. Pentru producţie avea nevoie de sodiu metalic, o substanţă explozibilă extrem de periculoasă. La percheziţie procurorii nu au mai găsit substanţa, dar au identificat locul unde butoiul fusese stocat. Recipientul cu sodiu metalic fusese ridicat de reprezentanţii administraţiei locale din Chitila. “Demeco” SRL Bacău, firma care trebuia să ridice recipientul, a chemat o altă firmă, “Glencora Impex” SRL, firmă deţinută de patronii “Demeco”, să preia butoiul şi să-l predea la “Vivani Salubritate” SRL.

Procesul-verbal de predare-primire nu a fost, însă, semnat de “Glencora Impex”. Astfel, butoiul cu sodiu metalic a dispărut, lucru anchetat acum de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Potrivit procurorului de caz, pentru a se crea aparenţa de legalitate în documente 320 de kilograme sodiu metalic s-au transformat în 680 de kilograme de deşeuri de laborator. Depozitate în fiole de sticlă. Firma “Demeco” SRL prin reprezentantul ei, Daniel Botez, precum şi directorul Mădălina Fedor au fost trimişi în judecată pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, în formă calificată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals. “E faptă sancţionată cu de la 3 la 12 ani. Firma acţionează pe teritoriul întregii ţări. Marfa, sodiul metalic, este dispărută, circulă pe undeva”, încheie procurorul de caz Teodor Niţă.

In anul 2018, administrația judeteana clujeana a atribuit fără nici o licitație celor de la “Demeco”, contractul de 6.150.000 lei fără TVA prin care reziduurile provenite din stația de osmoza inversa care epureaza lacul de levigat de la Pata Rât – obiect al numeroaselor sesizări catre primul ministru, ministrul mediului si chiar DG Environment vor fi eliminate. Băieții deștepți din industria de reciclare a deșeurilor periculoase, Daniel Botez şi Ciprian Blănaru, actionari cu cote egale, ai “Demeco” au beneficiat din nou de un contract. Contractul a fost atribuit fără licitaţie pentru că, în opinia reprezentanţilor CJ Cluj, nu a fost primită „nicio ofertă sau nicio ofertă/cerere de participare adecvată ca răspuns la o procedură restrânsă”, oficialii clujeni prevalându-se şi de situaţia de “urgenţă”.

Întreaga anchetă este disponibilă pe ziuanews.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

FIFA a anunțat nominalizările pentru cel mai bun portar al lumii în 2021

Publicat

in

De

The Best FIFA Men’s Goalkeeper a ajuns la faza nominalizării celor cinci finaliști. Aceștia sunt Alisson, Donnarumma, Mendy, Neuer și Schmeichel. Doi dintre cei cinci nominalizați, Alisson Becker și Manuel Neuer, au mai câștigat premiul, informează Mediafax.

Site-ul oficial al FIFA a publicat o evaluare a a candidaților, analizând performanțele acestora.

Alisson

Contribuțiile portarului lui Liverpool la campaniile din Premier League și UEFA Champions League din sezonul trecut i-au adus un loc în FIFA FIFPRO Men’s World XI, pentru a doua oară în cariera sa. De asemenea, el a fost esențial pentru Brazilia, care a ajuns în finala Copa America și s-a calificat la Cupa Mondială FIFA Qatar 2022, cu șase meciuri înainte de finalul campaniei preliminare.

Alisson a intrat recent într-un top select al portarilor brazilieni, devenind al șaselea goalkeeper care a ajuns la 50 de selecții pentru Brazilia.

Gianluigi Donnarumma

Donnarumma a jucat un rol important în triumful Italiei la UEFA EURO 2020, neprimind gol în cele trei meciuri din grupă și excelând la loviturile de departajare care au decis semifinala cu Spania și finala cu Anglia.

El a fost recompensat pentru eforturile sale cu premiul pentru jucătorul turneului, fiind pentru prima dată când acesta a fost acordat unui portar.

În ultimul său sezon la AC Milan, înainte de a se alătura echipei Paris Saint-Germain, Donnarumma a primit al treilea cel mai mic număr de goluri în Serie A, ajutându-și echipa să ocupe locul al doilea.

Edouard Mendy

Atât de mult a contribuit Mendy la câștigarea Ligii Campionilor de către Chelsea în sezonul trecut, încât a fost desemnat portarul sezonului în cadrul turneului. De asemenea, el a fost vital pentru Senegal, care a ajuns în runda finală a competiției africane de calificare pentru Qatar 2022.

Mendy a încheiat fără gol 9 dintre cele 12 meciuri din Liga Campionilor pe care le-a jucat sezonul trecut, egalând recordul competiției, deținut de Santiago Canizares (2000/01) și Keylor Navas (2015/16).

Manuel Neuer

Ajutând-o pe Bayern Munchen să câștige Bundesliga în sezonul trecut, cel mai bun portar în versiunea FIFA, în 2020, a stabilit un nou record all-time al competiției în ceea ce privește numărul de meciuri fără gol primit. A ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu clubul său și în 16-imile de finală ale EURO 2020 cu Germania și, de asemenea, și-a ajutat țara să devină prima națiune europeană care se califică pentru Qatar 2022.

Neuer a fost între buturi în șase dintre cele zece meciuri de calificare ale Germaniei pentru finala mondială de anul viitor, terminând de partea câștigătoare în fiecare dintre ele, fără să primească gol. În acest an, a devenit, de asemenea, primul portar german care a ajuns la 100 de selecții pentru echipa națională.

Kasper Schmeichel

Schmeichel s-a remarcat în ultimul an pentru Danemarca. Nu doar că a contribuit în mod decisiv la calificarea în semifinalele EURO 2020, ci a încheiat opt dintre cele zece meciuri ale acestei țări în preliminariile pentru Qatar 2022, fără să primească niciun gol, ajutându-i pe danezi să devină a doua națiune europeană care se califică la turneul final. În plus, Schmeichel a câștigat și Cupa Angliei cu Leicester City.

La EURO 2020, Schmeichel a făcut 18 parade reușite, al doilea cel mai mare număr de parade din turneu, după elvețianul Yann Sommer, care a ajuns la cota 21.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Patriarhia Română reacționează la decizia CE de a elimina denumirea de Crăciun: ‘Compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității’

Publicat

in

De

Comisia Europeană dorește eliminarea oricărei formule de adresare care face referire la „sex, etnie, rasă, religie, dizabilități și orientare sexuală”. Astfel – scrie Bruxelles-ul în noile sale linii directoare – apelativele „Miss, Mrs” (domnişoară sau doamnă) trebuie să dispară, fiind înlocuite cu un mult mai generic „Ms”, scrie agenția italiană ANSA.

Nici de sărbători nu vor trebui să mai existe referiri cu conotații religioase, cum ar fi Crăciunul, ci acestea vor fi citate într-un mod generic: spunând, de exemplu „sărbătorile sunt stresante” și nu „Crăciunul este stresant”, precizează documentul pentru o „comunicare corectă” furnizat de Comisie şi intitulat „Union of Equality” – Uniunea Egalității.

Citește și: Comisia Europeană stârnește un nou scandal: Termenul ‘Crăciun’ trebuie evitat, pentru că îi ofensează pe necreștini

Comisia Europeană a emis un așa-numit ”decalog”, însă, deocamdată, el nu este obligatoriu, dar nu este exclus ca, într-un orizont de timp, să devină normative.

Într-o precizare pentru STIRIPESURSE.RO, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, deferlează ”păsăreasca ideologică” a Comisiei Europene și punctează că ”lupta ideologilor cu realitatea are mereu același plictisitor rezultat: compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității.”

”Păsăreasca ideologică din care sunt izgonite cuvinte pe al căror conținut s-a fondat Europa și chiar Uniunea Europeană însăși nu va fi niciodată vorbită și înțeleasă în țările care au trecut timp de decenii prin suferința atroce provocată de ideologia anticreștină și antiumană a socialismului.

Citește și: Imagini nemaivăzute în politică: ‘Clanul Marelui Alb’ lovește din nou

Europa reală este și va rămâne Europa creștină, multiculturală, desigur, întrucât aceasta este natura ei profundă, cristalizată definitiv în istorie.

Lupta ideologilor cu realitatea are mereu același plictisitor rezultat: compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității.”, precizează Vasile Bănescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend