Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

INCREDIBIL! Pacient uitat cu acele în corp și saltea, cadrele medicale cu ochii la telenovele – SE ÎNTÂMPLĂ LA CURTEA DE ARGEȘ

Avatar

Publicat

in

În ciuda repetatelor semnalelor de alarmă trase de pacienți, de presă sau chiar parlamentari cu privire la mizeria și haosul din spitalul Municipal din Curtea de Arges, conducerea PSD a Drecției de Sănătate Publică se face că nu vede și aude nimic căci, deh, șeful spitalului e inginer, consilier local si coleg de partid. Dupa ce zilele trecute v-am prezentat halul în care arată saloanele și toaletele mizere din care lipsesc cu desăvârșire produsele elementare de igienă, inclusiv banalul săpun, astăzi vă prezentăm experiența halucinantă prin care a trecut o colegă din redacția ziarului nostru. Astfel, aceasta a ajuns cu o rudă mai tânără la Spitalul Municipal care a și fost internată la sectia chirurgie. Din prima zi, cadrele medicale s-au văitat ca nu au de niciunele așa că, a noastră colegă, a fost trimisă să cumpere cam tot ceea ce trebuia sa ofere gratis spitalul, inclusiv banala vată medicinală. Dar asta nu este nimic pe langa ceea ce a urmat. Înainte de operație, pacientul a intrat in procedura standard dar… tensiunea i s-a luat aplicandu-se garoul peste maneca, peste imbracaminte, așadar. Nervoase ca li s-a atras atentia ca nu asa se ia corect tensiunea, asistentele agitate, au continuat procedurile si, din graba sau neștiință, au spart o vena a tânarului pacient iar sângele a tasnit înroșind, efectiv, pijamalele pacientului.

La fel de nervoase, asistentele au strigat la pacient:” Ce ai mă, ce te vaiți atât !” Nici după operație cadrele medicale nu s-au linistit sau macar au incercat sa isi arate grija fata de un bolnav. Astfel, dupa ce i-au pus perfuziile, asistentele de la sectia chirurgie au plecat sa vada telenovela preferata la televzorul din biroul lor. Firesc, la un moment dat colegii de salon au observat ca perfuzia se terminase dar nimeni nu venea sa completeze sau sa scoata acul din bratul tanarului imobilizat la pat. Au strigat oamenii dar asistentele nu i-au auzit, asa ca tanarul a stat cu acul in mana si perfuzia goala timp de o ora pana cand, revoltat, un pacient din acelasi salon, aflat in scaun cu rotile, a mers la asistente sa le anunte, dar le-a gasit pe acestea atente la telenovela preferata. Deranajte din fata televizorului, au mers la tanar, l-au deconectat de la perfuzie dar, in graba de a ajunge inapoi la telenovela, au uitat acul de la perfuzie infipt in salteau pe care dormea tanarul. Nestiind de existenta acului infipt in saltea, pe timpul noptii, tanarul s-a ranit in acul uitat de asitente. De precizat ca pe toata perioada spitalizarii, inainte si dupa operatie, rudele tanarului au fost trimise sa cumpere tot ce era necesar, inclusiv banala vata medicinala. Mai mult, au cumparat si sapun pentru toaletele pacientilor care nu aveau de niciunele si miroseau ingrozitor, in lipsa dezinfectantilor sau a hartiei igienice.

Asa cum spuneam mai sus, in ciuda semnalelor de alarmă trase de pacienti, de presa sau chiar parlamentari cu privire la mizeria si haosul din spitalul Municipal din Curtea de Arges, conducerea PSD a Drectiei de Sanatate Publica se face ca nu vede si aude nimic in spitalul condus de un inginer, consilier local si coleg de partid care, mai nou, s-a trezit sa merga in campanie electorala prin scoli. In aceste conditii solicitam public conducerii DSP Arges si Ministerului Sanatatii sa demareze de urgenta un control la Spitalul din Curtea de Arges si sa anunte rezultatele dar si masurile luate.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Prefectul Soare a decis: restricții suplimentare în Tigveni, Mărăcineni și Priboieni! Medicii școlari, detașați la DSP

Avatar

Publicat

in

De

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, a adoptat ieri Hotărârea nr53/28.10.2020. Astfel, de azi au fost impuse restricții suplimentare în trei comune din județul Argeș (Mărăcineni, Priboieni și Tigveni), unde incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile a fost mai mare de 1,5 şi mai mică de 3/1.000 de locuitori.

S-a hotarât și ca medicii și asistenții medicali școlari care deservesc unitățile de învățământ al căror scenariu de funcționare impune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la cursuri online (scenariu 3) vor fi detașați, în această perioadă, la Direcția de Sănătate Publică Argeș, unde vor suplimenta personalul implicat în desfășurarea anchetelor epidemiologice.

Restricțiile suplimentare din cele trei comune, decise în conformitate cu prevederilor H.G. nr.856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, sunt următoarele:

  • Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, în intervalul orar 6,00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în localitățile Mărăcineni, Priboieni și Tigveni din județul Argeș;
    -Se permite activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 6,00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în localitățile Mărăcineni, Priboieni și Tigveni;
    -Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc se suspendă în comunele Mărăcineni, Priboieni și Tigveni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Poliția Română a descins în forță la afaceristul din cazul Caracal, Remus Rădoi!

Avatar

Publicat

in

De

Poliția Română a descins, joi dimineața, acasă la Remus Rădoi, afaceristul din cazul Caracal.

Totodată, oamenii legii au efectuat percheziții și la CFR Marfă. Este investigat modul în care ar fi fost decontate facturi fictive, în baza contractului dintre firma de pază a lui Rădoi și CFR Marfă.

La această oră, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 10 percheziții, în București și Olt, într-un dosar de fraudă privind derularea unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor.

La data de 29 octombrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, efectuează 10 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Olt, la sediul unei instituții publice și la domiciliul și sediile mai multor persoane.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în anul 2019, reprezentanții unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de pază, ar fi indus în eroare funcționarii unei instituții publice.

Activitatea ilicită s-ar fi realizat cu ocazia derulării unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor ce aparțin instituției publice, prin atestarea executării serviciului de pază cu un număr de agenți de securitate/schimb mult mai mare decât în realitate, în scopul de a obține un folos patrimonial injust.

De asemenea, din anchetă au rezultat indicii că, beneficiind de complicitatea unui funcționar din cadrul instituției publice, responsabil de verificarea executării contractului de pază, ar fi fost prezentate spre decontare facturi falsificate, prin contrafacerea scrierii, în cuprinsul acestora menționându-se un număr mai mare de ore prestate.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.640.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 3 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, precum și polițiști cu atribuții de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sprijiniți de echipe din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.”, a anunțat, joi, IGPR.

Vezi și

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend