Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

INCREDIBIL! Pacient uitat cu acele în corp și saltea, cadrele medicale cu ochii la telenovele – SE ÎNTÂMPLĂ LA CURTEA DE ARGEȘ

Avatar

Publicat

in

În ciuda repetatelor semnalelor de alarmă trase de pacienți, de presă sau chiar parlamentari cu privire la mizeria și haosul din spitalul Municipal din Curtea de Arges, conducerea PSD a Drecției de Sănătate Publică se face că nu vede și aude nimic căci, deh, șeful spitalului e inginer, consilier local si coleg de partid. Dupa ce zilele trecute v-am prezentat halul în care arată saloanele și toaletele mizere din care lipsesc cu desăvârșire produsele elementare de igienă, inclusiv banalul săpun, astăzi vă prezentăm experiența halucinantă prin care a trecut o colegă din redacția ziarului nostru. Astfel, aceasta a ajuns cu o rudă mai tânără la Spitalul Municipal care a și fost internată la sectia chirurgie. Din prima zi, cadrele medicale s-au văitat ca nu au de niciunele așa că, a noastră colegă, a fost trimisă să cumpere cam tot ceea ce trebuia sa ofere gratis spitalul, inclusiv banala vată medicinală. Dar asta nu este nimic pe langa ceea ce a urmat. Înainte de operație, pacientul a intrat in procedura standard dar… tensiunea i s-a luat aplicandu-se garoul peste maneca, peste imbracaminte, așadar. Nervoase ca li s-a atras atentia ca nu asa se ia corect tensiunea, asistentele agitate, au continuat procedurile si, din graba sau neștiință, au spart o vena a tânarului pacient iar sângele a tasnit înroșind, efectiv, pijamalele pacientului.

La fel de nervoase, asistentele au strigat la pacient:” Ce ai mă, ce te vaiți atât !” Nici după operație cadrele medicale nu s-au linistit sau macar au incercat sa isi arate grija fata de un bolnav. Astfel, dupa ce i-au pus perfuziile, asistentele de la sectia chirurgie au plecat sa vada telenovela preferata la televzorul din biroul lor. Firesc, la un moment dat colegii de salon au observat ca perfuzia se terminase dar nimeni nu venea sa completeze sau sa scoata acul din bratul tanarului imobilizat la pat. Au strigat oamenii dar asistentele nu i-au auzit, asa ca tanarul a stat cu acul in mana si perfuzia goala timp de o ora pana cand, revoltat, un pacient din acelasi salon, aflat in scaun cu rotile, a mers la asistente sa le anunte, dar le-a gasit pe acestea atente la telenovela preferata. Deranajte din fata televizorului, au mers la tanar, l-au deconectat de la perfuzie dar, in graba de a ajunge inapoi la telenovela, au uitat acul de la perfuzie infipt in salteau pe care dormea tanarul. Nestiind de existenta acului infipt in saltea, pe timpul noptii, tanarul s-a ranit in acul uitat de asitente. De precizat ca pe toata perioada spitalizarii, inainte si dupa operatie, rudele tanarului au fost trimise sa cumpere tot ce era necesar, inclusiv banala vata medicinala. Mai mult, au cumparat si sapun pentru toaletele pacientilor care nu aveau de niciunele si miroseau ingrozitor, in lipsa dezinfectantilor sau a hartiei igienice.

Asa cum spuneam mai sus, in ciuda semnalelor de alarmă trase de pacienti, de presa sau chiar parlamentari cu privire la mizeria si haosul din spitalul Municipal din Curtea de Arges, conducerea PSD a Drectiei de Sanatate Publica se face ca nu vede si aude nimic in spitalul condus de un inginer, consilier local si coleg de partid care, mai nou, s-a trezit sa merga in campanie electorala prin scoli. In aceste conditii solicitam public conducerii DSP Arges si Ministerului Sanatatii sa demareze de urgenta un control la Spitalul din Curtea de Arges si sa anunte rezultatele dar si masurile luate.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Raed Arafat atrage atenția: ‘La acest moment singura frână care este cantitatea vaccinului care se primește’

Avatar

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că ”Stăm mult mai bine decât majoritatea țărilor europene. Am ajuns pe zi să vaccinăm peste 30.000 de oameni”.

”La acest moment singura frână care este cantitatea vaccinului care se primește. Aici sunt aspectele de livrare pe care le ştiu colegii de la Comitetul de Vaccinare. Dacă ne comparăm cu alte ţări şi există site-uri care ne compară, nu e o chestie băgată de România să spunem că ne lăudăm. Stăm mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene.

Noi avem deja 2% vaccinaţi. Dacă vedeţi harta Europei cu 2% vaccinaţi sunt încă două-trei ţări care au atins această cifră. Sunt ţări care sunt mult sub noi. Sunt ţări care sunt sub 1%, aşa că România totuşi este în rândul ţărilor care au fost mai active în acest sens.

Eu zic că modul de organizare, faptul că s-a implicat Ministerul Apărării, faptul că s-a colaborat între noi toţi, Ministerul Apărării cu DSU, cu Ministerul Sănătăţii, faptul că au fost implicate resurse la nivel naţional, logistice, personal medical. A fost organizat din punctul meu de vedere, destul de eficient ca să putem vaccina mai mulţi.

Am ajuns pe zi să vaccinăm peste 30.000 de oameni. Toate ţările au probleme. Orice problemă care poate fi corectată, sunt covins că colegii o vor corecta, dar nu e nimeni care să poată să spună: e perfect la mine totul. Ideea este ce realizăm şi rezultatul nostru în acest moment, este un rezultat bun. Echipa de vaccinare şi-a făcut treaba, din punctul meu de vedere”, a declarat Raed Arafat, conform Antena3.ro.

Citește și:

Lovitură pentru locuitorii din Sectorul 1! Clotilde Armand vrea să crească de 8 ori această taxă! Proiectul aflat în dezbatere până în această săptămână

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Situație dramatică: O fetiță de 8 ani, infectată cu COVID-19, a căzut de la etajul locuinței în care se afla în izolare cu mama sa

Avatar

Publicat

in

De

O fetiță în vârstă de 8 ani se afla în izolare, la domiciliu, alături de mama sa, după ce ambele au fost depistate pozitiv cu COVID-19. 

Momentan nu se cunosc împrejurările în care fetița a suferit un asemenea accident.

„Echipajul deplasat la faţa locului a găsit copilul conştient dar cu un traumatism de coloană vertebrală dorsolombară. Fetiţa se afla în izolare cu mama, amândouă fiind confirmate cu boala COVID-19. A fost transportată la spitalul din Huși. S-a solicitat elicopter pentru a fi transportată la Spitalul «Sfânta Maria» Iaşi”, a precizat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

„Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj specializat pentru asigurare măsuri PSI la aterizarea, respectiv decolarea. elicopterului SMURD Iași care, a preluat o fetiță în vârstă de opt ani diagnosticată cu politraumatisme în urma unei căderi de la înălțime. Victima a fost transportată de ambulanța aparținând SAJ Vaslui”, mai informează autoritățile.

Primele verificări arată că mama victimei se afla într-o altă cameră la momentul producerii accidentului teribil. Fetița se afla în camera ei și se juca, informează Gândul.ro.

Citește și:

Lovitură pentru locuitorii din Sectorul 1! Clotilde Armand vrea să crească de 8 ori această taxă! Proiectul aflat în dezbatere până în această săptămână

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend