Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

INCREDIBIL O instituție guvernamentală are telefoanele tăiate de 20 de zile

Publicat

in

O instituție guvernamentală, aflată în subordinea Ministerului Economiei, are telefoanele tăiate de pe 2 aprilie. Cu o săptămână înaintea deschiderii sezonului pe litoral, angajații Autorității Naționale pentru Turism (ANT), instituție care coordonează turismul românesc si care verifica și clasifică hotelurile si agențiile de turism, nu pot fi contactați telefonic.

Hotelierii si agenții de turism, dar si reprezentanții diverselor instituții, care au încercat sa ia în ultimele trei săptămâni legătură cu ANT, nu au putut contacta reprezentanții autorității nici pe telefoanele mobile de serviciu si nici pe cele fixe ale direcțiilor din cadrul instituției. Persoanele care suna la orice număr de fix indicat in site-ul ANT (turism.gov.ro) aud mesajul: “Număr incorect“. Nu pot fi apelate, printre altele, Direcția Generala Control si Autorizare Turism, Direcția Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism, Direcția Management Brand, Direcția Infrastructura Turistica, Direcția de Dezvoltare Teritoriala sau Compartimentul Economic, Achiziții Publice si Servicii Interne si nici măcar cabinetulul președintelui ANT, Simona Man.

Si persoanele care au sunat în ultimele trei saptamâni la telefoanele Compartimentului Comunicare, Relații Externe si Protocol au fost întâmpinate cu mesajul robotului “numar incorect”.

Contactată de Mediafax pe telefonul mobil personal, Simona Man a declarat ca telefoanele au fost întrerupte pentru ca a expirat contractul semnat de ANT în urma cu doi ani cu un operator de telefonie: “S-a încheiat acel contract si acum am deschis procedurile pentru unul nou. Am avut o oferta, dar a fost neconforma, iar acum s-au reluat procedurile, care sunt transparente si vom ține cont de cea mai buna oferta. Celalalt contract a fost atribuit direct, din pacate, dar eu nu vreau sa procedez asa, ci sa aleg oferta cea mai avantajoasa“.

Ea a confirmat ca atât numerele fixe de telefon din toata instituția, cât si cele mobile de serviciu ale angajaților au fost taiate, dar a menționat ca funcționeaza un telverde: “Cu siguranța ca acest lucru afecteaza imaginea instituției, dar nu avem ce face. Daca nu întrerupeam telefoanele la expirarea contractului s-ar fi considerat ca favorizam acel operator si ca avem o înțelegere cu el“.

Potrivit surselor citate, nu pot contacta telefonic ANT nici companiile care participa la licitații, nici hotelierii si nici agențiile de turism, daca au nevoie de asistența sau dacă întâmpină probleme. “Ca imagine, este dezastruos ce se întâmplă“, au mai spus sursele.

Potrivit acelorași surse, angajaților care se ocupa de autorizare si control nu li se semneaza de catre conducerea instituției mandatele pentru a pleca în controale, pe motivul ca “nu sunt bani”. Din acest motiv, cu o săptămână înainte de deschiderea sezonului estival, autoritatea statului care se ocupa de turism nu a verificat dacă structurile de cazare de la mare sunt pregătite sau nu sa primeasca turiști.

Se găsesc însă bani pentru deplasările externe ale conducerii ANT. Ar trebui ca autoritățile abilitate sa verifice eficiența cheltuirii banului public din care se fac aceste deplasări“, au mai spus sursele din turism.

Simona Man a afirmat, însă, că mai multe echipe de inspectori vor pleca joi spre litoral: “Vom avea patru echipe care vor merge joi spre litoral, doua spre sud si doua spre nord si care pâna la 1 mai vor verifica dacă unitățile de turism de la mare sunt pregătite, astfel încât turiștii sa fie în siguranță la deschiderea sezonului“.

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/incredibil-o-institu-ie-guvernamentala-are-telefoanele-taiate-de-20-de-zile_953630.html

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 89: Care e sensul să mă duci 48 de ore la spital?

Publicat

in

De

A apărut episodul 89 al Verdictului Politic, rubrica realizată de Dana Budeanu în exclusivitate la STIRIPESURSE.RO. În acest episod, Dana Budeanu vorbește despre ideea avansată în Senat de ministrul Sănătății, ca asimptomaticii să stea 48 de ore în spital pentru a vedea dacă manifestă simptome.

Din episodul de azi:

Publicitate

„Am inteles ca s-a stat pana la ora 1 jumate noaptea in Senat sa se dezbata, sa se reciteasca, o lege fara sens, anume legea carantinarii, legea puscariei, o lege care este doar un abuz, inca un abuz asupra sclavilor acestei natii pentru ca doar sclavii respecta abuzurile, sclavii sunt tinuti prizonieri ca abuzurile sa se poata intampla. Si un caine fuge daca incerci sa dai in el si o furnica fuge daca incerci sa o prinzi. Ce faceti, nenorocitilor, cu oamenii, nu este un abuz, este o dictatura. Legea nu are niciun sens, e zero (…) Am citit legea. Care e sensul sa ma duci la spital, imbecilul dracu’ Tataru, 48 de ore, dupa care eu semnez pe propria raspundere ca plec din spital daca nu au inceput simptomele? Pai 99,9% din infectati nu au simptome. Si daca apare peste 48 de ore tu cum stii ca a aparut simptomul? Ma paraste vecinul ca m-a auzit tusind pe balcon?”, a zis Dan Budeanu.

Mai multe în materialul video de mai jos:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Un deţinut a decedat în Penitenciarul Baia Mare

Publicat

in

De

O persoană privată de libertate din Penitenciarul Baia Mare a decedat în urma unui stop cardio-respirator, a anunţat, miercuri, instituţia.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului, decesul a fost înregistrat în cursul zilei de marţi.

Publicitate

“A fost apelat de urgenţă 112, la ora 13,00, şi o echipă medicală a ajuns la sediul penitenciarului la ora 13,10. Până la sosirea echipajului, asistentul medical aflat în serviciu a efectuat manevrele de resuscitare conform protocolului. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de atât de personalul medical al penitenciarului, cât şi de echipajul de ambulanţă sosit în sprijin, decesul a fost constatat la ora 14,40, diagnosticul fiind stop cardio-respirator prin asistolie”, a anunţat Penitenciarul Baia Mare, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru proprietarii de mașini! S-ar putea întâmpla din ianuarie 2021

Ulterior, s-a procedat la informarea judecătorului de supraveghere, a Poliţiei Baia Sprie, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare şi a familiei persoanei decedate.

Conducerea Penitenciarului Baia Mare a anunţat că evenimentul nu intră sub incidenţa actualului context epidemiologic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend