Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

INCREDIBIL ! Examenul AUTO, cea mai mare bǎtaie de joc – Prefectura dǎ vina pe elevii slabi

Publicat

in

– In ciuda sutelor de reclamaţii, angajaţii Prefecturii Argeş continuǎ sǎ rǎmânǎ indiferenţi
– Doar 3 examinatori la Curtea de Argeş în condiţiile în care programǎrile au ajuns la sfârşitul lunii iunie

Situaţia incredibilǎ în care s-a ajuns în judeţul Argeş pentru obţinerea permisului de conducere pare sǎ nu deranjeze pe nimeni din conducerea prefecturii, instituţi e care are în subordine Serviciul de Permise şi Inmatriculǎri.
Joi, mai mulţi instructori auto ne-au semnalat faptul cǎ doar trei examinatori au venit la Curtea de Argeş deşi sute de elevi sunt pe listele de examinare. Trei examinatori înseamnǎ maxim 45 de elevi, dintre aceştia o parte fiind pentru obţinerea unor categorii superioare.
« Nu e posibil aşa ceva. Doar trei examinatori iar programǎrile pentru oraş au ajuns pentru Curtea de Argeş la data de 28 iunie. Devine imosibilǎ obţinerea permisului într-un an de zile, atât cât este valabil dosarul de şcoalǎ de şoferi. De ce nu vin mai mulţi examinatori o datǎ, aşa cum spune acum ceva timp fostul prefect Cristian Soare. Mai mult decât atât, avem elevi cǎrora nu li s-a acceptat schimbarea datei pentru proba de oraş. Au fost programaţi in ziua în care au examenul de bacalaureat. Trebuie sǎ fie reprogramaţi… «  spun instructorii din Curtea de Argeş.

« Primarul ne-a promis cǎ schimbǎ mǎcar ziua »

O altǎ nemulţumire a instructorilor dar şi a elevilor este referitoare la ziua în care la Curtea de Argeş se ţine examenul auto. Joia este cea mai aglomeratǎ zi a sǎptǎmânii în zona pieţei, sau Fǎgǎraş. « Primarul ne-a promis cǎ va face demersuri pentru ca mǎcar sǎ fie schimbatǎ ziua, sǎ nu se mai dea joia examen. Atâta timp cât programǎrile au ajuns aşa târziu probabil cǎ nici în acest an nu se vor putea lua astfel de mǎsuri » mai spune un instructor.

Prefectura dǎ vina pe elevii slabi

In urmǎ cu ceva timp, prefectul Emilian Dragnea dar şi şeful de la permise, declarau cǎ de vinǎ pentru toatǎ aceastǎ aglomeraţie sunt elevii slab pregǎtiţi sau instructorii care nu îşi dau interesul sǎ înveţe. Mergând pe acest principiu se pare cǎ nu se cautǎ nici un fel de rezolvare în timp ce inclusiv o parte din poliţişti declarǎ cu nonşalanţǎ cǎ în Argeş permisul de conducere este un lux pe care nu şi-l poate permite oricine.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VESTE MARE! Din 2 iunie se reiau examenele pentru permisul auto, în Argeș – La TRASEU, candidații vor veni singuri, fără prieteni

Publicat

in

De

SE REIA EXAMINAREA LA PROBA PRACTICĂ, CU RESPECTAREA UNOR REGULI STRICTE

Instituția Prefectului Argeș informează că Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor va relua treptat activitatea de examinare. Din data de 2 iunie 2020 va fi reluată examinarea la proba practică pentru candidații care au fost programați anterior și pentru cei cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada stării de urgență (16 martie 2020 – 17 mai 2020). Reprogramarea candidaților se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora.

Programarea la proba practică se va face pe două intervale orare, pentru două serii de candidați pentru fiecare examinator. La locul de întâlnire comunicat candidaților pentru susținerea probei practice vor avea acces doar candidatul și instructorul auto (fără însoțitori: rude, prieteni, etc). La locul de întâlnire se vor respecta regulile de distanțare fizică.

Examinatorul, candidatul și martorul vor purta echipamente de protecție (masă de protecție), în caz contrar putând fi refuzată susținerea probei. În mașină vor fi prezente maxim trei persoane în același timp.

Școlile de conducători auto vor asigura igienizarea mașinilor cu care se susține proba practică, iar pentru ocupanții vehiculelor va fi pus la dispoziție un flacon cu substanță dezinfectantă. De asemenea, reprezentanții școlilor vor pune la dispoziție echipamente pentru măsurarea temperaturii corporale, putând fi refuzată examinarea candidatului cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius.

Din listele cu candidați vor fi excluse persoanele care figurează în izolare sau carantină.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cu mult timp în urma multor comune, la Curtea de Arges, iluminat cu led – Abia a fost semnat contractul

Publicat

in

De

Au inceput sa apara precum ciupercile dupa ploaie, contractele de finanțare europeană semnate si la Curtea de Arges ! E semn clar ca ne apropeim de alegeri dar si de final de mandat. Un ultim contract ar putea aduce, cu ceva întarziere, si orasul regal in randul oraselor civilizate, cel putin in materie de iluminat public. Spunem asta pentru ca au trecut ani buni de cand orase si comune sunt iluminate cu LED. La Curtea de Arges, abia acum se demareaza acest sistem. Asta pentru ca, xilele acestea, Primăria Municipiului Curtea de Argeș a semnat contractul pentru proiectul cu finanțare europeană: ”Eficiența energetică prin implementarea sistemului de gestionare inteligentă a iluminatului public în Municipiul Curtea de Argeș”. Valoarea totală a proiectului este de 10,262,921.12 lei, bani europeni.

Potrivit datelor din proiect, se vizeaza:
– Extinderea sistemului de iluminat public – extins 2,20 km.
– Creșterea numărului de aparate de iluminat la 2860 aparate LED
– Scăderea consumului estimat de energie electrică la 612.474,00 kWh/an
– Reducerea emisiilor de CO2 cu minim 51,05% ( 176 echivalent tone CO2 la sfârșitul implementării)
Descrierea investiției:
– Înlocuirea aparatelor de iluminat și a consolelor de susținere cu aparate cu tehnologie LED în baza unei proiectări atente
– Extinderea rețelei de iluminat public pe străzile Fântânele, Albești, Teren aferent Primărie și parcurile “Fântâna lui Manole” și “San Nicoara”.
– Modernizarea rețelei de iluminat public pe străzile din anexa 2 – situație proiectată – prin înlocuirea aparatelor de iluminat pe stâlpi existenți.
– Extinderea rețelei de iluminat în unele zone și instalarea unui sistem inteligent de management prin telegestiune.
– Se vor folosi 10 ansambluri fotovoltaice compuse din panou fotovoltaic, aparat de iluminat, stâlp metalic, acumulator.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend