Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

INCREDIBIL ! Eleva geniala, obligată să plătească taxe pentru ajutoarele umanitare primite

Publicat

in

Poveste tipic romaneasca ! Mariana Negru din Bârlad este pusă în situaţia de a declara ajutoarele umanitare primite în cursul anului 2014 de la românii din ţară şi străinătate. Oamenii au întins o mână de ajutor fiind impresionaţi să afle povestea Ralucăi, fetiţa cu inteligenţă peste medie crescută de bunica maternă în condiţii insalubre.

O femeie de 56 de ani, din Bârlad, asistent maternal pentru cei doi nepoţi ai ei, trăieşte spaima că va ajunge să fie îngropată în datorii după ce a primit somaţie de la Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Vaslui prin care i se cere să declare veniturile încasate în 2014 din activităţi independente. Mariana Negru a primit anul trecut diferite sume de bani în scop umanitar de la persoane fizice şi juridice, potrivit adevarul.ro.

Sprijinul acordat a venit la scurt timp după ce a apărut în „Weekend Adevărul” povestea tristă a Ralucăi (nepoata Marianei Negru), o fetiţă de 11 ani cu inteligenţă peste medie, care reuşea să fie preminata clasei şi să fie medaliată la concursuri naţionale de matematică şi limba română, deşi învăţa în condiţii inumane, printre gândaci şi miros de mucegai. Ca orice om de rând, bunica premiantei s-a prezentat la Administraţia Finanţelor Publice Bârlad, aşa cum se preciza în notificarea primită, pentru a clarifica lucrurile.

M-am prezentat la doamna care era menţionată în scrisoare dar nu a făcut altceva decât să ţipe la mine. Fără a-mi explica nimic, mi-a zis să declar veniturile şi am plecat acasă la fel de nelămurită. Mi-au fost donate diferite sume de bani pentru copii, dar eu nu am avut alte venituri nedeclarate. De unde să iau bani să plătesc impozitul? Am cheltuit banii pentru a face condiţii copiilor, mi-am făcut şi rate. Acum au copiii ce le trebuie, se bucură şi ei să trăiască într-o casă curată, să aibă cărţi şi caiete„, s-a plâns Mariana Negru.

Sumele primite au variat între 100 lei şi 3.000 euro, suma cea mai mare fiind oferită de o televiziune.

 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Micuța Lituanie, fost stat sovietic, sfidează Moscova: nu mai cumpără gaze și electricitate din Rusia

Publicat

in

De

Lituania a anunţat că a încetat achiziţiile de gaze, petrol şi electricitate din Rusia, în semn de solidaritate cu Ucraina şi pentru a nu finanţa “maşina de război a Rusiei”, a anunţat ministrul Energiei, potrivit bbc.com.

Ministrul a precizat că speră ca nevoia de electricitate să fie acoperită prin producţia locală de energie verde.

Lituania, fost stat sovietic, membru NATO, este un aliat puternic al Ucrainei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rusia spune că e pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina

Publicat

in

De

Negociatorul-șef rus Vladimir Medinski a afirmat duminică că Rusia e gata să reia tratativele de pace cu Ucraina, el insistând că suspendarea acestora s-a produs din cauza Kievului, scrie AFP.

Vladimir Medinski, negociatorul-sef al Rusiei pentru discutiile de pace cu UcrainaFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images

„Din partea noastră, noi suntem pregătiți să continuăm dialogul”, a afirmat Vladimir Medinski, consilier al Kremlinului însărcinat cu negocierile cu Kievul, într-un interviu la televizunea belarusă.

„Înghețarea discuțiilor a fost în totalitate o inițiativă a Ucrainei”, a adăugat el, apreciind că „mingea e acum în terenul lor”.

„Rusia nu a refuzat niciodată negocierile”, a insistat Medinski.

_____

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend