Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

INCREDIBIL! DSP Argeș oferă, zilnic, date eronate despre situația COVID – Ratele de infectare actualizate cu date de acum 50 ani

Avatar

Publicat

in

Pare de noptea minții ceea ce se întîmplă la DSP Argeș, acolo de unde zilnic pleacă acele rapoarte si statistici in baza cărora se iau decizii cruciale pentru argeșeni. În emisiunea Chestiuni Arzatoare de aseara, de la PROFI 24 TV, s-a explicat mecanismul prin care DSP Argeș induce zilnic in eroare atât argeșenii dar și Prefectura Argeș. Mai exact, ratele de infectare prezentate zilnic de DSP sunt, în realitate, cu mult mai mari. Acest lucru se datorează fie neglijenței funcționarilor, fie neștiinței acestora. Cert este ca, repetăm, aceste date stau la baza luării deciziilor în privința restricțiilor generate de pandemia de COVID 19. Deși sunt prezentate de DSP Argeș drept “DATE ACTUALIZATE” sau “SITUAȚIA LA ZI”, acestea rapoarte sunt total depășite pentru că au la bază date perimate, de acum 20 ani sau, în cazul judetului de acum 50 ani, din 1977.

Așa cum se vede in imaginea de mai jos in care apare raportul PSD care ajunge si pe masa Prefecturii si mai apoi la public, rata de infectare in Pitesti este de 4,04 la mia de locuitori. Cifra nu reflectă deloc realitatea iar rata de infectare reala este, potrivit cifrelor reale, de 4,5 la mia de locuitori, cel puțin. Spunem “cel puțin”, pentru că am folosit ultimele date oficiale, nu precum cei de la DSP care folosesc date mult invechite.

Cum se calculeaza rata de infectare? Numarul infectarilor din ultimele 17 zile X 1000 / numarul de locuitori

DSP Argeș calculeaza aceste rate luand ca baza de calcul populatia de acum peste 20 ani a localităților din Argeș. În graficul de mai sus DSP a calculat rata de infectarepentru Pitesti astfel:

696 x 1000 / 172.386 (populatia in 2002) = 4,04

Dacă foloseau datele corecte, ultimele oficiale ale INS, calculul corect ar fi fost:

696 x 1000 / 155.383 (populatia in 2011) = 4, 48

Dacă ar fi să luam in calcul populația din 2021, pe baza estimarilor declinului demografic, calculul ar fi fost calculat astfel:

696 x 1000 / 145.000(populatia in 2021) = 4,8

Așadar, pentru Pitesti, DSP Argeș – din nu se stie care motive, a introdus in calcul populatia Pitestiului din anul 2002, adica de acum 20 ani.

In cazul judetului Arges, DSP Argeș a folosit datele din anul 1977, an in care judetul Arges figura in statisticile oficiale cu 630.000 de locuitori, și nu cu 588.000 asa cum indica recensamantul din 20111 sau cu circa 540.000 cat se esttimeaza a fi in prezent. Chestionată pe această temă, Emilia Mateescu, prefectul județului Argeș ne-a declarat că nu are cunoștință despre această situație dar Prefectura se bazeaza pe datele oferite de DSP, altele neavand de unde lua.

În concluzie, din nu se știe care motive, DSP Argeș, in anul 2021, calculează ratele de infectare valabile in prezent cu date de acum 20 ani sau, in cazul judetului Argeș, cu date de acum 50 ani, mai exact din anul 1977. Folosind aceste date, așa zisele cifre actualizate privind situatia COVID sunt total eronate si nu prezinta realitatea. De remarcat ca stiatia nu este valabila doar prentru Pitesti sau judetul Argeș ci pentru toate localitățile județului

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

LA UN PAS DE TRAGEDIE – Copil de 4 ani rănit la cap după ce a căzut de la etajul 1

Avatar

Publicat

in

De

Un incident care s-ar fi putut transforma intr-o tragedie a avut loc azi dimineata in Pitesti. Militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea (zona Alprom), acolo unde un copil de 4 ani a căzut de la etajul 1 al blocului. La fața locului a intervenit un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă. Acesta a fost preluat conștient către echipajul SMURD și l-au transportat de urgență la spital. Polițiștii argeșeni fac ceercetări în acest caz.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dan Barna își joacă viitorul: ‘Dacă acest guvern și guvernarea din care fac parte și performanța mea, până la urmă, nu vor fi unele de succes, eu zic că șansele de a avea o candidatură credibilă vor fi destul de mici’

Avatar

Publicat

in

De

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seara, în legătură cu o eventuală candidatură la preşedinţia României în 2024, că dacă Guvernul va avea succes, va fi într-o poziţie în care această opţiune „va fi pe masă”, în caz contrar, şansele vor fi „destul de mici”.

„Să luăm lucrurile în logica firească. În momentul de faţă sunt vicepremier în Guvernul României şi obiectivul meu este ca această campanie de vaccinare să aibă succes şi acest Guvern să treacă România de pandemie şi să o reaşeze pe o direcţie de creştere şi stabilitate economică de care avem cu toţii disperată nevoie. În funcţie de performanţa guvernării, o să vorbim şi de candidaturi viitoare, dacă va fi cazul. Pe termen scurt, anul acesta, avem în faţă Congresul USR PLUS în care, într-adevăr, îmi doresc să continui”, a declarat Dan Barna la Digi24, întrebat dacă intenţionează să candideze la preşedinţie.

El a spus că dacă guvernarea nu va fi de succes, şansele de a avea o candidatură credibilă vor fi „destul de mici”.

„În mod pragmatic, dacă acest guvern va avea succes, voi fi într-o poziţie în care opţiunea va fi pe masă. Dacă acest guvern şi guvernarea din care fac parte şi performanţa mea, până la urmă, nu vor fi unele de succes, eu zic că şansele de a avea o candidatură credibilă vor fi destul de mici. Şi atunci, de asta spun: nu vreau să vorbim de 2024 la momentul acesta, pentru că nu doar eu, noi, România, Guvernul, coaliţia mai avem în faţă doi ani în care e nevoie să se întâmple nişte lucruri importante pentru ţară, după care vorbim şi de candidatura la preşedinţia României”, a adăugat vicepremierul, informează agerpres.ro

Barna a mai spus că doreşte să continue în proiectul USR PLUS.

Citește și: 

Dan Barna: ‘Se acceptă organizarea unor evenimente-tip cu o participare de 50% de persoane vaccinate sau care au un test PCR sau rapid’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend