Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Incredibil! Cetățenii din Curtea de Argeș roagă primăria cu bani

Avatar

Publicat

in

#Puneți-ne taxă pe locurile de parcare!

Așa cum v-am informat și în numărul anterior al ziarului nostru, locurile de parcare sunt o reală problemă în întreg județul Argeș și implicit la Curtea de Argeș. Ce este însă oarecum ciudat este faptul că o bună parte din locuitorii municipiului regal este de părere și de acord ca primăria să perceapă bani pe parcare. O idee de apreciat dar ignorată cel puțin moment de autoritățile locale care, de o bună perioadă  de timp încearcă în zadar să implementeze un astfel de proiect. Scrisoarea unui argeșean pe această temă doedește clar că acest lucru ar fi benefic de ambele părți – bani la bugetul local și nu sume de neglijat și o problemă delicată rezolvată civilizat.

”Mă numesc Catalin U. am 39 de ani , din Curtea de Argeș, Str. Banu Maracine , de profesie economist și aș dori să vă supun atenției o situație ce ar putea genera fonduri pentru bugetul local, fonduri ce ar putea să ajute la dezvoltarea orașului ( amenajarea de locuri de joacă noi…întreținerea și modernizarea celor deja existente…alocări de fonduri suplimentare unităților de învățământ local.. amenajarea și întreținerea parcurilor..etc…)
In urma unor observații perosnale , am constatat un număr destul de mare de parcări deja amenajate , în mai toate cartierele orașului, parcări ce deservesc riveranii respectivelor cartiere. Avînd în vedere că asociațiile de locatari au deja o situație a propietarilor de mașini ce parchează în respectivele locuri amneajate de primărie, aș propune instituirea unei taxe, pentru închirierea respectivului loc de parcare, o taxă așa cum este în mai toate orașele din România dar și din Uniunea Europeană.
Cred că o sumă de 100..150…200 ron/ an ar fi o sumă echitabilă și nu ar împovăra cu absolut nimic pe contribuabil.
De asemenea , se poate condiționa închiriera locului de parcare de plata integrală a impozitului pe anul în curs pînă la o anumită data aleasă….( imi imaginez că foarte mulți dintre cei care ezită să platească la timp impozitul datorat primăriei ar achita integral doar știind că odată cu acesta ar avea și locul de parcare achitat pt 1 an..). Binențeles că locul de parcare este pus la dispoziția tuturor într-un interval orar stabilit de primărie ( ex. 08.00-16.00) urmînd ca după această ora în urma unei autorizații eliberată de primărie să poata parca cel care a închiriat respectivul loc de parcare.
La un calcul estimativ….1000 locuri de parcare ar genera garantat între 100.000 ron și 200.000 ron anual. Poate că suma nu este una mare..dar poate fi privita și ca o sumă “locomotivă” pentru colectarea de impozite ( așa cum spuneam mai sus..)” spune argeșeanul care, pur și simplu îi învață pe cei din primărie cum să facă bani la bugetul local.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO | Bogdan Ivan (PRO România) – Testarea ȋn masă, singura soluție pentru a limita răspândirea virusului și a evita falimentul țării!

Avatar

Publicat

in

De

Candidatul PRO România Argeș la Camera Deputaților, Bogdan Ivan a mărturisit zilele trecute faptul că a fost depistat pozitiv cu noul Coronavirus,ȋntr-o postare pe pagina sa de Facebook.Liderul filialei județene a PRO România spune că,cel mai probabil a intrat ȋn contact cu un alt purtător,care nu avea simptome și că singura variantă prin care se pot evita astfel de cazuri este un program național de testare în masă.

“Am ȋnregistrat acest video cu puțin ȋnainte să aflu că sunt pozitiv și trăiesc acum situația despre care vorbeam aici.Deși am respectat toate regulile și am avut mare grijă,ȋncă din Martie,se pare că nu am reușit să evit Coronavirusul.Cel mai probabil,la fel ca majoritatea celor care se află ȋn situația mea,am intrat ȋn contact cu un alt purtător,care nu avea simptome.

       Iată de ce acest program național de testare ȋn masă pe care ȋl propune #PRORomânia este atât de important pentru fiecare dintre noi,dar și pentru economia națională.Este singura soluție pentru a limita răspândirea virusului și a evita falimentul țării,pentru a deschide școlile,pentru a scădea presiunea pe spitale și pentru a da afacerilor românești o gură de aer” – afirmă Ivan Bogdan.

Realizat de Klanar Imob Tour SRL la comanda Pro România, filiala Argeș,MFC 11200008

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Tentativă de omor în Argeș – Tatăl și-a înjunghiat fiul

Avatar

Publicat

in

De

În ziua de 27 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității Călinești, ar fi avut loc un conflict între două persoane, în urma căruia un bărbat a fost lovit cu un obiect tăietor-înțepător.
Din cercetări a reieşit că, în ziua de 27 noiembrie a.c., în urma unui conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 60 de ani și-ar fi lovit fiul, de 33 de ani, cu un obiect tăietor-înțepător.
După administrarea probatoriului, în seara zilei de 27 noiembrie a.c., procurorii au dispus reținerea bărbatului, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend