Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Incredibil În Argeş se interzice dreptul cetăţenilor de a avea carte de identitate

Avatar

Publicat

in

Nu mai e de mult un secret faptul că majoritatea primăriilor din judeţul Argeş comit o mare ilegalitate, refuzând să elibereze adeverinţe pentru cărţile de identitate celor care au de plătit taxe şi impozite către bugetul local.

Nu de puţine ori argeşenii, în special cei din mediul rural dar şi cei din Curtea de Argeş au reclamat faptul că nu pot avea buletin din cauza unor taxe neplătite, sau pentru că părinţii lor sunt datori la primărie.

Un fel de şantaj al funcţionarilor publici făcut din ordinul conducătorilor primăriilor şi cu un impact deosebit asupra cetăţenilor.

La Curtea de Argeş funcţionarii… nu ştiu, nu cred…

Redactorii PROFIT au fost la primăria Curtea de Argeş unde la biroul de taxe şi impozite funcţionarii au răspuns printre dinţi întrebării: „Se poate elibera o adeverinţă pentru o persoană cu datorii la buget?”. „Nu ştiu, nu cred… cred că da…” a declarat fâstâcit funcţionarul public.

Nu aşa de nehotărâţi sunt cei din Valea Danului spre exemplu unde mai mulţi argeşeni au fost nevoiţi să plătească toate impozitele şi restanţele pe care le aveau, fie că au avut bani, fie că nu, pentru că altfel nu au putut primi adeverinţa necesară pentru eliberarea cărţii de identitate.

Situaţii similare ne-au fost semnalate în comunele Merişani, Costeşti, Bradu sau Căteasca.

Puteţi da primăria în judecată

Mulţi dintre argeşenii care şi-au dat seama că în astfel de situaţii sunt victimele unui abuz, ale unui şantaj, au luat legătura cu avocaţii care i-au învăţat să dea în judecată primăria. De asemenea se poate depune o plângere la Direcţia Judeţeană de Evidenţa Populaţiei Argeş pentru că legea este foarte clară. „Condiţionarea eliberării chitanţelor reprezentând plata cărţii de identitate şi a taxei de timbru de achitarea restanţelor la impozitele şi taxele locale sau amenzi contravine normelor legale”, spun reprezentanţii MAI şi Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

VIDEO! CAZ ȘOCANT în ARGEȘ – Poliţiştii din Piteşti, acuzaţi că ar fi ucis un bărbat – Acesta a murit în timp ce era imobilizat de polițiști

Avatar

Publicat

in

De

Caz de-a dreptul şocant produs în Piteşti, tras la indigo cu cel al lui George Floyd din Statele Unite ale Americii. Forţele de ordine sunt acuzate că ar fi omorât un bărbat, în vârstă de 63 de ani. Victima ar fi decedat după ce a fost pusă la pământ, iar poliţiştii i-ar fi pus picioarele pe cap, potrivit declaraţiilor martorilor. Totul a început în momentul în care localul în care se afla bărbatul a izbucnit un incendiu, iar acesta a refuzat să iasă când i s-a cerut să evacueze clădirea.

Poliţiştii au pus la pământ un bărbat, iar la scurt timp a decedat

Poliţiştii care au sosit de urgenţă la faţa locului l-au scos cu forţa pe bărbat şi l-ar fi bruscat. Cetăţeanul a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat de cadrele medicale.

”Un echipaj de Poliţie trecea prin zonă, în momentul în care a izbucnit incendiul care a avut loc la bucătăria terasei. Chelneriţa care era în interior a ieşit din bar şi le-a cerut ajutorul. Ea ne-a povestit că unul dintre poliţişti i-a luat extinctorul din mână şi a mers în bucătărie să stingă incendiul şi alţi poliţişti au încercat să îl scoată pe bărbat de pe terasă, pentru că era un incendiu în zonă”, au precizat martorii.

Bărbatul ar fi fost recalcitrant, menţionează martorii şi acesta este motivul pentru care ar fi fost nevoie de intervenţia în forţă a poliţiştilor.

Însă, de aici, lucrurile sunt împărţite, pentru că pentru moment, nu a fost transmisă reacţia oficială a Poliţiei Argeş. De asemenea, martorii susţin faptul că omul ar fi fost imobilizat, pus la pământ şi i s-ar fi pus piciorul pe gât. Alţi martori au transmis că bărbatul ar fi fost cumva împins şi ar fi căzut singur. Pentru moment se aşteaptă reacţia oficială a Poliţiei Argeş care vor preciza exact cum s-a intervenit, modul în care a fost imobilizat bărbatul.

„Avea 63 de ani. Chelneriţa a spus că nu ar fi comandat alcool, ci o apă minerală. Nu îl ştia. Poliţiştii spun că au descoperit ulterior, că suferea de mai multe afecţiuni medicale grave şi rămâne de văzut cum a decedat. În acest moment vorbim de un deces declarat din cauza unui stop cardio-respirator”, au declarat martorii, potrivit Antena3.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CJSU A DECIS: Ce restricții se aplică in Curtea de Argeș, Valea Iașului și Băiculești

Avatar

Publicat

in

De

În ședința de astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus următoarele măsuri pentru localitatea Morărești, în care incidenţa cumulată la 14 zile este în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 locuitori:

 • este interzisă circulația în afara locuinței/ gospodăriei, după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
 • se permite funcționarea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, până la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Operatorii pot colabora cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
 • este suspendată activitatea desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.
  Pentru localitățile Curtea de Argeș, Ungheni, Bradu, Morărești, Ștefănești, Cetățeni, Dragoslavele, Băiculești, Stolnici, Dîrmănești, Valea Iașului, Hîrsești în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori s-au stabilit următoarele măsuri:
 • este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.
 • este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru persoanele cazate în aceste unități.
  Pentru operatorii economici prevăzuți mai sus, a căror activitate a fost restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în interiorul clădirilor.
 • este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc sau activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
  Măsurile se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, d) Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;
 • sunt interzise activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte ;
  Măsurile de mai sus sunt dispuse pentru o perioada de 14 zile.
  Toate aceste informații se găsesc în Hotărârea Nr. 27 din data de 16.04.2021.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend