Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

INCREDIBIL ! AQUATERM SA în blocaj ! Un cont bancar golit de bani, altul blocat de AVAS !

Avatar

Publicat

in

– Salariații riscă să rămână fără salarii iar contractele în derulare sunt în aer !

Situație incredibilă la Aquaterm SA, furnizorul de apă potabilă la Curtea de Argeș și zonele limitrofe ! Săptamana trecută, conducerea societății a aflat cu stupoare că aproape 1,4 miliarde lei s-au evaporat din conturile societății deschis la Raifeissen Bank. Mai exact, banii au fost transferati in conturile AVAS urmare a procedurilor de executare silita a Aquaterm SA peentru datoriile istorice. Mai mult, si celalalt cont al Aqauterm SA deschis la BRD și unde se află o sumă importantă de bani a fost blocat. In aceste condiții, activitatea Aqauterm SA este in aer și, numai un noroc a facut ca oamenii sa isi poata lua salariul luna aceasta, fapt confirmat și de presedintele Consilului de Administatie, Ionuț Andrei.

Cine sunt vinovații ?

L-am contactat pe presedintele Consilului de Administatie, Ionuț Andrei pentru a obtine și o explicatioe a ccea ce s-a întămplat, ocazie cu care am aflat și cine se face vinovat de situație. ” Da, exista vinovați ! Situatia putea fi evitata dacă responsabilii compartimentelor financiar și juridic plătiți de societate își făceau treaba, la fel și fosta conducere. Aici sunt vinovații, pentru că nu au gestionat profesionist aceasta procedura de executare silita, nu au depus contestatiile la timp si respectand procedurile legale… Situatia este grava dar nu stiu daca putem spune ca Aquaterm este blocat complet. Noroc ca am apucat sa dam salariile pe data de 15 , in caz contrar nu puteam da salariile angajatilor. Banii de la Raifeissen s-au dus, puteam fi anunțași și noi de la banca de ceea ce va urma. Mai avem un cont la BRD, banca ce ne-a anunțat de situatie. Avem aici alti bani dar, momentan, nu putem folosi niciun leu. Doamna directoare Claudia Mihailescu face, in aceste zile, demersuri, inclusiv la Bucuresti, pentru a rezolva situatia și pentru a putea debloca banii. E complicat, va dati seama ca toate contractele noastre sunt blocate, inclusiv cel prin care dream sa achizitionam prin programul Rabla o masina. Efectiv nu mai putem faca nicio plata in cadrul contractelor pe care le avem. Și daca primim bani, iar e complicat”, ne-a declarat Ionuț Andrei. De precizat ca un alt mare noroc a fost acela ca primaria Curtea de Argeș nu apucase sa vireye banii primiși Aquaterm SA și ca, in acest moment, Aquaterm SA poate face plati catre diversi doar numerar in sume mici.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Întâlnire importantă privind soarta centurii de vest a Piteștiului

Avatar

Publicat

in

De

Prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, împreună cu reprezentanți din partea CNAIR și cu administrația locală au susținut astăzi (18 mai 2021) o ședință cu privire la Varianta de Ocolire Pitești Vest.

În urma studiului de prefezabilitate, au fost luate în considerare 5 variante de traseu pentru acest drum. Alternativele propuse de proiectant diferă în funcție de numărul de kilometri traversați și de punctele importante pe care le pot afecta. S-a estimat că cele 5 alternative propuse variază între 20 și 30 de km.
Scopul ședinței a fost acela de a discuta condițiile în care se poate realiza fiecare dintre variante.

Conform discuțiilor purtate astăzi, s-a concluzionat că următorul pas este acela de a stabili cele mai bune 3 variante pe care să se axeze pentru un studiu mai amănunțit. La finalul acestuia, se va alege o singură variantă, cea optimă.

Varianta de Ocolire Pitești Vest are drept scop decongestionarea traficului de tranzit (greu), astfel încât să fie evitate blocajele pe drumurile locale și pe cele naționale. Oricare ar fi varianta aleasă, este exclusă posibilitatea demolărilor. De asemenea, minimalizarea exproprierilor se va face într-un studiu mai amănunțit.

Proiectul se află într-un stadiu incipient, însă se așteaptă să producă schimbări importante în ceea ce privește degrevarea traficului și în ceea ce privește viețile cetățenilor.

Prefectul menționează că în cadrul ședinței s-a discutat despre o posibilitate prin care operatorii economici din Pitești să poată accesa mai ușor drumul expres Pitești-Mioveni. În acest sens, prefectul a efectuat și o vizită pe teren.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marius Budăi, despre numirea Vioricăi Dăncilă la Banca Națională: ‘Cu toții cred că am votat atunci pentru prelungirea mandatului la BNR a lui Mugur Isărescu. Nu mi-a cerut doamna Dăncilă nimic’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul PSD, Marius Budăi, a declarat că în ceea ce privește decizia de numire a fostului premier Viorica Dăncilă într-un post de consultant la Banca Națională a României (BNR) este una care aparține guvernatorului acestei instituții.

„Eu nu comentez deciziile guvernatorului, dumnealui a hotărât aşa. Doamnei Dăncilă îi doresc multă sănătate şi succes în activitate”, a declarat Budăi la Parlament.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă va face o figură frumoasă la BNR, Marius Budăi a răspuns: „Probabil că da, nu ştiu. Vom vedea. Cred că da”.

El a adăugat că fostul premier nu i-a cerut să voteze în Parlament pentru prelungirea mandatului la BNR a lui Mugur Isărescu.

„Cu toţii cred că am votat atunci pentru prelungirea mandatului. Nu mi-a cerut doamna Dăncilă nimic”, a afirmat deputatul PSD.

Marius Budăi i-a urat succes şi fostului europarlamentar Ioan Mircea Paşcu, care, de asemenea, ar fi fost angajat la BNR.

„Eu ştiu că este membru PSD (Paşcu – n.r.). La fel, nu comentez deciziile guvernatorului BNR, are dreptul să-şi aleagă consilierii pe care îi consideră dumnealui. Îi doresc domnului Paşcu mult succes in activitate”, a spus Budăi.

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a fost numită, din 15 mai, consultant de strategie la Cancelaria Băncii Naţionale a României, potrivit biroului de presă al băncii centrale.

„Confirmăm faptul că doamna Viorica Dăncilă a fost angajată în cadrul Cancelariei BNR, începând cu data de 15 mai 2021, în funcţia de consultant strategie”, precizează sursa citată, informează agerpres.ro.

Citește și:

Viorica Dăncilă a fost angajată la BNR, în echipa lui Mugur Isărescu! Și Petre Roman ar urma să se angajeze la Banca Națională

BNR confirmă: Dăncilă, consilierul lui Mugur Isărescu! Ce o recomandă pentru această funcție

Angajată consultant la Banca Națională, Viorica Dăncilă va avea un salariu baban! Cât va câștiga fostul premier

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend