Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Începe tăvălugul investigării contractelor din timpul pandemiei? Un lider politic german rupe tăcerea despre afacerile mascate ale politicienilor: ‘Prețul testelor PCR a fost mult prea ridicat’

Publicat

in

Ar putea începe procesele marilor contracte din timpul pandemiei de coronavirus. Un deputat german a cerut crearea unei comisii parlamentare care să ancheteze finanţarea de către Bundestag a produselor consacrate sănătăţii în timpul pandemiei de Covid-19, sugerând că s-au plătit sume excesive şi că unele zone ale politicii sănătăţii au fost gestionate prost.

Bijan Djir-Sarai, secretar general al Partidului Liberal Democrat (FDP), de centru-dreapta, a apreciat că preţul testelor PCR a fost „mult prea ridicat„.

Noile dezvăluiri nu pot fi lipsite de consecinţe, iar cetăţenii au dreptul la dezvăluiri complete, a declarat politicianul german pentru dpa.

Potrivit acestuia, „afacerile mascate ale politicienilor” şi costurile testelor PCR „constituie un aspect vulnerabil legal în politica de gestionare a pandemiei„.

El a cerut ca guvernul din acea perioadă să-şi asume responsabilitatea şi ca Bundestag să creeze o comisie de anchetă „pentru a clarifica aceste incidente mai mult decât discutabile„.

Chiar dacă pandemia s-a încheiat, ancheta privind conduita inadecvată a celor responsabili în acele momente nu trebuie lăsată nefinalizată, a insistat politicianul german.

Comentariile acestuia s-au referit şi la întrebările apărute mai devreme în cursul pandemiei legat de contracte de achiziţie de măşti intermediate de deputaţi din rândul creştin-democraţilor, aflaţi la putere în acea perioadă. O comisie parlamentară din landul Bavaria investighează în prezent această problemă, conform agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Guvernul italian neagă interceptarea telefoanelor jurnaliștilor și politicienilor

Publicat

in

Guvernul premierului italian Giorgia Meloni a negat că ar fi pus sub ascultare telefoanele unor jurnalişti sau oameni politici, a declarat secretarul de stat la cancelaria prim-ministrului, Alfredo Mantovano, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Nu am autorizat niciodată, de când guvernul a intrat în funcţie guvernului, punerea sub ascultare de orice fel vizând jurnalişti sau oameni politici”, a declarat Alfredo Mantovano într-un comunicat.

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO | Un corp ceresc misterios a colorat în verde cerul nopții din Australia

Publicat

in

Cerul nopții din Australia a fost învăluit de o lumină strălucitoare și de un zgomot puternic cauzate de prăbușirea unui meteorit deosebit de rar, care a avut o nuanță verde neobișnuită. Locuitorii din zonă au fost uimiți și fascinați de acest fenomen cosmic spectaculos., scrie livescience.com.

Camerele de luat vederi de la aeroportul Cairns din Queensland au surprins o înregistrare video a meteoritului care a explodat, cunoscut sub numele de bolide, la ora locală 21:22, pe 20 mai. Imaginile video încărcate pe pagina de Facebook a aeroportului arată o străfulgerare inițială de culoare verde care luminează cerul nopții înainte de o străfulgerare secundară albă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend