Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

Începe programul Prima Casă 2017 – Modificări importante față de anii anteriori 

Publicat

in

Programul Prima Casă va primi 2,5 miliarde de lei în garanții pentru 2017. Locuințele mai noi de cinci ani sunt favorizate printr-o sumă mai mare a creditului ce poate fi accesat de beneficiari și printr-o garanție mai mare pentru bănci în comparație cu locuințele vechi, potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului.
Băncile vor primi în curând noi fonduri pentru programul Prima Casă, după ce majoritatea au epuizat plafoanele de anul trecut. Ministerul Finanțelor pune la bătaie garanții de 2,5 miliarde de lei, din care băncile vor putea acorda credite între 5 și 6 miliarde de lei, în funcție de locuințele care vor fi mai căutate de români.
Noutatea anului: Locuintele noi se obtin mai usor
În premieră, apare o diferență între garanția statului în funcție de vechimea imobilului achiziționat. Locuințele noi, adică cele recepționate cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat, cele consolidate în ultimii 5 ani sau cele care vor fi construite sunt garantate cu 50% din valoarea creditului. Creditele pentru achiziția de locuințe noi sau consolidate merg până la 66.500 de euro. Dacă locuințele consolidate sunt pentru prima oară diferențiate de restul locuințelor, în cazul locuințelor noi apare o diferențiere. Astfel, pe normele vechi locuințe noi erau considerate cele construite în baza autorizațiilor emise după 22.02.2010. În cazul de față sunt considerate locuințe noi cele cu documente care atestă recepția lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de solicitarea creditului garantat, termen care se împlinește în ziua corespunzătoare din ultimul an, potrivit proiectului.
Locuințele vechi, adică cele recepționate sau consolidate cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului sunt garantate cu 40% de către stat.

Locuintele ANL se pot cumpara prin Prima Casa

Creditul maxim rămâne la 57.000 de euro. Dacă din suma maximă băncile erau despăgubite imediat de către stat cu 28.500 de euro în caz de neplată, acum despăgubirea scade la 22.800 de euro. Ministerul Finanțelor crede că diferențierea garanțiilor va crește preferința pentru locuințele noi, potrivit strategiei Prim Casă, elaborată la finele anului trecut. Pentru locuințele ce urmează a fi construite de către solicitanții de credit pe cont propriu valoarea finanțării rămâne la 66.500 de euro, iar pentru clădirile ridicate prin asociații valoare se păstrează la 71.250 de euro. Garanția băncilor rămâne la 50%.Locuințele construite de stat prin Agenția Națională pentru Locuințe sunt în continuare incluse în Prima Casă.
Ministerul Finanțelor delegă Fondul de Garantare a Creditelor pentu IMM, care se ocupă de analiza și aprobarea dosarelor de finanțare, să radieze și ipotecile în cazul rambursărilor anticipate sau la termen a creditelor.
Statul a alocat un plafon de 2,94 miliarde de lei anul trecut, însă volumul total de garanții distribuite a fost mai mare, în urma unor realocări din 2015. Astfel, în 11 luni din 2016 statul a acordat aproape 33.000 de garanții în valoare totală de 3,1 miliarde de lei, ceea ce înseamnă credite de 6,2 miliarde de lei. Stocul de credite pentru locuințe a crescut anul trecut cu circa 10 miliarde de lei, astfel că peste 60% din finanțare s-a făcut cu subvenția de risc de la stat.
De la lansarea Programului în anul 2009 până la finele lunii noiembrie 2016, au fost acordate aproape 204.000 de garanții, în valoare totală de 17,5 miliarde lei, pentru credite de circa 35 de miliarde de lei, adică 60% din stocul de credit ipotecar din sistemul bancar.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

5 pași pentru o slăbire rapidă și sănătoasă

Publicat

in

De

O slăbire sănătoasă este posibilă doar cu o abordare corectă a problemei. Dietele dure, exercițiile extenuante, postul forțat – toate aceste idei din trecut nu mai sunt binevenite, ci dimpotrivă reprezintă un pericol pentru sănătatea și integritatea ta fizică, dar și psihologică.

Ce metode de slăbit să alegi și care sunt pașii corecți pentru a scăpa de kilogramele nesuferite, află dintr-un material oferit de echipa Fitness Mama School, în rândurile ce urmează.

1.    Fă-ți un control medical complet

            Chiar dacă vrei să alegi metode de slăbit rapid, primul pas important este să consulți medicii și să faci o investigație completă. Inclusiv, se recomandă vizita la endocrinolog, terapeut și cardiolog. Care este motivul?

  • În primul rând, depistarea anumitor carențe existente în organism te scutește de eforturi suplimentare. De exemplu, funcționarea deficitară a glandei tiroide, precum și malformațiile la nivelul ei, pot provoca apariția kilogramelor în exces și mai ales rezistența acestora în fața regimului alimentar ales și al antrenamentelor.
  • În al doilea rând, posibilitatea de a percepe care este nivelul de rezistență al organismului, potențialul său în fața diferitor tipuri de exerciții. De exemplu, dacă ai dureri la nivelul coloanei vertebrale, se cuvine să alegi anumite exerciții pentru mușchii spatelui, fără a pune presiune pe zonele afectate de nevralgisme.
  • În al treilea rând, vei putea să decizi, de comun cu medicul, care sunt vitaminele și substanțele organice de care ai nevoie.

2.    Apelează la un nutriționist

            Vrem, nu vrem, dar majoritatea problemelor cu greutatea în surplus pornesc de la un regim alimentar incorect. Te vei mira, dar chiar și un dezechilibru la nivelul cantității de proteină sau de glucide îți poate pune la încercare organismul, de exemplu printr-o creștere bruscă a nivelului de glucoză în sânge.

            Un program de slăbit corect pornește de la determinarea unui regim alimentar diversificat, compus din toatele elementele nutritive necesare unui corp sănătos, care face o activitate fizică. Un nutriționist bun va crea un meniu din care să nu lipsească proteine, carbohidrați, grăsimi și glucide sănătoase.

3.    Alege un program de slăbit structurat

            Pentru rezultate eficiente și rapide în slăbit, trebuie să începi de la un sistem de antrenament care:

  • Să conțină exerciții unitare pentru anumite categorii de mușchi;
  • Să includă exerciții complementare, care ar fortifica anume zone în tandem;
  • Să nu suprasolicite inutil organismul, dar să îl ajute la slăbit.

            Dacă programul conține metode de slăbit acasă, atunci acestea trebuie să aibă un grad de complexitate confortabil fiecărui participant.

4.    Urmează sfaturile mentorului

În slăbit, ca și în alte activități, este oportun să pui întrebări când lucrurile sunt neclare și să asculți profesioniștii care îți dau sfaturi. Au existat numeroase situații când persoane novice s-au ales cu traume în cadrul antrenamentelor fără antrenor, deoarece nu știau cum să execute anumite exerciții. Deci, lasă-te pe mâna specialiștilor și execută recomandările lor cu sfințenie.

5.    Nu te opri

Ritmul e cel care face diferența, deci nu te opri. Urmează zilnic exercițiile elaborate de specialiști, chiar dacă le faci dimineața sau seara. Corpul uman are o memorie demnă de invidie, deci repetând constant acesta va deveni mai puternic, mai sănătos, iar kilogramele în plus se vor topi văzând cu ochii.

            Programul Fitness Mama School este perfect pentru cei care vor metode de slăbit rapid și eficient. Am adus fericirea pe chipurile femeilor care își doreau o schimbare.

Fitness Mama – sănătate pentru femei fericite!

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Sectorul de servicii de curățenie profesională este de așteptat să se dezvolte și mai puternic

Publicat

in

De

În marile orașe românești, acolo unde există activitate importantă în sectorul de afaceri, firmele care oferă servicii de curățenie profesională au tot mai mare căutare. București, Cluj-Napoca, Brașov sau Timișoara sunt astfel de centre importante pentru business, unde tot mai multe companii românești și străine investesc în spații de birouri, zone logistice și chiar zone comerciale pentru care au nevoie evident de servicii de curățenie profesională.

Externalizarea acestor servicii este soluția modernă, avantajoasă, aleasă de tot mai multe IMM-uri și corporații cu activitate pe piața românească. Căutări de servicii curatenie cluj sau pentru alte orașe mari sunt frecvente pe motoarele de căutare online.

Este de așteptat ca trendul creșterii cererii pentru astfel de servicii profesionale de curățenie să continue și în 2022, dar și în anii următori. Un factor important care a ajutat la dezvoltarea sectorului de servicii de curățenie profesională pe segmentul premium este tocmai situația actuală din societate – criza din domeniul sănătății publice, generată de pandemia de coronavirus. Firmele au conștientizat mai mult importanța calității serviciilor de curățenie și au solicitări tot mai avansate, pe care doar firmele de curățenie profesională de top le pot onora cu succes.

Mai mult ca niciodată, începând din 2020 se pune accent nu doar pe curățenie la nivel estetic, ci și pe partea de igienizare și dezinfectare. Curățenie profesională nu mai este doar o chestiune care trebuie bifată și asigurată cât de cât, ci este nevoie de excelență, pentru a se evita situații grave. Sănătatea oamenilor trebuie protejată, indiferent că ne referim la angajați, colaboratori, clienți, parteneri de afaceri. Pentru toți acești oameni, curățenia a devenit mai importantă, deci firmele sunt obligate să apeleze la servicii profesionale de curățenie cu know-how, care aplică cele mai exigente standarde recomandate la nivel european.

Motive pertinente, dincolo de contextul special

Însă avansul așteptat pentru sectorul de servicii profesionale de curățenie nu este datorat exclusiv pandemiei, vorbim doar de o accelerare a cererii. Altfel, avansul este oricum natural în contextul dezvoltării economiei României, modernizării companiilor, interesului avansat pentru eficiență în toate sectoarele de business, cu abodare profesională a tuturor detaliilor.

De asemenea, chiar și managerii de IMM-uri tind să aleagă externalizarea serviciilor de curățenie către firme de profil, optând pentru soluții istețe care să ofere avantaje certe companiilor pe care le conduc. Se elimină multe griji și costuri, totul este clar și predictibil. Se preferă această abordare cu extrenalizare a serviciilor de curățenie pentru asigurarea unui standard ridicat de calitate și pentru evitarea numeroaselor probleme care pot apărea în cazul în care curățenia este realizată de personal propriu, angajat special.

Inovații pe piața de servicii de curățenie profesională din România

Printre firmele moderne, cu avans continuu pe piața pe care activează, putem menționa Forbec Services din Cluj-Napoca. Această firmă de servicii de curățenie oferă exclusiv servicii B2B pe zona Cluj și s-a remarcat recent printr-o premieră în domeniu, ca angajament în favoarea digitalizării: este prima firmă de servicii de curățenie profesională din România care permite clienților plata cu Bitcoin.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend