Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Începe o nouă eră în fotbal – Semifinale UCL fară Messi sau Ronaldo. De când nu s-a mai întâmplat

Avatar

Publicat

in

Pentru prima oară din 2006, nici Lionel Messi şi nici Cristiano Ronaldo nu vor evolua în semifinalele Ligii Campionilor, după ce echipele lor au fost eliminate din competiţie, potrivit news.ro.

Citește și: Orban: ‘Dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă’

Publicitate

Cristiano Ronaldo şi Juventus Torino au fost învinşi în optimi de Olympique Lyon, în timp ce Messi şi FC Barcelona au părăsit competiţia în sferturi, după umilinţa cu Bayern Munchen, scor 2-8.

De asemenea, pentru prima oară din 2007, Spania nu va avea nicio echipă în semifinale, după ce Atletico Madrid şi FC Barcelona au fost eliminate în sferturi.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Noi fonduri care gestionează miliarde de euro vor putea investi în companiile româneşti listate la BVB

Avatar

Publicat

in

De

Noi fonduri de investiţii care gestionează miliarde de euro vor putea investi în companiile româneşti listate la BVB, ceea ce era imposibil anterior din cauza restricţiilor generate de statutul de Piaţă de Frontieră deţinut până acum de România, se arată într-un comunicat al Bursei de Valori Bucureşti.

“Povestea Bursei de Valori Bucureşti este, în mare parte, povestea României moderne şi face parte din ADN-ul nostru naţional pentru că demonstrează capacitatea acestei naţiuni de a se mobiliza pentru atingerea unui obiectiv de ţară extrem de ambiţios. Instituţia Bursei de Valori a fost restabilită în 1995 după ce a fost închisă timp de aproape jumătate de secol, imediat după instalarea regimului comunist în România. Am început totul de la zero. De atunci şi până acum, după un sfert de secol de muncă şi aliniere la cele mai înalte standarde, bursa românească a ajuns la nivelul exigenţelor impuse de pieţele internaţionale. Nicicând în istoria recentă a ţării nu a existat un proiect economic atât de amplu care să necesite atât de mult efort şi determinare pe o perioadă atât de lungă de timp. Şi cel mai important aspect pe care îl recunoaştem şi îl celebrăm astăzi este că România Emergentă este mai mult decât proiectul BVB, este un proiect de ţară”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Publicitate

Potrivit acestuia, ca urmare a promovării la statutul de Piaţă Emergentă, autostrada reprezentată de piaţa de capital facilitează circulaţia fluxurilor de bani oriunde în lume.

“România are o nouă autostradă care ne conectează cu întreaga lume, nu doar cu Europa. Ca urmare a promovării la statutul de Piaţă Emergentă, autostrada reprezentată de piaţa de capital facilitează circulaţia fluxurilor de bani oriunde în lume. Avem astfel cea mai bună dovadă care arată de ce listarea la bursă a companiilor, fie că au acţionariat majoritar de stat sau privat, reprezintă calea spre dezvoltarea economică şi sustenabilă a României. Continuarea procesului de listare asigură valorificarea oportunităţilor şi deschide calea spre accesul la capital într-un mod rapid şi eficient. Obiectivul principal comun, atât în mediul economic cât şi în cel politic, este dezvoltarea României”, a subliniat Radu Hanga.

Conform comunicatului BVB, pentru prima dată în istorie, piaţa de capital din România este inclusă, începând cu 21 septembrie 2020, în indicii Pieţelor Emergente, potrivit clasificării furnizorului global de indici FTSE Russell. Promovarea României la statutul de Piaţă Emergentă după 25 de ani de la reînfiinţarea bursei locale, instituţie fundamentală a pieţei de capital româneşti, reprezintă un succes fără precedent.

“Trăim un moment istoric. Este cea mai clară şi incontestabilă recunoaştere internaţională pe care o primeşte piaţa de capital din România. Este mai mult decât o validare a valorilor promovate de piaţa de capital, este o validare a eforturilor României de a fi inclusă într-un univers investiţional fără precedent. Aş dori să le mulţumesc tuturor entităţilor implicate în piaţa de capital şi autorităţilor care au fost aproape de bursă în tot acest proces. Sunt deosebit de onorat să conduc echipa care a făcut acest moment posibil şi am încredere în capacitatea noastră comună de a ne asuma şi realiza obiective care să rămână în istorie”, a declarat, la rândul său, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, Adrian Tănase a afirmat că România are şansa de a fructifica oportunităţile oferite de noul statut de Piaţă Emergentă pentru că, în acest moment, sunt mai multe companii candidate care pot îndeplini criteriul de lichiditate. Noi emitenţi vor putea intra în indicii FTSE Russell dacă vor îndeplini la următoarele evaluări criteriul de lichiditate.

“Consolidarea acestui nou stat pe care l-am câştigat se poate realiza doar prin creşterea numărului de companii româneşti prezente în indicii Pieţelor Emergente, iar acest lucru înseamnă că vom avea companii româneşti mai valoroase şi mai puternice, ceea ce va contribui la dezvoltarea economiei româneşti. Tocmai de aceea
este nevoie de o strânsă colaborare între Bursa de Valori Bucureşti şi autorităţi, între mediul de business şi mediul politic, astfel încât să reuşim împreună să dublăm, în următorii 10 ani, gradul de reprezentativitate al pieţei de capital în economie, de la nivelul actual de 10% la 20% din PIB”, a mai spus Adrian Tănase.

Din 21 septembrie 2020, România este inclusă propriu-zis în indicii Pieţelor Emergente potrivit clasificării realizate de FTSE Russell, iar acest eveniment a fost posibil după ce furnizorul global de indici a anunţat, în septembrie 2019, că România a fost promovată la statutul de Piaţă Emergentă Secundară de la statutul de Piaţă de Frontieră. “FTSE Russell are deosebita plăcere să anunţe că România va primi statutul de Piaţă Emergentă Secundară. […] România îndeplineşte cele 9 criterii de calitate ale FTSE pentru statutul de Piaţă Emergentă Secundară potrivit schemei FTSE pentru clasificarea ţărilor. FTSE Russell felicită autorităţile pieţei de capital din România pentru atingerea acestui statut,” se arată în raportul publicat anul trecut de furnizorul global de indici. Decizia de promovare a fost luată după ce România s-a aflat timp de trei ani pe lista de monitorizare.

Promovarea propriu-zisă la statutul de Piaţă Emergentă va permite pieţei de capital şi economiei româneşti să absoarbă noi fonduri în următorii ani şi transmite un semnal puternic către companiile private şi de stat că pot creşte semnificativ prin intermediul bursei.

Conform sursei citate, noi fonduri de investiţii care gestionează miliarde de euro vor putea investi în companiile româneşti listate la BVB, ceea ce era imposibil anterior din cauza restricţiilor generate de statutul de Piaţă de Frontieră deţinut până acum România.

Două companii româneşti, Banca Transilvania (TLV) – cea mai tranzacţionată companie de la BVB – şi Nuclearelectrica (SNN) – companie listată la bursă în care statul român e acţionar majoritar – au îndeplinit criteriile necesare pentru a fi incluse, începând cu 21 septembrie, în indicii All-Cap dedicaţi Pieţelor Emergente potrivit clasificării furnizorului global de indici FTSE Russell. Contribuţia celor două companii a fost decisivă pentru upgrade-ul întregii pieţe deoarece promovarea a ţinut cont de prezenţa companiilor în indicii All-Cap (care include companiile cu o capitalizare mare, medie şi mică, excluzând sectorul micro). Banca Transilvania devine prima companie românească cu acţionariat privat listată la bursă care a fost inclusă în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente.

“Acum 23 de ani, când ne-am listat la Bursă, eram o bancă mică, cu o capitalizare de 10 milioane de dolari şi azi suntem încântaţi să contribuim din poziţia de lider al sectorului bancar şi al lichidităţii pe bursă la includerea României în indicele FTSE Russell. Sperăm ca experienţa noastră pozitivă şi povestea de succes să inspire şi să atragă şi alte companii să ne urmeze. Ne-am definit de la început obiectivul principal ca fiind susţinerea economiei româneşti pe toate planurile şi ne bucurăm că am reuşit să
confirmăm. Ca bancă universală, acesta rămâne angajamentul nostru ferm. Suntem onoraţi să fim parte din această etapă istorică pentru România şi pentru piaţa de capital”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

Pe de altă parte, Nuclearelectrica devine prima companie românescă cu acţionariat majoritar de stat listată la bursă care a fost inclusă în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente.

“SNN este o companie care îşi doreşte în primul rând stabilitate şi pe baza acestei stabilităţi o creştere graduală. Este premisa de la care am pornit în 2017 şi pe care am construit constant pentru a poziţiona compania cât mai avantajos, pentru a aduce valoare adăugată şi câştiguri acţionarilor şi investitorilor noştri. Suntem responsabili pentru binele companiei şi, în egală măsură, pentru binele investitorilor noştri. Rezultatele financiare, strategiile pe termen lung, perfect contextualizate mediului european şi
internaţional de creştere sustenabilă, corelate cu proiectele de investiţii sunt elocvente pentru SNN peste 10, 20, 30 de ani: o companie puternică, capabilă să reziste dinamicii externe, şi am văzut deja ce înseamnă dinamica subită. Includerea, începând din această toamnă, în indicele FTSE Russell reflectă eforturile noastre şi motivaţia de a avea o companie robustă, dar şi de a susţine dezvoltarea Bursei de la Bucureşti prin atragerea de noi investitori”, a afirmat Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica.

Ca urmare a upgradării României la statutul de Piaţă Emergentă prin includerea emitenţilor Banca Transilvania şi Nuclearelectrica în indicii FTSE All-Cap, reprezentantivi pentru upgrade-ul la noul statut de piaţă, şi alte companii româneşti listate la Bursa de Valori Bucureşti pot beneficia de includerea în indicii pieţelor emergente, se precizează în comunicatul BVB.

Potrivit clasificării FTSE Russell, prima companie românească care a beneficiat de upgrade-ul pieţei este TeraPlast (simbol bursier TRP). În consecinţă, începând cu 21 septembrie, TeraPlast devine prima companie românească inclusă în indicele FTSE Global Micro-Cap. Sectorul micro nu este luat în calcul de furnizorul global de indici în decizia privind upgrade-ul de ţară, însă includerea companiilor româneşti în aceşti indici poate contribui nu doar la vizibilitate, ci şi la atragerea de capital din partea administratorilor de fonduri, explică sursa citată.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

NATIONAL

CNAIR: Se închide circulația pe DN 61, în județul Dâmbovița, de miercuri. Rute alternative

Avatar

Publicat

in

De

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR) anunță că de miercuri se închide circulația pe DN 61, în județul Dâmbovița, pentru lucrări de reabilitare a pasajului peste CF, anunță Mediafax.

Potrivit CNAIR, în vederea demarării execuției lucrărilor pentru „Reabilitare pasaj peste CF pe DN 61, km 77+200 la Găești” se va monta semnalizarea rutieră care instituie restricția de circulație pentru semnalizarea provizorie din zona pasajului, respectiv semnalizarea provizorie de pe Autostrada A1.

Publicitate

Astfel, începând de miercuri, se va închide circulația rutieră pe DN 61 (km 77+200) până la finalizarea lucrărilor, traficul urmând a se desfășura deviat în funcție de categoria vehiculelor, pe rute ocolitoare.

Citește și: BREAKING – Dana Budeanu prezintă înregistrarea VIDEO cu Nicuşor Dan. Imaginile care aruncă în aer alegerile locale în Capitală

Vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone vor circula de miercuri pe sensul de mers dinspre A1, se deviază circulația spre stânga pe strada Armatei – dreapta pe str. Libertății – dreapta pe str. Argeșului peste calea ferată – dreapta pe str. Vladimir Streinu după trecerea peste calea ferată – continuare pe sub pasajul DN 61 – stânga imediat după subtraversarea pasajului pe lângă acesta – str. S. Cioculescu (DN 61). Altă variantă este pe sensul de mers către A1 se deviază circulația spre dreapta pe lângă pasaj – dreapta pe str. Vladimir Streinu – stânga pe str. Argeșului peste calea ferată – stânga pe str. Libertății după trecerea la nivel cu calea ferată – stânga pe str. Armatei – dreapta pe str. S. Cioculescu (DN 61).

Pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, traficul de pe DN 72 dinspre Târgoviște va fi dirijat pe DN 7 către Pitești și București, traficul de pe DN 7 dinspre București va fi dirijat pe DN 7 spre Pitești sau DN 72 Târgoviște, iar traficul de pe DN 7 dinspre Pitești va fi dirijat pe DN 7 spre București sau DN 72 spre Târgoviște. De asemenea, traficul de pe A1 dinspre Pitești către Găești va fi dirijat spre ieșirea de pe autostradă de la Căteasca spre DN 7, iar traficul de pe A1 dinspre București spre Găești va fi dirijat spre ieșirea de pe autostradă de la Corbii Mari spre Potlogi (km 49).

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend