Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Începe festivalul Electric Castle 7 ! Detalii de ultima ora

Publicat

in

Mai sunt doar câteva zile până la Electric Castle 7, festivalul responsabil pentru numărul mare de cizme de cauciuc vândute în România pe perioada verii și deja se simte entuziasmul pe social media. Toți vorbesc despre cazare, camping, transport și prognoze meteo. Dacă nu ești convins că merită să dai o fugă săptămâna viitoare până la Bonțida, ți-am făcut un ghid despre ce va fi anul acesta la festival. Poate te ajută să te hotărăști.

Electric Castle a crescut foarte mult din 2013 și asta se vede. Ediția de anul ăsta, a șaptea la număr, are loc între 17 și 21 iulie la Bonțida și va rupe fără discuții. Line-up-ul e fresh, sunt și mai multe scene acoperite și numărul de autobuze spre festival a fost suplimentat. Organizatorii au postat deja un FYIpentru cei care merg la castelul Banffy, ca să-i lămurească despre probleme de genul cum să ajungi la festival, cu ce ai voie să intri în incintă și cum să-ți încarci brățara online ca să nu mai stai la cozi.

Vineri va concerta cea mai cerută trupă de fanii Electric Castle

Sunt tot felul de poll-uri pe paginile de eveniment ale festivalurilor mari din România care îți cer să votezi ce trupe/artiști ai vrea să vezi la evenimentul respectiv. E mai mult cu rol consultativ. Rareori se întâmplă ca organizatorii să țină cont de ele. Dacă ar fi așa, atunci am vedea în fiecare an un concert Dani Mocanu în duet cu The Weeknd și Fuego la chitară. În schimb, Electric Castle chiar a ținut cont de preferințele fanilor. Așa că au decis să aducă cea mai cerută trupă pe pagina lor de Facebook.

Florence + The Machine va concerta pentru prima oară în România la Electric Castle 7. Show-ul e programat vineri, 19 iulie, la ora 21. Evident, la scena principală. Apropo, nu uita să votezi în continuare. Poate anul viitor o să vedem la Electric Castle pe Travis Scott în deschidere la Sofia Vicoveanca. Doamne ajută.

Va fi ceva pentru nostalgicii după trecutul îndepărtat și apropiat 

Cine nu s-a rupt pe „Rollin” sau „Break Stuff” de la Limp Bizkit? Trupa aia era echivalentul lui Eminem în popularitate, doar că ei făceau muzică mai pe zbenguială. Ideea e că toată lumea știe de ei și acum vor putea să producă haos în moshpit-ul din fața scenei principale de la Electric Castle, joi, 18 iulie. Recomand să-i prinzi pentru că nu-i vezi foarte des la noi. Ultima dată când au ajuns în România a fost acum zece ani.

Apropo de trupe care se întorc, Bring Me The Horizon va reveni sâmbătă pe scena Electric Castle. Britanicii au mai concertat la festival în 2016, când solistul a avut ceva probleme cu corzile vocale. Concertul nu a fost foarte fresh, dar din fericire omul și-a mai schimbat stilul înainte să fie nevoit să fluiere versurile în microfon. Trupa se întoarce cu noul album, lansat la începutul anului, care s-a bucurat de aprecierea criticilor, cu toate că a dat-o pe un film mult mai electro. Limp Bizkit e pentru copilărie, iar Bring Me The Horizon e pentru cei care vor să-și amintească de vremurile bune recent apuse.

Va fi și destulă muzică nouă de descoperit 

La fel ca-n anii anteriori, la Electric Castle 7 o să dai de un line-up foarte eclectic. Nu mai e doar un festival dedicat muzicii electronice. A fost vreodată? Nici nu-mi amintesc, dar știu sigur că „electric-ul” din nume vine de la vibe, nu de la line-up. Și diversitatea asta nu va lipsi nici de la ediția cu numărul șapte, unde o să găsești ceva pe placul tău, indiferent ce muzică asculți acasă.

Nils Frahm, unul dintre headlinerii zilei de sâmbătă, 20 iulie, bagă o combinație de jazz, muzică clasică contemporană, electro și ambientală. Ghiveciul ăsta se numește „must-see”. Tommy Cash revine la Bonțida cu trap-ul lui est-european, Viagra Boys vor încerca să ridice ștacheta punk-ului la castel, după concertul celor de la Idles de anul trecut, iar Thirty Seconds To Mars vin cu propria lor scenă ca să dea o lecție de „stadium rock alternativ”.

Nici românii nu vor lipsi.

Artiștii români au loc de cinste la Electric Castle 

Organizatorii au pus întotdeauna accent și pe scena locală în ceea ce privește numărul de concerte. Și nu doar la scenele secundare. Anul ăsta, în fiecare zi, scena principală va fi deschisă de un artist român. Mă rog, mai puțin miercuri, ziua 0, dar atunci nu va fi nimeni în deschidere. Rămâne în beznă până joi la ora 17:00, atunci când Alternosfera scoate primele sunete de la scena principală. Apoi urmează CTC, Loredana și Șuie Paparude.

Și scenele secundare vor fi pline de români. În special la Dance Garden, unde majoritatea artiștilor de techno sunt de la noi. Oameni ca Priku, Herodot, Gescu sau Raresh. Vor fi și o tonă de alți DJ locali mai puțin cunoscuți din Cluj-Napoca împrăștiați pe la celelalte scene. Așa începi în carieră.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

COPAC, atenționare pentru autorități: ‘Pacienții sunt puși pe drumuri. Se pare că ne-am pierdut și bunul simț și orice urmă de umanitate’

Publicat

in

De

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) din România trage un semnal de alarmă asupra situației continue de încălcare a drepturilor pacienților.

COPAC arată că deși în alte domenii, lucrurile au fost relaxate, nu același lucru se întâmplă și în sistemul de sănătate.

Aceștia atrag atenția că în continuare sunt internate doar urgențele, iar pacienții sunt amânați până după 15 iunie, iar aparținătorii pacienților nu au voie în unitățile medicale nici în cazurile speciale care se justifica (persoane care nu se pot deplasa, nașteri, etc.).

„Tăticii nu își pot vedea copiii nici chiar dacă își fac testul COVID, iar unele mame își așteaptă disperate micuții abia după ce iese rezultatul la test. Pacienții sunt puși pe drumuri pentru a-și lua tratamentul chiar dacă sunt cazuri care nu pot face acest lucru și nu pot fi luate de familie. Pacienții cu boli infecțioase (tuberculoză, HIV, hepatite) nu au acces în spitalele unde se tratau acestea fiind spitale COVID sau suport”, arată COPAC într-un comunicat de presă transmis joi.

O altă problemă remarcată de COPAC este cea reprezentată de încălcarea confidențialității diagnosticului pacienților morți de COVID, prin menționarea unor diagnostice precum HIV, schizofrenie, chiar și după moarte.

Ei spun că dacă în luna martie când nu se știa exact care va fi amploarea pandemiei, aceste măsuri erau justificate, în prezent ele trebuie să înceteze.

„Autoritățile trebuie să înțeleagă în acest moment că au de gestionat un sistem de sănătate cu mulți pacienți și nu doar cu cei COVID. Ca de obicei, ne situăm într-o situație extremă: interzicem orice drept și nu ne gândim niciun moment la binele pacienților. Se pare că ne-am pierdut și bunul simț și orice urmă de umanitate în anumite cazuri, iar nouă ca reprezentanți ai pacienților acest lucru ni se pare de neacceptat. Nu mai acceptăm aceste încălcări de drepturi ale pacienților și vă solicităm urgent să luați măsuri care să corecteze aceste lucruri, care în luna iunie 2020 nu mai au nicio justificare”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

COPAC solicită Ministerului Sănătății să ia de urgență măsuri pentru a nu mai fi încălcare drepturile pacienților prin adoptarea unor reglementări care să găsească soluții la aceste probleme expuse.

Totodată, COPAC roagă Avocatul Poporului să se sesizeze în acest caz de încălcare flagrantă a drepturilor pacienților.

Citește și:

Sebastian Ghiță dă lovitura! Sistemul judiciar din România, pus la pământ. Dosarul se va rejudeca de la zero

Pensiile vor fi recalculate! Cine beneficiază de măriri

E oficial! Amenzi sau închisoare pentru cei care încalcă această lege

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Eugen Tomac: ‘Am avut astăzi o discuție cu premierul Orban. Este evident că trebuie să ne pregătim pentru alegeri’

Publicat

in

De

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat că s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban și este convins că alegerile locale vor fi organizate pe 27 septembrie.

„Este evident că trebuie să ne pregătim pentru alegeri. Eu sunt convins că vom avea alegeri pe 27 septembrie. Am avut astăzi o discuţie cu premierul Orban şi am insistat, pentru că cred că nu putem prelungi la nesfârşit mandatele aleşilor locali. 27 septembrie este o dată potrivită, în primul rând pentru că ne încadrăm după ieşirea din starea de alertă într-un calendar destul de rezonabil pentru a putea pregăti alegerile, pentru că ele nu se fac de pe o săptămână pe alta.

E nevoie de un calendar foarte precis, prevăzut în lege. Întâi se înfiinţează birourile electorale. Campania aceasta legată de semnături trebuie regândită, pentru că numărul este foarte mare şi ar trebui să reducem numărul de semnături. În mod clar trebuie să gândim şi o alternativă şi noi am venit cu o propunere de a elimina semnăturile şi de a exista o altă formulă prin care să propunem garanţii şi cei care obţin scorul de minim 3% să-şi recupereze aceste garanţii”, a spus Tomac la dezbaterea online „Organizarea alegerilor în timpul pandemiei. Scenariile partidelor politice”, organizată de Expert Forum.

El a adăugat că pentru PMP alegerea în două tururi a primarilor a reprezentat şi reprezintă în continuare un obiectiv important.

„Regret că nu vom avea în acest an alegeri în două tururi, cred că pentru administraţia românească, pentru viaţa politică românească, este absolut esenţial să revenim la alegerea primarului în două tururi”, a menţionat Tomac.

Citește și:

Sebastian Ghiță dă lovitura! Sistemul judiciar din România, pus la pământ. Dosarul se va rejudeca de la zero

Pensiile vor fi recalculate! Cine beneficiază de măriri

E oficial! Amenzi sau închisoare pentru cei care încalcă această lege

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend