Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Începe curățenia generală de primăvară în Sectorul 6. Primarul Ciprian Ciucu: ‘Vă aştept să mergem împreună și să fim voluntari’

Avatar

Publicat

in

Primăria Sectorului 6 va începe, de duminică, o campanie de curăţenie generală pe micro-zone, potrivit edilului Ciprian Ciucu, arată Agerpres.

“Am gândit campania de curăţenie generală pe micro-zone (cca. 60 de blocuri) începând cu data 28 februarie! (…) Până la mijlocul verii vom termina tot Sectorul 6! Vom acoperi cca. o micro-zonă pe săptămână şi vom comunica permanent unde ne aflăm şi unde urmează să venim. În acelaşi timp, vom planifica ample acţiuni de curăţare a unor obiective importante din Sector, cum ar fi Lacul Morii, Strada Liniei şi altele! Vă aştept să mergem împreună, să fim voluntari, să avem grijă de locurile în care trăim!”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Potrivit acestuia, operaţiunile care vor fi desfăşurate sunt următoarele: campanie de informare pe micro-zonă (cu una-două săptămâni în prealabil, prin afişaj la scara blocului şi telefoane date administratorilor de bloc, plus postări pe Facebook); toaletarea copacilor (ziua 1 şi 2); astuparea / asfaltarea gropilor din carosabil (ziua 1 şi 2); asigurarea de dotări / mobilier urban, scoatere garduri inutile (ziua 3, 4 şi 5); întreţinerea spaţiilor verzi (ziua 3, 4 şi 5); notificarea făcută cetăţenilor pentru a-şi muta temporar maşinile în ziua a 6-a pentru a face loc spălării străzilor şi trotuarelor (ziua 1 şi 2); spălarea străzilor şi a trotuarelor de către operatorul de salubrizare Urban S.A. (ziua 5 şi 6); marcarea locuri de parcare înregistrate la ADP.

“După ce facem curat, poliţia locală va veghea să se menţină! Fiecare asociaţie de locatari şi fiecare proprietar de terenuri şi curţi va avea grijă de proprietăţile care-i revin!”, a precizat Ciprian Ciucu.

Citește și: VIDEO – Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

El a făcut apel la cei care vor să se implice pe bază de voluntariat, menţionând că vor trebui să se plieze pe programul autorităţii locale, pentru că va avea echipe în zonă.

“Vă punem la dispoziţie unelte şi materiale (lopeţi, greble, mănuşi, saci etc.), veţi putea solicita maşini care să ridice gunoiul. Înscrierea se face la formularul de la această pagină: https://www.primarie6.ro/curateniegenerala/. Este cea mai amplă campanie de curăţenie planificată vreodată în Bucureşti!”, a susţinut Ciprian Ciucu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Premierul Cîţu, după prima zi de relaxare a restricţiilor: ‘O zi care a început wow și se termină la fel’

Avatar

Publicat

in

De

Florin Cîţu afirmă că prima zi de relaxare a rescţiilor a fost una “wow”. Premierul scrie pe Facebook, după participarea la un spectacol de teatru la care au avut acces doar persoanele vaccinate, că iubitorii de cultură au înţeles că singura soluţie este vaccinare.

“O zi care a început wow și se termină la fel.

Mi-a făcut o mare plăcere să merg, în această seară, la evenimentul-pilot, “Dineu cu proști”, la Teatrul Național București.

Astfel de spectacole sunt posibile pentru că și iubitorii de cultură au înțeles că singura soluție este vaccinarea”, scrie Cîţu pe Facebook.

Cîţu începuse ziua de sâmbătă în acelaşi stil “wow”.

“Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise?

Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow.

Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați înțeles să respectați toate regulile și mai ales pentru că vă vaccinați.

Astăzi ne bucuram toți de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil.

Vă mulțumesc. Urmează 1 iunie”, a scris Cîţu, sâmbătă dimineaţa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Franța a ajuns deja la 20 de milioane de persoane vaccinate

Avatar

Publicat

in

De

Franţa a depăşit sâmbătă pragul de 20 de milioane de persoane care au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, chiar înainte de relaxarea constrângerilor sanitare miercuri, 19 mai, prin redeschiderea magazinelor, teraselor şi incintelor culturale, potrivit AFP şi La Tribune, arată Agerpres.

Anunţul a venit de la preşedintele Emmanuel Macron şi de la primul ministru pe Twitter.

După un debut haotic, campania de vaccinare s-a accelerat. “20 de milioane de francezi vaccinaţi!”, a scris premierul Jean Castex pe Twitter. “Tuturor celor care s-au mobilizat pentru a atinge acest obiectiv: mulţumesc pentru angajamentul vostru şi excepţionala voastră mobilizare. Tuturor compatrioţilor noştri eligibili care nu sunt încă vaccinaţi: mergeţi la sante.fr.”( platforma pentru vaccinare), a adăugat el.

Numărul exact al persoanelor vaccinate cu prima doză nu este cunoscut pentru moment. Potrivit ultimelor cifre publicate vineri seara, 19.706.931 de persoane primiseră cel puţin o injecţie şi 8.705.141 persoane primiseră şi rapelul, adică 13% din populaţia totală şi 16,6% din populaţia adultă.

În cursul dimineţii, Jean Castex s-a declarat “optimist în mod rezonabil” că sâmbătă va fi atins obiectivul de 20 de milioane, în cursul unei vizite la centrul de vaccinare din Porte de Versailles din Paris.

Guvernul şi-a stabilit ca obiectiv să atingă pragul de 20 de milioane de persoane vaccinate cu prima doză în 15 mai, iar apoi de 30 de milioane peste o lună.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

“Este un moment foarte important pentru întreaga ţară pentru că aceasta întăreşte perspectivele ieşirii din criză care sunt de asemenea consolidate de evoluţia datelor epidemiei ce regresează peste tot” în Franţa, a adăugat Jean Castex.

“Obiectivul următor este de 30 de milioane de persoane vaccinate cu prima doză şi este posibil”, a insistat premierul, în timp ce campania va fi deschisă pentru toţi adulţii fără distincţii de vârstă din 15 iunie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend