Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Incendiul de la spitalul din Constanța: Șeful ISU: La controlul din februarie au fost găsite nereguli tehnice și organizatorice. Nu am mai verificat de atunci dacă s-au rezolvat

Publicat

in

Șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail Amarandei, spune că la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța – unde 9 pacienți au murit în incendiul de la ATI – au fost făcute controale în luna februarie și au fost descoperite nereguli de ordin tehnic şi organizatoric. Unitatea medicală avea termen până la finalul anului să rezolve acele probleme, însă ISU nu a mai verificat dacă s-a și întâmplat asta.

Șeful ISU Dobrogea a spus, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, că în luna februarie a fost făcut un control la toate unităţile medicale din județ, în special la cele care tratau pacienți COVID, fiind descoperite probleme inclusiv la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

  • „Au fost şi aici identificate anumite nereguli, au fost şi aspecte tehnice, şi aspecte organizatorice”, a afirmat şeful ISU, fără a da detalii.

Spitalul a avut termen ca până la finalul anului să rezolve problemele, dar nimeni nu a mai verificat dacă s-a întâmplat așa.

  • „A fost un termen stabilit, utilizatorul s-a angajat că va rezolva tot ce s-a constatat pe timpul controlului astfel încât să elimine…Nu am mai verificat. Termenul a fost stabilit până la sfârşitul anului”, a răspuns șeful ISU Dobrogea.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, a susținut că unitatea medicală avea toate avizele legale, iar toate defecţiunile depistate anterior de ISU au fost remediate.

Ea a ieșit în fața spitalului, unde așteptau jurnaliștii, alături de șeful ISU și de prefect, însă a refuzat inițial să dea declarații, motivând că îi este rău.: ”Mi-e rău, îmi cer scuze, nu pot să dau declaraţii”.

Ea a fost convinsă de prefectul Silviu Coşa, care i-a spus că ar fi normal să dea o declaraţie pentru a se şti ce s-a întâmplat.

  • ”Toate defecţiunile au fost remediate, totul funcţiona conform legii. Totul a funcţionat, dar s-a întâmplat un necaz.
  • O să vedem de la ce. (…) Toate actele sunt în regulă, toate defecţiunile care au fost constatate s-au remediat, nu era nimic în neregulă”, a susținut Stela Halichidis.

Ea a mai spus că reţeaua electrică a fost verificată şi că nu exista nimic în plus în priză în afară de aparatura medicală.

La întrebările jurnaliştilor privind avizele de la ISU, modul în care era organizată secţia şi dacă s-au luat toate măsurile pentru a evita o astfel de tragedie, Halichidis a răspuns: ”Mie mi-e rău, ce vreţi, să mor acum?”.

Conform prefectului judeţului Constanţa, Silviu Coşa, forţele de intervenţie au ajuns la spital în şapte minute de la alertare.

  • „În şapte minute de la alertare, forţele de intervenţie au sosit. A fost activat planul roşu, planul alb pentru spitale, care urmau să preia victimele. A existat o intervenţie concretizată cu peste 50 de autovehicule ale forţelor de intervenţie, peste 125 de subofiţeri şi ofiţeri. Au intervenit atât forţe din cadrul ISU Dobrogea, cât şi din judeţe limitrofe – Galaţi, Călăraşi, Ialomiţa.
  • (…) Ceilalţi pacienţi au fost deja distribuiţi către Spitalul Militar, Spitalul Judeţean şi Spitalul Pneumo. Alte spitale – CFR, Medgidia, Mangalia – sunt pregătite să intervină”, a spus prefectul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Gafă de proporții a rușilor: au interzis unor americani morți să intre în Rusia

Publicat

in

De

Câțiva dintre cei 963 de americani cărora li s-a interzis pe viață să intre în Rusia nu ar fi putut oricum să facă această călătorie, pentru că sunt deja morți.

John McCain, fost candidat republican la președinția SUA și senator cu o vechime îndelungată, democratul Harry Reid, care a fost liderul majorității în Senat între 2007 și 2015 și Orrin Hatch, care, cu cei 42 de ani de activitate în această cameră, a devenit cel mai longeviv senator republican din istorie, se află pe noua listă de indezirabili a guvernului rus.

McCain a murit în august 2018, la vârsta de 81 de ani, Reid a murit în decembrie anul trecut, la 82 de ani, iar Hatch a murit pe 23 aprilie, la 88 de ani, conform The Guardian.

În continuare în viață, dar cu interdicție de a intra în Rusia din cauza unor presupuse jigniri la adresa președintelui rus Vladimir Putin sau a regimului său, sunt actorul Morgan Freeman, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, jurnalistul britanic și corespondentul CNN Nick Paton Walsh și Jeff Katzenberg, directorul executiv al studioului de animație DreamWorks.

Ca și cum ar întări faptul că cel care a întocmit listele nu și-a făcut pe deplin temele, Chuck Schumer, liderul majorității senatorilor democrați, este identificat în mod incorect ca fiind „fost senator democrat” și „lider adjunct al minorității senatoriale”.

Rusia a anunțat sâmbătă că interzice intrarea în țară a 963 de americani, printre care președintele american Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken și șeful CIA William Burns.

Luna trecută, Ministerul rus de Externe le-a interzis lui Boris Johnson, Liz Truss, Ben Wallace și altor 10 membri ai guvernului britanic să intre în țară.

În aprilie, ministerul a declarat că decizia a fost luată „având în vedere acțiunea ostilă fără precedent a guvernului britanic”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

O femeie a căzut de la etajul doi al unui bloc: nu se știe dacă a fost tentativă de sinucidere

Publicat

in

De

O femeie a căzut, sâmbătă seară, de la etajul al doilea al unui imobil din municipiul Bistriţa, fiind transportată la spital.

ISU Bistriţa-Năsăud a anunţat, sâmbătă seară, că echipajele au intervenit pe str. Dragoş Vodă din municipiul Bistriţa, unde o femeie a căzut de la etajul al doilea al unui imobil, informează News.ro.

”Din primele informaţii, femeia este conştientă, preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD pentru stabilizare şi evacuare către UPU SMURD Bistriţa”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Deocamdată nu s-au stabilit împrejurările în care s-a produs accidentul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend