Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Incendiul de la Popeşti-Leordeni/ Pacienţii de la 'Bagdasar-Arseni' vor fi duşi la o clinică în Germania; de la Floreasca nu s-a solicitat transfer (Ministerul Sănătății)

Publicat

in

Cei doi pacienţi internaţi la Spitalul ”Bagdasar-Arseni”, răniţi în urma exploziei de la centrul de deşeuri din Popeşti-Leordeni, vor fi transferaţi la o clinică din Germania. ”În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienţi internaţi la Spitalul de Urgenţă ‘Bagdasar-Arseni’. Conform atribuţiilor, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a căutat şi identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt în derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU – MAI”, precizează sâmbătă Ministerul Sănătăţii, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, până în prezent, echipa medicală de la Spitalul de Urgenţă Floreasca nu a solicitat transfer conform procedurilor şi legislaţiei în vigoare.

Vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă ‘Bagdasar-Arseni’ au fost aduşi doi pacienţi din cei cinci care au suferit arsuri ca urmare a accidentului produs la un operator economic de pe raza localităţii Popeşti – Leordeni.

Potrivit unei informări a spitalului, primul pacient, în vârstă de 54 de ani, a fost diagnosticat cu arsură prin flacără – explozie în spaţiu închis, grad II A – II B – III, pe aproximativ 70% din suprafaţa corporală, cu afectarea căilor respiratorii.

Cel de-al doilea pacient, în vârstă de 43 de ani, a fost diagnosticat de asemenea cu arsură prin flacără – explozie în spaţiu închis, grad IIA – IIB – III, pe 55% din suprafaţa corporală şi arsuri de căi respiratorii.

”După acordarea îngrijirilor şi efectuarea intervenţiilor urgente de către o echipă coordonată de dr. Eugen Turcu şi dr. Sabina Ciuvică-Tănăsescu, Comisia constituită la nivelul SCUBA conform Ordinului MS nr. 2.063/2020 a recomandat transferul celor doi pacienţi în centre de mari arşi din străinătate”, informa sursa citată.

Şapte persoane au fost transportate la spital, dintre care şase cu arsuri şi unul expus la fum – acesta este bilanţul incendiului izbucnit vineri la un utilaj într-o hală de reciclare din oraşul Popeşti-Leordeni.

Dintre cele şase persoane cu arsuri, cinci au necesitat intubare, iar a şasea are arsuri minore.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Ultimă oră! Rareș Bogdan: Mă opun introducerii carantinei!

Publicat

in

De

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a anunțat, marți, că se opune introducerii unei posibile carantinări a întregii populații.

Rareș Bogdan a precizat că niciun guvern pe lumea asta nu-și mai permite să introducă carantina.

Mai mult, el a adăugat că se opune la această idee, pentru că, prin aceasta, s-ar opri motoarele economiei românești.

Nimeni, niciun guvern pe lumea asta, nu-și mai permite să introducă carantina. Mă opun la această la idee, pentru că va opri economia.

Le recomand românilor să se vaccineze. În Brașov, spre exemplu, sunt ocupate toate paturile ATI”, a afirmat Rareș Bogdan, marți seara, la B1 TV.

Totodată, Rareș Bogdan a precizat că o declarație de astăzi, făcută de premierul Florin Cîțu, a trecut neobservată, anume că Ministerul Sănății nu s-a pregătit pentru valul 4 Delta.

„Astăzi, premierul a fost extrem de decent în declarațiile pe care le-a dat, dar care a trecut neobservată.

Ministerul Sănătății nu s-a pregătit pentru ceea ce urmează, pentru acest val înfiorător al variantei Delta. Cei care trebuiau să se ocupe era Ministerul”, a completat Rareș Bogdan.

Vezi și EXCLUSIV Noi informații în cazul luptătorului de la Trupele Speciale care acuză că a fost executat de cei pe care îi pregătea: Marcel Vela și Traian Berbeceanu au intervenit în favoarea sa

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

De la ‘Man of Steel’ la ‘Doamna de fier’: Amenințat cu demiterea de o supermajoritate parlamentară, Cîțu ‘lovește’ cu un citat

Publicat

in

De

Conform declarațiilor adversarilor politici de la PSD, AUR și USR PLUS, Guvernul Cîțu are zilele numărate. Cele trei partide au un număr de 284 de mandate din totatul de 465 din Parlament. Situația tensionată în care se află PNL s-a simțit și la conferința de presă de după ședința de marți, când Florin Cîțu a plecat subit din fața reporterilor care îl asaltau cu întrebări.

Până la așteptata regrupare și contraatacul politico-mediatic, premierul Cîțu își reafirmă poziția inflexibilă, printr-un citat din fostul premier britanic Margaret Thatcher, supranumită „Doamna de fier”.

„If you set out to be liked, you would be prepared to compromise on anything at any time, and you would achieve nothing.” („Dacă ți-ai propune să fii simpatizat, ai fi pregătit să faci compromisuri cu privire la orice, în orice moment, și nu ai realiza nimic.”, trad.) – este citatul folosit de Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend