Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Incendiu la o cunoscută fabrică din Argeș

Publicat

in

În această seară a izbucnit un incendiu la fabrica din Pitești a Caroli Foods Group. Focul a izbucnit în camera tehnică din firmă, acolo unde erau echipamente electrice. Personalul s-a autoevacuat înainte de sosirea pompierilor. Este vorba despre 10 angajați, niciunul dintre aceștia neavând de suferit din cauza incendiului.La locul incendiului au intervenit pompierii cu o autospecială și un echipaj SMURD.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nelu Tătaru, despre legea carantinei și izolării: ‘Sunt măsuri prin care protejăm acel om posibil suspect’

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că este de acord cu tot ceea ce s-a hotărât până în prezent cu privire la proiectul de lege privind carantina și izolarea.

„Sunt total de acord cu cele ajunse la un consens până în acest moment. Intenţia Ministerului Sănătăţii este cea de-a găsi o cale prin care corpul medical să îşi desfăşoare activitatea fără a leza nici pacientul, dar fără a pune în pericol sănătatea publică sau activitatea profesională a corpului medical. De acord cu tot ce s-a convenit în acest moment şi sunt dispus la orice amendament sau noţiune care trebuie clarificată”, a spus Tătaru.

El a afirmat că orice cetăţean reîntors dintr-o anumită zonă care impune carantina va merge într-un spaţiu, de preferat domiciliul, iar în condiţiile în care nu vrea să stea cu familia pentru a nu o supune unui risc, poate solicita carantina instituţionalizată.

De asemenea, cei care sunt în izolare şi nu respectă acea măsură vor merge într-o carantină instituţionalizată.

Advertisements

„Sunt măsuri prin care protejăm acel om posibil suspect, protejăm şi familia, protejăm şi pe cei care fac parte din arealul acestei familii”, a mai spus ministrul.

El a susținut că personalul medical care ar urma să fie detașat trebuie să aibă beneficii.

„Avem în acest moment situaţii în care lipsa unor specialişti ne fac să detaşăm din altă parte voluntari. Nu avem pârghia pentru a face involuntar acest lucru şi atunci trebuie să găsim o cale de mijloc prin care acel profesionist care este detaşat, lăsându-i pârghia de voluntariat, să beneficieze de nişte avantaje.

În acest moment suntem şi în situaţia să transferăm pacienţi şi în ultimele două săptămâni au fost multe cazuri. Sunt de acord că trebuie să existe aceste detaşări, ne trebuie personal în anumite spitale care au deficit de personal şi sunt din ce în ce mai multe spitale, dar în acelaşi timp trebuie ca acest personal, când este detaşat, să aibă beneficiile lui în măsura eforturilor pe care le face şi expunerii pe care o are. Beneficiile trebuie să existe pentru cel care este detaşat”, a spus Tătaru.

Citește și:

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Reacția lui Dan Barna, după ce PSD a votat inițiativa ‘Fără penali în funcții publice’: ‘Este un moment istoric pentru România’

Publicat

in

De

Președintele USR, Dan Barna, a declarat că ar fi ‘o variantă foarte bună’ ca referendumul pentru revizuirea Constituției – Fără penali în funcții publice – să aibă loc în aceeași zi cu alegerile locale.

„Este foarte important să ţinem seama de situaţia sanitară în care se află România în momentul de faţă. Noi considerăm că o variantă foarte bună ar fi ca acest referendum să aibă loc odată cu alegerile locale. Discuţiile sunt încă deschise. Trebuie să ţinem cont de situaţia virusului şi de situaţia răspândirii COVID pentru a nu adăuga riscuri suplimentare pentru populaţie.

De aceea, o variantă în care referendumul s-ar întâmpla o dată cu alegerile locale sau cu alegerile parlamentare ar putea să fie o variantă foarte bună”, a afirmat Barna, la Parlament, după adoptarea în plenul Camerei Deputaţilor a iniţiativei cetăţeneşti „Fără penali în funcţii publice”.

Advertisements

Întrebat despre faptul că referendumul trebuie organizat la 30 de zile de la adoptarea din Senat, Barna a spus că lucrurile se pot regla din calendarul adoptării iniţiativei.

„Fără îndoială, legea trebuie respectată. Nu ne temem nici de un referendum în luna august, numai că trebuie să ţinem cont şi de situaţia răspândirii virusului şi sunt convins că se poate regla din calendarul de la Senat momentul în care acest referendum va fi transmis cetăţenilor pentru validare”, a precizat Barna.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 295 voturi pentru şi o abţinere, propunerea legislativă privind iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României – „Fără penali în funcţii publice”.

Propunerea legislativă prevede completarea articolului 37 din Constituţie – Dreptul de a fi ales – cu un nou text, potrivit căruia cetăţenii condamnaţi la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie să nu mai poată fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.

Propunerea legislativă urmează să intre în dezbaterea Senatului. Potrivit Constituţiei, pentru a deveni lege, trebuie validat referendumul organizat în 30 de zile de la adoptarea în Senat.

„Este un moment istoric pentru România, deoarece iniţiativa a trecut de Camera Deputaţilor. Este un pas uriaş pentru ca această iniţiativă să devină literă de Constituţie. Vocea unui milion de cetăţeni care a semnat iniţiativa a fost auzită. Este cu o veste cu adevărat extraordinară.(…)

Este, de asemenea, o emoţie personală că un partid de 9 la sută, cât are USR în Parlament, a reuşit să pună pe masa Parlamentului şi să aducă în dezbaterea publică această iniţiativă cetăţenească, ceea ce arată că, atunci când există hotărâre, determinare, ambiţie şi seriozitate, rezultatele pot fi obţinute.

Votul de astăzi arată că, deşi acum 2 ani şi jumătate când această iniţiativă părea de neconceput, iată astăzi aproape marea majoritate a parlamentarilor a votat-o. Proiectul merge mai departe. România va avea în Constituţie principiul că hoţii nu mai pot avea funcţii publice”, a afirmat Barna.

Citește și:

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend