Conecteaza-te cu noi

POLITICA

INCENDIAR Ministrul Justiţiei, ‘FĂCUT PRAF’ de un coleg: ‘Nici la STALINIŞTI nu s-a întâmplat asta’

Avatar

Publicat

in

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut-o praf astăzi pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Într-o conferinţă extrem de lungă, Toader a prezentat mai multe argumente şi i-a cerut lui Klaus Iohannis să o revoce pe Kovesi. Un coleg al ministrului Justiţiei îl desfiinţează pur şi simplu pe Toader.

Valerius Ciucă, profesor de drept si coleg cu Tudorel Toader la Universitatea AI Cuza din Iasi, are o ieşire extrem de virulentă pe facebook. Ciuca desfiinţează pur şi simplu cele 20 de capete de acuzare din raportul lui Tudorel Toader şi face o paralelă între hotărârea lui Toader şi practicile staliniste.

Publicitate

“In anii ’50, interpretarile juridice se faceau prin intermediul autoritatilor legale si judiciare sovietice. Astazi, aberatiile juridice sunt acreditate prin interpretari paraconstitutionale pe care nici macar C.C. nu poate sa si le asume intr-un mod decontextulist. Cu alte cuvinte, fara caz, nu exista solutie… Cine promoveaza solutia inaintea cazului, se pare, forteaza dreptul… Ce-a fost asta? Ce-a fost acest jalnic spectacol ? Cum poti tu, Romanie, sa suporti asemenea nenorocire?

Totul este deconcertant. In afara oricarei ordini legale sau constitutionale, cineva ne povesteste despre ce-ar fi trebuit sa se intample dar nu s-a intamplat… Nici o umbra de institutie nu a fost prezenta la aceasta povestire. Institutiile s-au ascuns pentru a asculta vocea unei ectoplasme judiciare fara nici cea mai mica competenta in materie de jurisdictie. Romania nu este tara saradelor; nu ne jucam cu competentele ei institutionale si nu facem din acestea platforme de parelnice opinii. Daca cineva isi permite sa batjocoreasca acasta natie si sa relativizeze acest stat cu institutiile sale sobre si constitutionale, inseamna ca peste 20 de milioane de romani nu se regasesc pe teritoriul pe care antecesorii lor seriosi i l-au rezervat… Nici cele mai elucubrante ganduri ale noastre nu pot fi “gazde” ale acestor stupefactii. Nici unul dintre cele 20 de puncte nu are sustinere juridica sau rationala. Oricare dintre pricinile prezumtioase este obiect de judecata. Cum este posibil ca factorul politic sa-si permita a judeca? Unde s-a mai intamplat asemenea absurditate fara a fi catalogata ca grava ingerinta in actul de justitie? Justitie inainte de justitie? Unde s-a mai intamplat asta? Nici macar la prezumtiosii stalinisti… Este de-a dreptul siderant sa vad la “oameni ai institutiilor” conduita lipsita de minima initiere institutionala…

Sa te inflacarezi in fata proclamatiilor media este meritoriu. Inseamna ca sufletul tau este, inca, vibratil. Dar, sa ramai pasiv la irationalitatea pura a celor care trebuie sa intruchipeze sufletul statalitatii, este ca si cum ai fi catatonic la scena uciderii familiei tale… Iar asta nu mai este gluma…”, a tunat Ciucă pe reţeaua de socializare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

PNL DEVINE TOT MAI ROȘU! Primarul PSD de la Cicănești a trecut la PNL!

Avatar

Publicat

in

De

Continuă sarabanda traseistilor politici in Argeș iar PNL devine tot mai rosu. Primar social-democrat de la Cicăneşti, Ion Ionescu, și-a băgat COVIDU-n PSD ul care l=a hranit si a trecut în tabăra lui Adrian Miuţescu.

Confirmarea oficiala a venti prin faptul ca ediul a fost validat de PNL Argeş pentru a candida, pentru un nou mandat, la Primăria Cicăneşti.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

OMUL DE AFACERI DUMITRU GRECU ESTE CANDIDATUL PRO ROMÂNIA PENTRU PREŞEDINŢIA CONSILIULUI JUDEŢEAN ARGEŞ!

Avatar

Publicat

in

De

În data de 6 august, partidul PRO România si-a desemnat candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, în persoana omului de afaceri Dumitru Grecu.

Dumitru Grecu este vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turism din România şi unul dintre cei mai importanţi investitori din turismul argeşean.
“De peste 25 de ani duc o luptă permanentă pentru a atrage atenția asupra potențialului turistic al județului Argeş și-n mod special al zonei de nord a județului. Am investit în această perioadă peste 5 milioane de euro în obiective turistice pe Valea Argeșului și Transfăgărășan și peste o sută de mii de euro în promovarea zonei. Urmarea a fost că și alți investitori și-au făcut curaj și au investit în turism astfel încât totalul investițiilor din zona Valea Argeșului-Transfăgărășan, au depășit 20 milioane de euro. Din păcate, autoritățile locale și politicienii din Argeș, n-au înțeles nimic deși am atras atenția de nenumărate ori asupra potențialului turistic al județului nostru. Consider că a venit vremea ca întreaga mea experiență de management acumulată timp de 42 de ani de muncă și 26 de ani în activitatea de investitor privat în turism, fără nici un fel de afaceri din și cu bani publici, să o pun în slujba oamenilor, a argeșenilor, pentru a gospodări mult mai eficient banii pe care-i plătesc aceștia prin taxe și impozite, exclusiv în folosul lor.”, a declarat Dumitru Grecu.
Bogdan Ivan, preşedintele PRO România Argeş, susţine candidatura omului de afaceri Dumitru Grecu şi afirmă că argeşenii vor prefera un astfel de candidat care a construit şi a confirmat prin fapte şi lucruri concrete, nu politicieni de carieră care de cele mai multe ori au fost plătiţi doar din bani publici fără să facă mai nimic.
“Mă bucur nespus că un om deosebit, un manager şi un profesionist desăvârşit, aşa cum este Dumitru Grecu, s-a alăturat partidului Pro România si candideaza pentru președinția Consiliului Județean Argeș. Mă onorează faptul că suntem colegi şi sunt convins că argesenii vor prefera sa aleagă un astfel de președinte, cu reuşite extraordinare si cu experiență de management în mediul privat, un om care a construit şi a confirmat prin fapte şi lucruri concrete. În Argeş a venit vremea să alegem cu adevărat o schimbare a județului nostru, să ştim să folosim potențialul turistic extraordinar de care dispunem, să investim în educaţie, în infrastructură şi într-un sistem sanitar modern la care să aibă acces toată populația.”, a transmis Bogdan Ivan.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend