Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Încă un proiect îngropat cu bani cu tot – Chioşcurile de lângă Fântâna lui Manole au rămas la stadiul de poze pe masa consilierilor

Publicat

in

parc cca (1)Comercianţii nici nu vor să audă de vreo firmă desemnată de primărie care să le ceară prea mulţi bani

În urmă cu mai bine de un an de zile consilierii locali din Curtea de Argeş făceau un proiect bine pus la punct, pentru care au cheltuit şi o sumă frumoasă de bani dar, despre care se spunea că va rezolvare problema kitsch-ului şi ţigăniei din apropierea Mânăstirii Curtea de Argeş.

Se vorbea la acel moment de construirea unor chioşcuri rustice, identice, situate la marginea Parcului Fântâna lui Manole, care să civilizeze, măcar în al doisprezecelea ceas, cea mai vizitată zonă din municipiu.

Nimeni nu mai are habar

Zilele trecute, consilierul local PDL Vasile Sabie şi-a adus aminte de proiectul chioşcurilor, mai ales în contextul în care se apropie cea mai aglomerată perioadă din an, când mii de turişti şi pelerini vor ajunge în zona Mânăstirii. Consilierul a cerut lămuriri iar cum colegii de consiliu, nici măcar cei care au votat proiectul habar nu aveau, situaţia a trebuit lămurită de primarul Nicolae Diaconu.

Cu calmul caracteristic primul edil spune că va purta o discuţie cu comercianţii din zona lăcaşului de cult care între timp s-au cam răzgândit cu privire la locurile special amenajate pentru a-şi vine marfa. „Nu mai sunt atât de interesaţi nici cei pentru care le făceam iar cum la buget nu sunt bani pentru aşa ceva mă gândeam ca fiecare comerciant să îl construiască pe banii lui iar  investiţia să fie amortizată din chirie”, a declarat primarul Diaconu.

Vânzătorii le consideră prea scumpe

Dezinteresul persoanelor care au tarabe în jurul Mânăstirii Curtea de Argeş ar fi scăzut însă brusc în momentul în care li s-ar fi prezentat costurile unei astfel de construcţii de lemn, rustice şi civilizate. „Dacă ne obligă să facem toţi la fel, cu aceeaşi firmă care probabil că va cere foarte mulţi bani, vă daţi seama că nu suntem de acord…. Nu avem vânzare atât de mare ca să facem asemenea investiţii. Întâi să facă ceva să atragă mai mulţi turişti. Dacă vizitatori ar fi mai mulţi şi nouă ne-ar merge mai bine şi poate că aşa vom face şi chioşcurile”, a declarat redactorilor PROFIT unul dintre comercianţii care, din motive lesne de înţeles a dorit să-i fie păstrat anonimatul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Muncii, Marius Budăi: ‘Guvernul analizează intens variante de soluții care ar putea să vină în sprijinul lucrătorilor, dar şi al angajatorilor, astfel încât impactul crizei economice să fie cât mai mic’

Publicat

in

De

Ministrul Muncii Marius Budăi a transmis, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Muncii Decente, că Guvernul analizează variante de soluţii care ar putea să vină în sprijinul lucrătorilor, dar şi al angajatorilor, astfel încât impactul crizei economice să fie cât mai mic. Printre acestea ar fi şi majorarea salariului minim la 3.000 de lei, începând cu luna ianuarie a anului viitor şi modernizarea sistemului de protecţie socială.

„În fiecare an, pe 7 octombrie, marcăm Ziua Mondială a Muncii Decente. Acest concept a apărut din anul 1999, în urma unei campanii a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, iar din anul 2008 apărarea muncii decente a fost transformată într-o zi globală de acţiune în care se militează pentru locuri de muncă demne, remunerate corespunzător, exercitate în deplină siguranţă şi care să asigure un minim de protecţie socială lucrătorului şi familiei acestuia”, a scris Marius Budăi, vineri pe Facebook.

Ministrul Muncii a mai spus că Executivul analizează soluţii care să vină în sprijinul lucrătorilor şi angajatorilor, cum ar fi creşterea salariului minim la 3.000 de lei, din luna ianuarie a anului viitor, modernizarea sistemului de protecţie socială.

„În acord cu principiile care stau la baza marcării acestei zile şi ţinând cont şi de contextul economic şi social dificil pe care îl traversăm cu toţii, Guvernul analizează intens variante de soluţii care ar putea să vină în sprijinul lucrătorilor, dar şi al angajatorilor, astfel încât impactul crizei economice să fie cât mai mic. Majorarea salariului minim la 3.000 de lei, începând cu luna ianuarie a anului viitor, modernizarea sistemului de protecţie socială, de îmbunătăţire a capacităţii de coordonare a măsurilor luate, dar şi a intervenţiei directe asupra cauzelor de transmitere a sărăciei sunt lucruri care ne preocupă şi care trebuie analizate cu partenerii sociali”, a completat Budăi, conform mews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analistul politic Cozmin Gușă, despre descătușarea lui Rareș Bogdan în Parlamentul European: ‘S-au speriat, am văzut filmarea, m-am uitat la fețele lor. Nu le venea să creadă că un român poate să fie curajos atunci când țara este nedreptățită’

Publicat

in

De

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a susținut, miercuri, un discurs vehement la dezbaterea din Parlamentul European dedicată aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Cozmin Gușă a spus că îl aplaudă pentru discursul său.

„Evoluțiile pe scena europeană nu sunt liniștitoare. Dacă erau, apropo de admiterea noastră destul de simplă în Schengen, nu s-ar fi răstit Rareș (n.r. Rareș Bogdan) atât de dur la colegii lui de acolo. Am văzut că unii îl critică pe Rareș, eu l-am aplaudat pentru un gest de normalitate”, a spus Cozmin Gușă, vineri, la DCNewsTV.

„Dacă de atâția ani de zile ei spun că nu suntem în regulă, nu e bună nici aia, nici aia, iar alții sunt luați cu toate defectele la pachet… A zis Rareș noi nu avem defecte, dar putem avea și noi, dacă defectele contează, și atunci vă blocăm și noi transporturile, aprovizionările. A făcut o treabă bună! S-au speriat, am văzut filmarea, m-am uitat la fețele lor. Nu le venea să creadă că un român poate să fie curajos atunci când țara este nedreptățită”, a comentat Cozmin Gușă.

„Să vedem ce se va întâmpla, pentru că votul este în decembrie. Multe mai sunt până în decembrie la rând. Dar este de bun augur că Rareș a făcut demersul acesta. Sper să fie sprijinit”, a mai zis acesta, adăugând: „L-am văzut pe Iohannis că nu a considerat că a trebuit să-l sprijine pe Rareș, ceea ce nu e ceva greșit.”

În acel moment a intervenit jurnalistul Val Vâlcu, care a spus: „Polițistul bun vs. polițistul rău. Într-o negociere, într-o formulă de genul acesta, arăți și pisica și disponibilitatea”, conform dcnews.ro

Citește și:

Rareș Bogdan îi avertizează pe liderii UE: ‘Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Țara mea trebuie să fie obligatoriu în Schengen! Nu vă bateți joc încă o dată de România. Ajunge!’

Klaus Iohannis, despre amenințarea lui Rareș Bogdan, că România ar putea opri transporturile de cereale din Ucraina: ‘L-a luat valul’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend