Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Încă un patron din fotbal a fost CONDAMNAT: A primit 4 ani de PUȘCĂRIE, într-un dosar cu 18 condamnați

Avatar

Publicat

in

Tribunalul Prahova s-a pronunţat, luni, în dosarul Romprest, 18 persoane fiind condamnate la pedepse cu închisoarea de până la 7 ani şi 4 luni, inculpaţii fiind obligaţi să plătească, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Compania Romprest Service SA, suma de peste 19 milioane de lei către ANAF.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, zece persoane trimise în judecată în acest dosar au fost condamnate la şapte ani şi patru luni de închisoare, alţi opt inculpaţi primind pedepse între 3 ani şi şapte ani de detenţie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

Hotărârea instanţei de fond nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Unul dintre cei condamnaţi în acest dosar este fostul finanţator al FC Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră, care a primit patru ani de închisoare.

Citește și: Vești pentru toți elevi din România! Când s-ar putea redeschide școlile

Instanţa de fond a admis acţiunea civilă formulată de Ministerul Finanţelor Publice- ANAF şi a dispus obligarea inculpaţilor, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Compania Romprest Service SA, la plata unor sume în valoare totală de peste 19,5 milioane lei.

“În temeiul art. 404 alin. 4 C.pr.pen menţine măsura asigurătorie dispusă prin Ordonanţa nr. 384/D/P/2014 din data de 05.05.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciu Teritorial Ploieşti privind poprirea sumelor de bani în lei şi valută, datorate SC Compania Romprest Service S.A. Bucureşti de terţii propriţi Primăria Municipiului Bucureşti, Primăria Oraşului Azuga şi Tehcon Edilitare & Infrastructură SRL Otopeni, până la concurenţa sumei de 19.821.513,76, reprezentând prejudiciul cauzat statului prin infracţiunea de evaziune fiscală”, se mai arată în decizia Tribunalului Prahova.

Citește și: Dezvăluire-bombă! Ministrul Cîțu este dator vândut la banca unde a fost economist-șef! La mijloc e o sumă uriașă

Un număr de 18 persoane au fost trimise în judecată în anul 2015 de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Ploieşti în dosarul Romprest, care vizează fapte de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, anchetatorii dispunând la acel moment disjungerea cercetărilor faţă de omul de afaceri Florian Walter.

Printre cei 18 inculpaţi trimişi în judecată în acest dosar se află şi unul dintre foştii finanţatori ai FC Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră, iar compania Romprest este parte responsabilă civilmente.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

Conform datelor oferite la acel moment de anchetatori, omul de afaceri Florian Walter era acuzat că a pus bazele unui grup infracţional organizat care a desfăşurat, în perioada 2012 – 2014, operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă, pentru realizarea operaţiunilor ilicite.

Potrivit DIICOT, Walter a iniţiat şi a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societăţii Compania Romprest Service SA Bucureşti a achiziţiilor, de la diverse societăţi comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi.

Citește și: Vești pentru toți elevi din România! Când s-ar putea redeschide școlile

După înregistrarea în contabilitatea societăţii a facturilor aferente achiziţiilor fictive, sumele consemnate în documentele respective erau virate, iniţial, în conturile societăţilor fantomă emitente, ulterior fiind transferate în conturile altor societăţi comerciale de tip fantomă, fiind retrase în numerar şi preluate de Florian Walter, în vederea utilizării în scopuri proprii.

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului prin activitatea infracţională a grupului coordonat de Florian Walter este în valoare totală de 4.500.000 de euro, reprezentând impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă suma de 60.494.600 lei (echivalentul a 14.000.000 de euro) supusă procesului de reciclare, precizau anchetatorii.

Citește și: Dezvăluire-bombă! Ministrul Cîțu este dator vândut la banca unde a fost economist-șef! La mijloc e o sumă uriașă .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

PRESIUNE pe Agenţia Europeană a Medicamentului: 4 țări cer aprobarea mai rapidă a vaccinului AstraZeneca/Oxford

Avatar

Publicat

in

De

Austria, Danemarca, Grecia şi Republica Cehă au cerut înaintea summitului european de joi ca Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să accelereze aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19, mai ales cel produs de AstraZeneca/Oxford, care este mai uşor de stocat decât cele folosite în prezent în UE, respectiv Pfizer/BioNtech şi Moderna, relatează agenţia EFE, potrivit AGERPRES.

Premierii celor patru ţări i-au transmis preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, o scrisoare în care subliniază că ”fiecare zi contează pentru a salva vieţi” şi îi cer ca liderii statelor UE să trimită ”un mesaj puternic” către EMA pentru ca procesul avizării vaccinurilor să fie ”cât mai eficient posibil”.

”Solicităm împreună ca EMA să decidă rapid şi cu mai puţină birocraţie asupra aprobării vaccinului AstraZeneca”, a declarat agenţiei APA premierul austriac Sebastian Kurz. ”AstraZeneca poate furniza Austriei două milioane de doze de vaccin în primele patru luni. Aceasta ar accelera enorm procesul de vaccinare” a populaţiei, a explicat el.

Citește și: Psihiatrul Gabriel Diaconu îl NIMICEȘTE pe Vlad Voiculescu: S-a COCOȚAT pe cadavre și suferință. Traficul de medicamente e o infracțiune

Deşi în testele clinice eficacitatea vaccinului AstraZeneca/Oxford a fost mai redusă faţă de cea a vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Moderna, în condiţiile numărului insuficient de doze disponibile vaccinul AstraZeneca/Oxford poate juca un rol semnificativ în atingerea obiectivului Uniunii Europene de a imuniza 70% din populaţia adultă până în vară.

De asemenea, vaccinul AstraZeneca are un preţ semnificativ mai redus şi nu necesită transportul şi stocarea la temperaturi de -70 de grade Celsius, cum este cazul vaccinului Pfizer-BioNTech, putând fi păstrat într-un frigider obişnuit timp de şase luni.

EMA examinează în prezent documentaţia pentru vaccinul AstraZeneca/Oxford şi a anunţat că o decizie privind acordarea Autorizaţiei de Comercializare Condiţionată (CMA) în UE ar putea fi luată la reuniunea din 29 ianuarie a Comitetului pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

La o zi după ce a devenit vicepreședintele SUA, rudele Kamalei Harris se înghesuie s-o caute: Unchiul din India și-a anunțat deja vizita

Avatar

Publicat

in

De

Unchiul din India al Kamalei Harris a anunţat joi intenţionează să facă o vizită în SUA pentru a o felicita imediat ce va fi vaccinat împotriva COVID-19, după ce nepoata sa a devenit prima femeie, prima persoană de culoare şi prima persoană cu origini asiatice care ocupă postul de vicepreşedinte, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Succesul politic al Kamalei Harris, fiica unei cercetătoare indiene în lupta împotriva cancerului şi a unui tată jamaican, a fost motiv de sărbătoare în India.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă-n aer ultimul scenariu! ‘Nu se pune problema’

Unchiul său din partea mamei, Gopalan Balachandran, este un universitar cu experienţă în domeniul apărării şi locuieşte la New Delhi. El s-a declarat bucuros să audă că noua vicepreşedintă a SUA îşi menţionează mama în discursuri.

“Este o bună vorbitoare. Nu a fost nicio surpriză, şi-a menţionat mama, aşa cum face deseori. M-am bucurat”, a declarat Gopalan Balachandran pentru agenţia indiană de ştiri ANI, parteneră a Reuters.

Citește și: PSD pune tunurile pe PNL și USR: ‘Noi propunem un buget pentru dezvoltare, nu un buget pentru înghețare’

Bărbatul în vârstă de 79 de ani, care şi-ar fi dorit să ia parte la ceremonia de învestitură de miercuri de la Washington, a spus că i-ar plăcea să celebreze momentul alături de Kamala Harris imediat ce se va putea călători în siguranţă.

Părinţii Kamalei Harris s-au cunoscut în California, unde ajunseseră pentru a studia în anii ’60.

Media indiene au celebrat ascensiunea sa la putere ca un semnal al succesului indienilor în străinătate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend