Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Inca un bebelus in stare extrem de grava! A fost resuscitat si intubat – Ministerul Santatii reactioneaza

Publicat

in

Ministerul Sănătăţii vrea să descopere cât mai repede sursa de infestare a copiilor internaţi la Spitalul „Marie Curie”, asftel încât să prevină apariţia de noi îmbolnăviri, cât şi să salveze viaţa bebeluşilor care se află deja în spital, a transmis, luni, secretarul de stat Corina Pop.

„Medicii de la „Marie Curie” s-au mobilizat exemplar. Sperăm ca mortalitatea să fie redusă. Ancheta epidemiologică nu este terminată. Sursa de infecţie iniţială nu este cunoscută încă. DSP-urile şi toate comisiile, inclusiv conduse de minister, comisiile locale fac eforturi pentru a afla sursa. Sperăm ca pacienţii să fie salvaţi cu ajutorul medicilor de la „Marie Curie”. INSP face ancheta epidemiologică, însă acolo ancheta este condusă de MS împreună cu DSP-urile, este o anchetă dificilă. Ancheta epidemiologică este dificilă în orice ţară europeană”, a afirmat secretarul de stat.

Mai mult, Corina Pop a subliniat că moartea oricărui copil reprezintă o tragedie pentru familie, dar şi pentru societate, în contextul în care un alt bebeluş a murit, în noaptea de duminică spre luni.

Un alt bebeluş internat la Spitalul „Marie Curie” este în stare gravă, astfel că medicii l-au resuscitat şi intubat mecanic, iar încă unul este intubat, însă starea lui este stabilă. Totodată, alţi patru copii sunt la terapie intensivă, a declarat un medic de la Spitalul din Capitală.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Iohannis nu scapă, e o prostie, se iluzionează. Povestea cu BMW-urile este deja pârâtă la Codruța Kovesi. La candidatura NATO mai sunt și alții’

Publicat

in

De

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că demisia ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a fost folosită pentru a acoperi scandalul declanşat de câştigarea unei licitaţii pentru dotarea Poliţiei cu 600 de autoturisme BMW de către firma unui prieten apropiat al preşedintelui Iohannis, Michael Schmidt.

Ion Cristoiu atrage atenţia că tot ceea ce se întâmplă acum se înscrie într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte în perspectiva anului electoral 2024.

Ca să înţelegem cazul Câmpeanu. În 2024 au loc cele mai importante alegeri, poate, în istoria modernă a României. Vor fi alegeri locale, europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale la care preşedintele nu mai candidează. În condiţiile în care preşedintele nu mai candidează şi alegerile parlamentare vor fi în aceeaşi zi cu prezidenţialele, cine câştigă prezidenţialele câştigă şi parlamentarele. E o bătălie pe viaţă şi pe moarte. Tot ce se întâmplă acum este consecinţa faptului că în 2024 avem alegeri, dacă, sigur, Klaus Iohannis nu pleacă la anul la NATO, si atunci am avea prezidenţialele declalate, a unei bătălii. Din câte ştiu din perioada postdecembristă, când preşedintele mai are doi ani de mandat este deja mână moartă. Nu se mai uită nimeni la el. Când nu mai candidează preşedintele, fiecare se îndreaptă către al lui. Eu, în locul preşedintelui, aş demisiona de pe acum. E mai rău decât n-ai mai fi preşedinte”, a afirmat publicistul la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Smart TV.

Ion Cristoiu reaminteşte atacurile la adresa lui Sorin Cîmpeanu după lansarea în dezbatere publică a legilor Educaţiei şi spune că aceste atacuri vizau, de fapt, proiectul România Educată al preşedintelui Iohannis, pe care fostul ministru l-a susţinut şi de care şeful statului nu s-a desolidarizat.

Atacul la cele două legi ale Educaţiei are semnificaţia unui atac la proiectul România educată. Deşi scandalul a fost uriaş mai ales în partea dreaptă a scenei politice – ONG-uri, presă, partide- până în august, cînd s-a încheiat dezbaterea publică, preşedintele nu a zis nimic. Normal era să zică (…) Faptul că public nu a zis înseamnă că el consideră că acele legi transpun proiectul România educată. Orice atac la lege e la România educată. Repet, el nu a ieşit să se desolidarizeze. Avea şansa asta să zică eu nu le-am zis, eu am trimis un proiect. Domnul Câmpeanu haideţi să discutăm sau ia, pleacă!”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că acuzaţiile lansate în ultimele zile privind plagierea unui curs universitar de către Sorin Câmpeanu au venit după eşuarea presiunilor asupra fostului ministru de a demisiona din cauza legilor Educaţiei.

Sorin Câmpeanu s-a prezentat până acum ca omul care este credincios României Educate. Forţele care s-au năpustit, nu s-au năpustit asupra lui Sorin Câmpeanu, ci asupra României educate. Au atacat legile ca fiind ale României educate. Şi a fost o campanie uriaşă ca el să demisioneze. Văzând că el nu demisionează, forţele, care cred că sunt şi din sistem, au pus la cale povestea cu plagiatul. Povestea cu plagiatul este ultima picătură. Consecinţa este că deja forţele, este vorba  o maşinărie bine pusă la punct, nu sunt suficient de puternice ca să justifice darea înapoi a preşedintelui. Aseară, înainte de demisie, purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că domnul premier îl va chema pe ministru să stea de vorbă. De ce să-l cheme? Nu era nimic de spus. El a răspuns la atac. Faptul că l-a chemat a fost semnalul că îl dă el jos. Dacă îl chema, îi cerea demisia. Din punct de vedere al bătăliei politice, demisia este o greşeală fără margini. Pentru că ea nu este rezultatul unei întâmplări care creează o emoţie”, a explicat publicistul.

În opinia sa, Sorin Câmpeanu a fost sacrificat pentru a acoperi scandalul achiziţionării celor 600 de autorisme BMW pentru Poliţia Română de la firma unui prieten apropiat al preşedintelui Iohannis, Michael Schmidt.

“În cazul de faţă, iluzia lor sau cine l-a sfătuit pe Iohannis a zis aşa bă, dacă îl dăm pe ăsta jos, e un leş, aruncăm la lei un tip, da? Faci asta când emoţia este reală. După părea mea, în momentul de faţă, scandalul nu este de emoţie publică şi trebuie să ştii ca preşedinte că în spatele lui sunt nişte forţe care te ţintesc pe tine. Şi atunci la din astea rezişti. Dar calculul a fost ăsta hai să arunc chestia asta ca să scap de scandalul BMW. E mult mai complicată povestea cu BMW-urile. Nu scapă, e o prostie, se iluzionează. Nu uitaţi că povestea cu BMW-urile este deja pârâtă la Codruţa Kovesi. Povestea cu Câmpeanu e o nimica toată. E suficient să zică Kovesi bă, pornim ancheta”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu atrage atenţia că scandalul BMW l-ar putea costa pe Iohannis postul de secretar general NATO la care aspiră, deşi, în opinia sa, nu există nicio dovadă că şeful statului ar fi intervenit ca firma prietenului său să câştige licitaţia pentru maşinile Poliţiei.

De ce este scandalul cu BMW ultrapericulos pentru el? Pentru că la candidatura NATO mai sunt şi alţii. Acolo se fac nişte dosare. E candidat Boris Johnson, Anglia, da? Este Mario Draghi, da? Ca să poţi să-ţi prezinţi candidatura, în momentul când s-a ivit ceva… acuzat că ai favorizat…  N-a favorizat nimic el. Eu, care sunt un mare adversar al lui Iohannis, gazetăreşte nu am nicio dovadă. Care e proba că el a intervenit? Ceva e în neregulă. Eu, gazetar, nu aş da drumul la aşa ceva, să spun că el e implicat. Eu nu pun la îndoială afacerea. Nu am probe că e implicat el. Implicat înseamnă că ai sunat şi ai zis daţi-i lui. Eu sunt gazetar Dacă intrăm pe domeniul ăsta şi atacăm duşmanii cu chestia asta ne vine nouă rândul”, a subliniat publicistul, conform mediafax.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Papa Francisc ‘îl imploră’ pe Vladimir Putin să pună capăt ‘spiralei violenței’ în Ucraina: ‘Deplâng profund grava situație care s-a creat în ultimele zile. Ea sporește riscul unei escaladări nucleare’

Publicat

in

De

Papa Francisc l-a „implorat” pe preşedintele rus Vladimir Putin să pună capăt „spiralei de violenţă” în Ucraina şi a deplâns totodată profund „acţiunile contrare principiului dreptului internaţional”, o referire la anexarea de teritorii ucrainene de către Moscova, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Înaintea rugăciunii Angelus din piaţa Sf Petru, papa s-a adresat „preşedintelui Federaţiei Ruse„, fără a-i spune pe nume, „implorându-l să înceteze, inclusiv din dragoste pentru poporul său, această spirală a violenţei şi morţii„.

Este pentru prima dată când papa se adresează direct preşedintelui rus într-un discurs, de la începutul conflictului, la 24 februarie.

Vladimir Putin a semnat vineri în cadrul unei ceremonii la Kremlin anexarea a patru regiuni ale Ucrainei pe care Moscova le ocupă total sau parţial. Aceste anexări intervin după şapte luni de ofensivă rusă în Ucraina şi ‘referendumuri’ organizate de urgenţă în regiunile ocupate, care au fost denunţat ca „simulacre” de Kiev şi aliaţii săi. Aceştia au jurat să nu recunoască „niciodată” rezultatele acestora.

Deplâng profund grava situaţie care s-a creat în ultimele zile (…) Ea sporeşte riscul unei escaladări nucleare, până la punctul la care există temeri privind consecinţele incontrolabile şi catastrofale la nivel mondial„, a apreciat suveranul pontif.

Papa Francisc a lansat totodată „un apel încrezător la adresa preşedintelui Ucrainei (Volodimir Zelenski), să fie deschis propunerilor serioase de pace”.

Este îngrozitor că lumea învaţă geografia Ucrainei prin intermediul unor nume precum Bucea, Irpin, Mariupol, Izium, Zaporojie şi alte localităţi, care au devenit locuri ale suferinţei şi fricii de nedescris„, a adăugat el.

Şi ce să mai spunem de faptul că umanitatea se confruntă din nou cu ameninţarea atomică? Este absurd. Ce trebuie să se mai întâmple? Cât sânge trebuie să mai curgă pentru ca să înţelegem că războiul nu este niciodată soluţia, ci doar distrugere?„, a apreciat suveranul pontif.

Denunţând încă o dată „nebunia” şi „oroarea” războiului, papa Francisc a insistat pe „respectarea valorii sacrosante a vieţii umane” şi a „suveranităţii şi integrităţii teritoriale a fiecărei ţări„.

Vaticanul încearcă din 24 februarie să menţină un delicat echilibru diplomatic cu cele două ţări, papa condamnând un război „crud şi fără sens„, dar păstrând totodată deschisă posibilitatea unui dialog cu Moscova.

Apelul suveranului pontif i-a vizat „pe toţi protagoniştii scenei internaţionale„, cărora le-a cerut „să facă tot posibilul pentru a pune capăt războiului în curs, fără să se lase atraşi în escaladări periculoase şi pentru a promova şi susţine iniţiative de dialog„.

Vă rog, haideţi să permitem tinerelor generaţii să respire aerul curat al păcii, nu pe cel contaminat al războiului, care este o nebunie. După şapte luni de ostilităţi, să se recurgă la toate instrumentele diplomatice, chiar şi la cele nefolosite până acum, pentru a pune capăt acestei tragedii imense„, a îndemnat Papa Francisc, informează agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend