Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Încă o țară din Europa prelungeşte măsurile de izolare: ‘Dacă ne relaxăm, virusul ne va distruge’

Publicat

in

După ce Spania a decis să prelungească starea de urgență, autorităţile din Grecia au anunţat sâmbătă prelungirea cu trei săptămâni, până la 27 aprilie, a măsurilor de izolare în vigoare în ţară, relatează AFP, scrie Agerpres. ”Ne aşteaptă săptămâni dificile. Dacă relaxăm eforturile, virusul ne va distruge” , a declarat Nikos Hardalias, ministrul adjunct pentru Protecţie civilă.

  • Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Sotiris Tsiodras, a declarat că au fost depistate 60 de noi cazuri în urmă cu o zi, crescând la 1.673 totalul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus.
  • Un număr de 68 de persoane au murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus, vârsta medie fiind de 74 de ani.
  • Guvernul grec speră să împiedice deplasările populaţiei cu ocazia Paştelui Ortodox, pe 19 aprilie, şi a anunţat că numai rezidenţii permanenţi vor avea voie să urce la bordul ambarcaţiunilor care fac legătura între continent şi numeroasele insule greceşti.

Vezi si: Un politician USR A MURIT din cauza coronavirusului .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sportul a fost pus pe butuci: ‘Recomandările din pandemie au venit de la moşi, care n-au făcut în viaţă lor sport şi au ajuns pe funcţii mari la Guvern’

Publicat

in

De

În numele luptei cu COVID-19, România propune nişte măsuri controversate, care „au pus la pământ” activitatea fizică în sectorul juvenil, iar în ceea ce priveşte sportul de masă şi au provocat reacţii virulente, din partea unor foşti campioni olimpici sau conducători.

Avertismentul Cameliei Potec

Dacă sectorul mai puţin mediatizat al sportului juvenil a fost, pur şi simplu, eliminat din planurile Guvernului, nici strategia repornirii pentru sportul de performanţă n-a fost unul inteligent. Din contră, măsurile propuse şi, în unele cazuri, lipsa de interes au stârnit adevăratate revolte, punctează Adevărul.ro. Cazul cel mai elocvent a fost la Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern. Aici, joi, preşedintele Camelia Potec, fostă campioană olimpică, a venit cu o postare dură pe Facebook:

Am avut azi (n.r. – joi) o întâlnire la Ministerul Sănătăţii şi, din păcate, sunt şocată şi bulversată de ceea ce se întâmplă. Pentru că am avut nişte discuţii înăuntru, în care ni s-a spus că nu se pot deschide bazinele pentru sportivi, pentru că, prin apă, se transmite foarte, foarte rapid virusul COVID-19. Specialiştii de la Ministerul Sănătăţii mi-au garantat că nici nu se pune în discuţie să se deschidă plajele şi să se intre în apă la mare. Iar la cinci minute după ce am ieşit din întâlnirea de la minister, aflu că preşedintele Iohannis a anunţat deschiderea plajelor la mare, începând cu 1 iunie. Deci Ministerul Sănătăţii ne spune nouă că înotul este foarte, foarte periculos, că virusul se transmite uşor prin apă, iar, în acelaşi timp, preşedintele deschide plajele. Îmi vine să plâng“, a scris Camelia Potesc pe Facebook.

Abia după ce a făcut valuri, prin această postare, fosta campioană olimpică a pus lucrurile în mişcare! În doar câteva ore, cei de la Guvern şi-au schimbat radical poziţia şi au permis revenirea sportivilor la antrenamente, începând de astăzi. „Vestea bună e că sportivii legitimaţi vor avea voie, începând de luni, 1 iunie, să meargă la antrenament. Un cadou perfect pentru copiii-înotători cu ocazia <>. Vestea mai puţin bună e că există anumite restricţii, pentru a putea face acest lucru. Spun vestea mai puţin bună, deoarece ştiu că e aproape imposibil să se poată deschide toate piscinele din România de 50 de metri / 25 de metri, având în vedere costurile foarte mari de întreţinere“, a avertizat Potec, în condiţiile în care, în România, erau puţine piscine funcţionale, şi înainte de pandemie.

Citește și: Se pregătește USL 2. Marele PLAN al Opoziției unite

„Ne batem joc de toată naţiunea!

„La fotbal, propunerile Guvernului, cel puţin, două dintre ele, au fost, de-a dreptul şocante! În primul rând, la un moment dat, s-a pus problema închiderii echipelor în cantonament, până la finalul campionatului, adică până la finalul verii, aproape! Iar apoi, s-a luat în calcul excluderea unei echipe din competiţie, dacă la ea apare şi un singur caz de coronavirus pe parcursul întrecerii. Ceea ce nu se întâmplă în nicio altă ţară, care a dat deja drumul la fotbal. Şi sunt multe ţări, în frunte cu Germania, Cehia, Ungaria sau Serbia, ca să dăm doar câteva exemple.

După o revoltă în toată regulă, cu declaraţii dure, date inclusiv de oameni cu greutate, precum Gică Popescu, aceste idei bizare au căzut, potrivit Adevărul.ro.

Drept urmare, echipele vor ieşi din izolarea din cantonament. Jucătorii vor merge acasă, urmând să revină, zilnic, la antrenament. Chiar şi aşa, Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), i-a criticat vehement pe cei care vin cu astfel de propuneri absurde. „E normal să le dai drumul acasă fotbaliştilor după 7 zile, la neveste, sunt tineri toţi. Explodează hormonii în ei şi în nevestele de acasă. Toate recomandările astea în pandemie au venit de la nişte moşi, care n-au făcut în viaţă lor sport şi au ajuns pe funcţii mari la Guvern. Nişte gloabe, care habar n-au de sport! De aici toată nenorocirea. Ne batem joc de toată naţiunea“, a spus Dragomir la Radio Sport 1.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministerul german al Economiei a propus un pachet de bonusuri în valoare de 5 miliarde de euro pentru stimularea vânzărilor auto

Publicat

in

De

Ministerul german al Economiei a propus un pachet de bonusuri în valoare de 5 miliarde de euro, în cadrul unui program mai amplu de susţinere a economiei, pentru stimularea vânzărilor de automobile, au declarat duminică două persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Vânzările auto au scăzut la nivel mondial, în urma închiderii liniilor de producţie din cauza pandemiei de coronavrus, iar un sondaj referitor la încrederea oamenilor de afaceri în economice, publicat de institutul de cercetări Ifo în această lună, a arătat că sectorul auto german se află în cea mai dificilă situaţie din 1991.

Liderii politici germani ar urma să prezinte marţi programul de stimulare a economiei, care ar putea totaliza până la 80 de miliarde de eruo, potrivit unor estimări din presă.

Un consilier al lui Ludovic Orban a răbufnit după poza devenită virală pe internet: ‘Este ori o lucrătura securistă de 2 lei, ori trădare din interior

Propunerea Ministerului Economiei prevede plata unor prime cumpărătorilor de vehicule electrice şi de automobile cu motoare convenţionale cu preţuri de sub 77.350 de euro fiecare. Programul va fi valabil până la sfârşitul acestui an, au spus sursele.

Ministerul Economiei a refuzat să comenteze.

Planul prevede acordarea unei prime de bază de 2.500 de euro pe maşină, care ar putea fi suplimentată cu 500 de euro pentru vehiculele eficiente energetic. Programele de stimulare existente ar fi majorate cu 1.500 de euro pentru automobilele electrice şi cu 750 de euro pentru modelele hibride.

O serie de politicieni şi organizaţii industriale s-au exprimat împotriva primelor pentru achiziţiile de automobile, argumentând că programele de stimulare ar trebui să respecte politicile referitoare la schimbările climatice şi să nu favorizeze o singură industrie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend