Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ÎNCĂ O RENUNŢARE ! Mircea Drăghici nu mai vrea la șefia AEP

Publicat

in

Deputatul Argeş şi trezorierul PSD Mircea Drăghici, vrea să-şi păstreze beneficiile  de membru de partid și deputat în Parlament. Acesta a renunțat azi la candidatura pentru șefia Autorității Electorale Permanente- funcție care nu îi mai permitea să facă politică. Anunțul a fost făcut chiar de șeful PSD,  Liviu Dragnea. “Domnul Drăghici a fost rugat să rămână în partid pentru a coordona campania electorală de la europarlamentare. A acceptat și vom acorda sprijinul nostru pentru șefia AEP unui om din interiorul instituției. Este secretarul general al AEP, Marian Muhuleț”, a spus Dragnea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Un deputat USR pune tunurile pe Guvernul Ciucă: ‘Este scandalos să ții copiii și adolescenții departe de singurele spații unde pot desfășura în siguranță activități sportive şi de recreere și asta în condițiile în care ai o epidemie de obezitate în rândul copiilor’

Publicat

in

De

Deputatul USR Tudor Pop a declarat miercuri că Guvernul a atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege prin care elevii au acces gratuit la terenurile de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program, iar acest lucru constituie, în opinia sa, „un atac la adresa sănătăţii copiilor şi adolescenţilor”.

„Pe 13 ianuarie, Guvernul, prin mâna premierului Ciucă, a atacat la CCR proiectul de lege prin care elevii au acces gratuit la terenurile de sport din curea şcolii şi în afara orelor de program, respectiv în vacanţe şi în weekenduri. Decizia domnului premier Ciucă de a ataca la CCR acest proiect de lege, votat de o majoritate covârşitoare în Parlament, de fapt este un atac la adresa sănătăţii fizice şi mintale a copiilor şi a adolescenţilor, care oricum suferă în lipsa unor spaţii potrivite pentru a face mişcare şi pentru a practica diverse sporturi în aer liber”, a spus Pop la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, probabil, premierul „a fost păcălit” că e o idee bună „să păstreze lacătele pe curtea şcolii” de ministrul Educaţiei, care a fost împotriva proiectului pe toată durata traseului parlamentar.

„Nu ştiu ce problemă are domnul ministru Cîmpeanu cu copiii şi adolescenţii care vor să facă mişcare şi sport, dar, probabil, are legătură cu lobby-ul acelor directori de şcoli care nu au nicio emoţie când vine vorba să închirieze sala de sport din incinta şcolilor. (…) Este scandalos să ţii copiii şi adolescenţii departe de singurele spaţii unde pot desfăşura în siguranţă activităţi sportive şi de recreere şi asta în condiţiile în care ai o epidemie de obezitate în rândul copiilor, când orele de sport şi de educaţie fizică sunt insuficiente, când suntem campioni ai sedentarismului şi bolilor cardio-vasculare la nivel european. Nu mai zic de pandemia care a dat peste cap viaţa tuturor”, a argumentat el.

Acesta a menţionat că Guvernul reproşează în sesizarea de la CCR faptul că proiectul are formulări neclare.

„Este doar o intenţie politică. Articolul pe care l-am modificat, din cadrul Legii 69/2000, Legea educaţiei fizice şi a sportului, prevede în plus faţă de ceea ce este că adolescenţii şi copiii au dreptul să utilizeze gratuit terenurile de sport din curtea şcolii şi în afara programului. Eu sper ca CCR să judece această speţă pe fond şi în spiritul Legii 69/2000”, a conchis el, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Apar primele semne de instabilitate în Guvernul PSD-PNL-UDMR? Lider PNL: ‘Ne asumăm acest risc, de a ajunge ”oaia neagră” a coaliției de guvernare’

Publicat

in

De

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL), Ionuț Stroe, a declarat că nu este o perioadă de instabilitate în coaliția de guvernare, însă a ținut să precizeze că există diferențe majore între PNL și PSD. Trebuie să recunoaștem, suntem două partide total diferite, spune Ionuț Stroe.

Totodată, liberalul a ținut să sublinieze că, dacă ar exista mai multe ședințe ale coaliției, cu siguranță nu ar mai fi discuții publice între PNL și PSD legate de energie, sănătate sau alte subiecte unde cele două partide se contrazic.

„Ne asumăm acest risc, de a ajunge ”oaia neagră” a coaliției de guvernare. Românii încep să înțeleagă, s-au păcălit de foarte multe ori cu aceste promisiuni, licitație de oferte politice din toate părțile, și cred că fac diferența în momentul de față, când liberalii spun că trebuie să avem o economie sustenabilă care să își permită aceste măriri de pensii și salarii, să diminuăm TVA-ul la 5% pe o perioadă determinată. Stau și mă gândesc că anul trecut erau promisiuni că pensiile se măresc cu 40%. Treptat, oamenii își vor da seama de ce e fezabil sau nu. Ne asumăm acest rol de a fi ”oaia neagră”, dar spunem lucrurilor pe nume”, a precizat Ionuț Stroe, la Puterea Știrilor.

„Nu, nu este o perioadă de instabilitate în coaliția de guvernare. De altfel, la nivelul aparatului central lucrurile sunt foarte bine așezate. Sunt ședințe zilnice, chestiuni serioase care se discută, din păcate, însă, nu în toate domeniile. Evident, agendele celor două partide (n.r – PSD și PNL) din când în când mai intră în coliziune. Trebuie să recunoaștem, suntem două partide total diferite(…) Dacă ar exista mai multe ședințe ale coaliției care să discute, intern, viziunile diferite ale celor două partide, cu siguranță nu am mai avea discuții publice legate de energie, sănătate sau alte subiecte unde nu suntem pe aceeași linie”, a mai precizat Ionuț Stroe, conform psnews.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend