Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Încă 1.125.000 de tablete de Favipiravir sunt disponibile pentru pacienții cu COVID-19

Avatar

Publicat

in

Compania Terapia anunţă că, miercuri, vor ajunge în ţară aproximativ 1.125.000 de tablete de Favipiravir, un medicament folosit în tratamentul pacienţilor cu COVID-19. Reprezentanţii companiei arată că sunt discuţii cu autorităţile pentru ca de acest tratament să beneficieze şi pacienţii cu forme uşoare sau moderate care nu sunt spitalizaţi.

“Terapia – o companie Sun Pharma anunţă că la data de 20 ianuarie 2021 vor intra în ţară aproximativ 1.125.000 de tablete de FluGuard (favipiravir), această nouă tranşă de medicament anti COVID-19 fiind cea mai mare cantitate pe care compania a livrat-o până în acest moment. Furnizarea acestei cantităţi importante de FluGuard care va intra în depozitele Alliance Healthcare, vine în completarea celor 770.000 de tablete pe care Terapia le-a adus în ţară, în mai multe tranşe, începând cu luna octombrie 2020. Dozele anterioare au fost distribuite unităţilor spitaliceşi pentru tratarea a peste 10.000 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de companie.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui George Simion! Legea care va fi susținută de AUR

Conform sursei citate, în prezent Terapia poartă discuţii cu autorităţile pentru extinderea accesului la acest medicament pentru pacienţii diagnosticaţi cu forme uşoare sau moderate de COVID-19 care sunt trataţi în centrele ambulatorii, precum şi în cabinetele medicilor de familie.

“Suntem bucuroşi că am reuşit să contribuim în continuare la facilitarea accesului pacienţilor spitalizaţi cu COVID-19 la un tratament eficient împotriva virusului SARS-CoV-2. În acest moment purtăm discuţii cu autorităţile pentru a identifica varianta optimă de distribuire a acestui medicament pentru medicii de familie care tratează pacienţii COVID-19 în centrele ambulatorii. Astfel, vom putea asigura accesul acestor pacienţi la tratamentul oral cu FluGuard pentru tratarea simptomelor uşoare şi moderate de COVID-19, la recomandarea medicului de familie”, a declarat dr. Dragoş Damian, CEO Terapia.

Citește și: Groaznic! Activistul de mediu Daniel Bodnar ar putea rămâne paralizat

În comunicat se arată că numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus care necesită un tratament eficient este în continuare unul foarte ridicat. Pentru a acoperi această nevoie, Terapia îşi va menţine angajamentul şi va continua să livreze lunar medicamentul esenţial în tratarea formelor uşoare şi moderate ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, pentru a susţine lupta împotriva COVID-19.

Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecţiile cauzate de virusul gripal. În prezent, acest medicament şi-a dovedit eficienţa în tratarea bolnavilor diagnosticaţi cu coronavirus şi este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China, India precum şi în alte ţări din zona asiatică.

Citește și: Florin Cîțu ‘țopăie’ de fericire: ‘Banca Mondială confirmă: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume’

După apariţia COVID, studiile clinice au demonstrat că favipiravirul reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puţin de 12 zile. În acelaşi timp ameliorează şi simptomele infecţiei provocate de SARS-Cov-2.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Regele Iordaniei face acuzații GRAVE împotriva Israelului: ‘Favorizează extremismul și ameninţă stabilitatea în regiune’

Avatar

Publicat

in

De

Regele Abdallah al II-lea al Iordaniei şi-a exprimat sâmbătă temerea că atitudinea Israelului faţă de palestinieni favorizează “extremismul” şi destabilizează regiunea, în cursul unei videoconferinţe care a reunit liderii semnatari ai “Apelului de la Christchurch” împotriva terorismului online, potrivit AFP, arată Agerpres.

În cursul acestei conferinţe organizate de Franţa şi de Noua Zeelandă, el a avertizat “împotriva consecinţelor care ar putea surveni dacă conflictul israeliano-palestinian rămâne fără soluţie justă şi globală”, informează un comunicat al palatului regal.

Potrivit autorităţilor palestiniene, cel puţin 139 de persoane au fost ucise în Gaza în ultimele zile după ce Israelul a bombardat enclava controlată de mişcarea islamistă Hamas, care lansează rachete asupra statului israelian ca represalii la violenta reprimare a manifestanţilor palestinieni în Ierusalimul de Est.

“Nedreptatea şi absenţa soluţiei politice favorizează extremismul”, a subliniat regele, adăugând că acţiunile israeliene în teritoriile palestiniene ameninţă “stabilitatea şi securitatea” în regiune.

“Apelul de la Christchurch” fusese lansat după masacrul din 2019, soldat cu 51 de morţi în două moschei în acest oraş neozeelandez.

Paralel cu declaraţiile regelui haşemit, sute de iordanieni au manifestat sâmbătă în a şasea zi consecutiv la Amman şi în apropierea frontierei cu Cisiordania, în semn de solidaritate cu palestinienii.

Circa 400 de persoane au participat la o manifestaţie în apropierea moscheii Kalouti, situată la circa 500 de metri de clădirea ambasadei israeliene la Amman, arborând drapele iordaniene şi palestiniene şi mari bannere pe care se putea citi “Nakba” (catastrofă în arabă) şi “Naksa” (înfrângere).

În fiecare an la 15 mai, palestinienii comemorează Nakba, care marchează pentru ei “catastrofa” pe care a reprezentat-o crearea statului israelian în 1948.

Manifestanţii au scandat în special:”Vom continua până când Palestina va fi eliberată” şi “Revoluţie până la victorie!”.

În regiunea Karameh, situată la 50 de km de Amman, în apropierea frontierei cu Cisiordania, 1000 de persoane s-au adunat, la fel ca în ajun, pentru a cere deschiderea frontierelor cu teritoriul palestinian.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

MAE anunţă: Noi condiţii pentru intrarea românilor în Grecia

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile elene au revizuit condițiile de intrare în Republica Elenă, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri au intrat în vigoare la data de 14 mai 2021, ora 06.00 și se aplică până la data de 24 mai 2021, ora 06.00.

Astfel, potrivit noilor măsuri adoptate de autoritățile elene, accesul pe cale rutieră și aeriană pe teritoriul Republicii Elene va fi permis persoanelor care îndeplinesc cel puțin una dintre următoarele condiții: prezintă rezultatul unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen; prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la data efectuării rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză; prezintă o dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de proveniență, prin care se confirmă faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

Totodată, MAE reamintește că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc. Formularul este accesibil aici – https://travel.gov.gr/#/.

De asemenea, potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile elene, accesul pe teritoriul Greciei prin punctele rutiere de trecere a frontierei a fost modificat, astfel: prin punctul de trecere a frontierei Nymfea-Makaza este permisă intrarea doar a transportatorilor profesioniști de mărfuri, nefiind permis accesul în alte scopuri; prin punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas și Svilengrad-Ormenio este permisă intrarea tuturor categoriilor de persoane și autovehicule. Programul de funcționare al celor două puncte de trecere a frontierei este de 24h/24h; prin punctele de trecere a frontierei de la Kakavia (frontiera cu Republica Albania) și Kipi (frontiera cu Republica Turcia) este permisă intrarea doar pentru cetățenii greci, persoanele cu rezidența în Grecia, care călătoresc în Republica Elenă pentru motive esențiale, în limita a 400 de persoane/zi. Programul de funcționare al celor două puncte de frontieră este 07:00 – 23:00. Nu este impusă o limitare a numărului de autovehicule de marfă care traversează punctele de trecere Kakavia sau Kipi.

MAE informează că rămâne în vigoare măsura efectuării, de către autoritățile elene, în mod aleatoriu, a unor teste rapide pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la punctele de trecere a frontierei, pentru toate categoriile de persoane, inclusiv transportatorilor profesioniști.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend