Conecteaza-te cu noi

Administratie

Inaugurare la Mioveni! Centrul Cultural Educativ, deschis pe 4 decembrie

Avatar

Publicat

in

Administrația publică din Mioveni se pregătește de inaugurarea unui nou obiectiv de investiții la începutul lunii viitoare. Clădirea multifuncţională a Centrului Cultural Educativ va fi inaugurată pe 4 decembrie, aceasta fiind localizată în vecinătatea Catedralei Sf. Apostoli Petru şi Pavel din oraș. Lucrările la acest obiectiv au durat doi ani. În noua clădire își va desfăşura activitatea Centrul Cultural Mioveni, însă tot aici vor funcţiona şi cercurile Clubului Elevilor din oraş. Imobilul dispune de săli pentru desfăşurarea cursurilor (cultură şi civilizaţie engleză, şah şi muzică, cenaclu, desen/arhitectură, fanfară, teatru, dans modern şi popular, sculptură în lemn şi iniţiere în arta tradiţională – modelaj în lut), birouri, sală de proiecţii, sală de conferinţe şi o sală de spectacole de 176 de locuri.

Programul evenimentelor din 4 decembrie:

Ora 16.00

Primirea invitaţilor în noul sediu al Centrului Cultural – Educativ Mioveni, strada Înv. Ghe. Popescu (lângă Catedrala ortodoxă Sf. Apostoli Petru şi Pavel).

Deschiderea expoziţiei de artă tradiţională a meşterilor Ion Rodoş şi Ion Firea – în holul principal.

Ora 16.30

Discursuri – în sala de spectacole „DACIA“;

Ora 17.00 – 18.00

Spectacol susţinut de ansamblurile şi formaţiile Centrului Cultural Mioveni, în sala de spectacole „DACIA“.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Director nou la Muzeul Curtea de Argeș – Gabi Moisescu i-a luat locul lui Ștefan Dumitrache, după model Mitrofan

Avatar

Publicat

in

De

După coagularea unei noi majorități(fragile) în Consilul Local Curtea de Argeș, a fost doar o chestiune de timp până când Ștefan Dumitrache a fost desemnat noul viceprimar al urbei. În aceste condiții, Ștefan Dumitrache a renunțat la postul de manager al Muzeului Municipal Curtea de Argeş, devenit vacant. Situația a fost rezolvată rapid de primarul Constantin Panţurescu care a decis, prin dispoziție, numirea lui Gabriel Moisescu în funcția de manager interimar al Muzeului Municipal. Gabi Moisescu, conservator la Muzeu si patron al unei firme specializată în consultanță, a mai avut o tentativa de a ocupa acest post dar… politica l-a tradat. Este unul dintre vechii angajati ai Muzeului și fiu de fost director al instituției iar, în ultima perioadă, s-a ocupat mai mult de afaceri. Numirea sa ca interimar este, practic, o veche manevră de a ține postul rezervat titularului de drept, Stefan Dumitrache, și este copiata după procedura in care Mitrofan a avut postul de director al Casei de Cultura rezervat câtă vreme a indeplinit sarcina de a fi viceprimar sau, acum, cât este director la CAS Argeș. Dincolo de toate aceste manevre permise de lege, Gabi Moisescu este un profesionist desăvârșit care merită să devina titularul postului de director, nu doar un interimar de umplutură pentru 4 ani.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ovidiu Puiu: La mulți ani, România! Schimbarea începe cu fiecare dintre noi!

Avatar

Publicat

in

De

Profesorul universitar Ovidiu Puiu consideră că schimbarea în bine a României trebuie să aibă la bază un proiect de țară agreat la nivelul întregii societăți și bazat pe patriotism economic. În opinia sa, programele tip ”Fabricat în România” – care promovează interesele tuturor companiilor care produc în România și creează locuri de muncă și valoare adăugată aici – trebuie susținute cu prioritate.

“A fi patriot înseamnă, în cel mai simplu sens, a avea o legătură emoțională cu tot ceea ce aparține organic României. Înseamnă a flutura cu satisfacție drapelul, indiferent de împrejurări, a sta la coadă ca să votezi, indiferent de vreme sau a promova valorile și cultura românească de oriunde unde te-ai afla. Patriotismul economic se înscrie pe exact aceeași traiectorie și înseamnă a susține întărirea economiei naționale și creșterea competitivității ei în Europa și în lume.

României îi lipsește un proiect de țară cu largă susținere în societate, care să definească ”unde vrem să ajungem” și să descrie ”cum să ajungem unde ne dorim”. În opinia mea, un astfel de proiect trebuie construit în jurul ideii de patriotism economic, care presupune protejarea economiei naționale și a angajaților români și susținerea intereselor tuturor agenților economici care produc în România și care contribuie la dezvoltarea economică, la crearea de locuri de muncă și la creșterea veniturilor bugetului statului.

Ca viitor parlamenatar, voi lupta cu toate resursele la îndemână pentru:
Programul ”Fabricat în România; Dezvoltarea lanțurilor de producție locale; Relansarea producției în industria de medicamente și echipamente medicale, industria alimentară, industria chimică și petrochimică etc., pe lângă sectoarele auto, IT, energie; Sprijinirea antreprenoriatului inovativ și a parteneriatelor locale administrație – universitate – mediu de afaceri; Promovarea produselor românești de calitate în țară și în întreaga lume!”, declară Ovidiu Puiu, candidat PSD Argeș pentru Senatul României.

Realizat de Klanar Imob Tour SRL la comanda PSD – Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend