Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Înalt oficial american: „În acest moment, ucrainenii au mai multe tancuri în Ucraina decât rușii”

Publicat

in

Forțele ucrainene au mai multe tancuri pe câmpul de luptă decât forțele ruse de invazie, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării, citat de Washington Post.

Tanc rusesc distrus in UcrainaFoto: Twitter

„În acest moment, ucrainenii au mai multe tancuri în Ucraina decât rușii… și cu siguranță au competența de a le folosi”, a declarat oficialul, vorbind sub protecția anonimatului, în condițiile stabilite de Pentagon.

Numărul total al tancurilor nu este în sine un factor determinant pentru a stabili care dintre părți are avantajul, în condițiile în care Rusia își reorientează invazia pentru a se concentra în principal asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei și de-a lungul coastei sudice.

Dar avantajul Ucrainei în ceea ce privește tancurile este ceva remarcabil, în timp ce aliații săi occidentali strâng resurse pentru a ajuta forțele armate ucrainene să respingă o invazie rusă care inițial părea să fie superioară din punct de vedere al armamentului.

Potrivit siteului oryxspioenkop.com, care ia în calcul doar pierderile de echipamente militare confirmate vizual, rușii au pierdut în Ucraina 531 de tancuri, tintre care 212 au fost capturate de forțele ucrainene.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 123: Explozii în centrul capitalei Kiev / Biden a sosit în Germania / Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonetk este complet ocupat

Publicat

in

De

​Trei explozii au fost auzite duminică dimineața în centrul capitalei Kiev. Rușii au ocupat total orașul strategic Severodonețk din prima linie din estul Ucrainei, după săptămâni de lupte și bombardamente. Rusia va livra Belarusului, „în următoarele luni”, rachete capabile să transporte focoase nucleare, a anunţat Vladimir Putin. Liderii G7 se reunesc în Bavaria, președintele american Joe Biden sosind sâmbătă seara în Germania.

Bloc de locuinte din Kiev bombardat de rusiFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai importante informații de duminică, ziua 123 a războiului din Ucraina, LIVETEXT

07:00 Trei explozii au fost auzite, duminică dimineața, la Kiev, relatează Kyiv Independent. Fumul a fost văzut ridicându-se pentru scurt timp în două locații din centrul Kievului. Alerta de raid aerian a început să sune în capitală la ora locală 5:47 a.m. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat exploziile din cartierul central Șevcenko.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ucraina este alături de Republica Moldova pe fondul amenințărilor Moscovei: Tot ce i-a mai rămas Rusiei este să scuipe amenințări la adresa altor state

Publicat

in

De

Ucraina este alături de Republica Moldova pe fondul amenințărilor venite din partea Moscovei, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba, citat de The Guardian.

„Suntem alături de poporul și guvernul Moldovei prietene pe fondul amenințărilor reînnoite venite de la Moscova. Tot ce i-a mai rămas Rusiei este să scuipe amenințări la adresa altor state, după decenii de politici eșuate bazate pe agresiune, coerciție și lipsă de respect. Acest lucru nu face decât să arate slăbiciunea Rusiei”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter.

Declarația vine după ce Kremlinul a anunțat vineri că speră ca relațiile dintre Ucraina și Republica Moldova cu Moscova să nu se deterioreze și mai mult după ce acestea au fost acceptate ca și candidați la aderarea în Uniunea Europeană.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că decizia blocului a fost „bineînțeles, o chestiune internă europeană”, a relatat Moscow Times. „Este foarte important pentru noi ca toate aceste procese să nu ne aducă mai multe probleme și mai multe probleme în relațiile țărilor menționate cu noi”, a spus el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend