Conecteaza-te cu noi

Campulung

Înainte de Paști, Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel face minuni pentru câmpulungeni

Avatar

Publicat

in

De anul trecut, sute de musceleni cred cu tărie că municipiul Câmpulung şi zona Muscel sunt ocrotite de Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, cunoscut ca „Sfântul care face minuni pentru câmpulungeni”.
Pointrarea in manastirea negru vodavestea a început acum doi ani de zile, în data de 20 ianuarie 2013, atunci când moaştele Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, au fost aduse, de la Mănăstirea Cetăţuia „Negru Vodă”, în vechea cetate a Basarabilor – Mănăstirea „Negru Vodă” din Câmpulung.
Legendele vorbesc că Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel s-a retras la Mănăstirea „Negru Vodă” unde s-a călugărit, după care timp de 40 de ani a ales să trăiască ca pustnic, într-o peşteră săpată în munte, „adormind întru Domnul” la data de 26 iulie 1638.
Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a fost un sfătuitor al Voievodului Mihai Viteazul, care după bătălia de la Călugăreni a poposit 3 luni în Cetăţuia „Negru Vodă”, dar şi al Voievodului Matei Basarab, şi al boierilor şi curtenilor acestuia. În anul 1944, egumenul Pimen Barbieru şi de sfantul ioanichie cel nou de la muscel (1)monahul Isidor, au coborât pe o frânghie în grota din stâncă, descoperind moaştele Sfântului, care în 1948 au fost îngropate în cimitirul Mănăstirii Cetăţuia „Negru Vodă”. În anul 1996, călugării Mănăstirii au redescoperit Sfintele moaşte şi aşa au început demersurile de canonizare. Astfel că, în 2009 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat canonizarea Cuviosului Ioanichie cel Nou de la Muscel, cu ziua de prăznuire la 26 iulie a fiecărui an.
Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel este considerat a fi ocrotitor al familiilor şi un mijlocitor al acelora ce îşi doresc copii. Potrivit credincioşilor, printre minunile săvârşite de Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel se poate aminti de tămăduirea unui copil bolnav de leucemie şi a unor bolnavi de cancer.
Este de precizat că pe perioada de post şi rugăciune de dinaintea Sărbătorilor de Paşte, mulţi dintre creştinii musceleni au ales ca loc de spovedanie Mănăstirea „Negru Vodă”, pentru a se putea ruga şi la Sfintele moaşte ale Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Liderul sindical de la Dacia îi susține pe Ion Mînzînă și pe Cristian Gentea în alegerile de duminică

Avatar

Publicat

in

De

Liderul sindical de la Automobile Dacia îi susține pe Ion Mînzînă la președinția Consiliului Județean Argeș și pe Cristian Gentea la Primăria Pitești în alegerile de duminică, 27 septembrie.
Nicolae Pavelescu a explicat într-o emisiune televizată ce l-a determinat să își manifeste suportul pentru candidații PSD la cele mai importante funcții din județ:
”Eu sunt un om de stânga și m-am bucurat să văd că vine să candideze tot un om de stânga care în primul rând ține la oameni. Pe de altă parte, mă interesează foarte mult infrastructura județeană. Dacia are foarte mulți angajați în localitățile județului și nu îmi este indiferent dacă aceștia fac cu o oră mai mult sau mai puțin până la serviciu și înapoi acasă. Și am văzut că unul dintre punctele forte ale programului domnului Mînzînă este modernizarea infrastructurii rutiere care înseamnă 1.200 de kilometri de drumuri județene. Nu în ultimul rând, cu părere de rău vă spun că niciunul dintre ceilalți candidați nu ne-a contactat, nu ne-a întrebat care ne sunt doleanțele. Multe dintre prioritățile din programul domnului Mînzînă sunt și ale noastre. De aceea îi acordăm toată susținerea. Mai mult decât atât, Ion Mînzînă este singurul politician care, în 1997, a venit lângă Dacia în momentele cele mai grele ale Uzinei. Era senator pe atunci. Ne-a ajutat în ceea ce a însemnat privatizarea Dacia.
De asemenea, îl susțin pe Cristian Gentea. Suntem prieteni din copilărie și îl cunosc foarte bine. Are o viziune diferită și modernă asupra dezvoltării orașului. Îl susțin pentru că știu ce poate să facă și pentru că are multe calități, dintre care aș aminti că este un om de echipă, știe să asculte și ia decizii doar în urma unei analize riguroase. Să nu uităm că Gentea a fost șef de promoție, iar eu am mare încredere în oamenii care au terminat facultatea cu 10!”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

MINUNE! Elena Lasconi îl laudă pe Țâroiu: Apreciez că nu era BEAT mangă

Avatar

Publicat

in

De

La Câmpulung, campania electorală atinge cote incredibile dar, din fericire, și cu tentă satirică, adeseori. Elena Lasconi, cea pe care mulți o văd ca fiind viitorul primar al Câmpulungului – motiv pentru care a și devenit ținta comună a principalelor partide aflate în focurile bătăliei electorale – a surprins mulți musceleni cu o postare referitoare la prestația actualului primar la o emisiune televizată. Postarea ei – care incepe cu o scurtă propoziție în care își arată aprecierea față de Liviu Țâroiu, a stârnit valuri de comentarii si controverse. Iată, mai jos, postarea integrală a Elenei Lasconi:

Dragilor, m-am uitat cu greu la emisiunea din seara asta de la MuscelTV. Un teatru ieftin în care miza e banul public, adică banii câmpulungenilor.

Publicitate

1. Apreciez că acest candidat nu era BEAT mangă.

2. S-a mers pe câteva mesaje cheie, cu care ei cred că mai pot să păcălească câmpulungenii. Acestea sunt: “nu am făcut suficient, pentru că nu avem finanțare (zice pesedistul)”, “candidata (adică eu) e venetică (zic și moderatorul și pesedistul)”, “Țâroiu e prieten cu toți candidații (mai puțin cu Lasconi, zice Țâroiu)”, “el are experiență în administrație (o vedeți cu toții în fiecare zi)”, “Lasconi nu are nimic în mână (mă întreb ce are Țâroiu) ca să conducă o Primărie (asta zice tot stimabilul), “Lasconi știe să comunice, Țâroiu nu (se plânge pesedistul)”, “ are 0,6% dintr-o afacere în care se implică activ, pentru a face pârtie pe Iezer (zice pesedistul), “Lasconi a postat o poză cu piața din Grui (cred că aici era mangă, pentru că e postarea altui candidat)”, iar finalul e apoteotic: pentru liniștea lui, ar fi mai bine să nu fie ales Țâroiu (spune el că e greu ca de la 08:00 la 19:00 să freci menta la Primărie).

3. Nu pot să nu constat că cică era Live, fără mesaje și telefoane (la toate emisiunile e la fel), dar, SURPRIZĂ, în înregistrare era zi, ploua (a plouat la voi și nu știu eu?). AVEȚI IDEE OARE CUM E PRIMIT TÂROIU PE STRĂZILE MĂRGINAȘE ALE CÂMPULUNGULUI? CU HUUOOOOO! PENTRU CĂ MERITĂ. NU A FĂCUT NIMIC PENTRU ORAȘ.

4. Mai mult, emisiunea filmată la mai multe camere plus dronă (că mă pricep), montată cum a vrut “mușchiul” lui Țâroiu, a “rupt gura târgului”. Bâlbe peste bâlbe, că doar cât o să tai?

5. Pesedistul a avut nevoie de pauză de înregistrare pentru un pahar de apă, că e greu de vorbit. Mă întreb, dacă făcea o pauză de un pahar de țuică oare, se făcea și mai tare de râs?

6. Comentariile din “live” au fost date de toată turma de pesediști de la județ (ăia care taie în carne vie pentru funcții și ciolan) și de postaci. Îl ridicau în slăvi pe INFRACTOR pentru mărețele realizări și pentru “lumina” pe care a adus-o Câmpulungului.

7. GAȘCA LUI ȚÂROIU, ăștia se “ocupă” zilele acestea cu fabricarea unor mizerii la adresa mea, pentru că știu că vor pierde. Eu nu am niciun “schelet” în dulap. Știți vorba aia: hoțul strigă hoții? Asta e ultima zvâcnire, lucrări peste lucrări (îmi pare rău că nu e campanie electorală tot timpul), panglici electorale, minciuni și golănie.

8. Întrebarea mea este: VOI CE VĂ DORIȚi DRAGI CÂMPULUNGENI? SCHIMBĂM ORAȘUL SAU PĂSTRĂM BEȚIVUL CARE NE CONDUCE PÂNĂ PE 27 SEPTEMBRIE?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend