Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

În urma ploilor, prefectul Sucevei verifică starea iazurilor de decantare, dintre care patru cu cianuri

Publicat

in

Starea tehnică a nouă iazuri de decantare, dintre care patru cu cianuri, va fi verificată de o comisie specială, pentru a determina stabilitatea acestora şi impactul produs de ploile abundente din ultima perioadă, a informat, marţi, prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeşu.

El a afirmat că s-a dispus constituirea unei comisii interinstituţionale, care să verifice starea tehnică a acestor iazuri, iar marţi a avut loc deja prima şedinţă în cadrul căreia s-a stabilit modalitatea de lucru în vederea verificării stabilităţii iazurilor şi identificării impactului asupra mediului.
Este vorba despre trei iazuri de coastă şi unul de vale, la Ostra, ce însumează peste 12 milioane de metri cub de steril, inclusiv cianuri în locaţiile de la Tărnicioara, Valea Straja, Ostra ABC şi Poarta Veche, ce aparţin Ministerului Economiei, conform agerpres.

Totodată, se verifică două iazuri ale Ministerului Economiei, de la Fundu Moldovei, din locaţiile Dealu Negru şi Pârâul Cailor, alte două din Şaru Dornei, de la Dumitrelu şi Călimani, precum şi unul din Iacobeni, de la Valea Hajului, ce aparţine de SC Sinarom Mining Group SRL.

Sterilul din aceste iazuri este de la prepararea cuprului, a baritei, sulfului sau manganului.

“Ne dorim să identificăm problemele de la fiecare iaz de decantare din judeţul Suceava, să identificăm soluţiile tehnice pentru a fi remediate acestea şi, ulterior, să facem demersuri pentru a asigura resursele financiare necesare finalizării lucrărilor de punere în siguranţă, astfel încât să asigurăm un impact asupra mediului cât mai redus şi siguranţă pentru oamenii care trăiesc în comunităţile din aval de aceste iazuri de decantare”, a spus Cimpoeşu.

Din comisie fac parte reprezentanţi ai Prefecturii, ISU Suceava, Gărzii de Mediu, Direcţiei Silvice, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, SC Conversmin SA Bucureşti (punct de lucru Vatra Dornei) şi primarii localităţilor pe teritoriul cărora se află iazurile respective.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Constantin Necula conferențiază de Ziua Internațională a Tineretului Ortodox

Publicat

in

De

De Ziua Internațională a Tineretului Ortodox, miercuri, 2 februarie, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va organiza conferința online intitulată „Întâmpinarea tinereții cu Hristos”, susținută de părintele Constantin Necula, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și va fi transmis live pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților începând cu ora 19:00, scrie basilica.ro.

În cadrul aceluiași eveniment, va avea loc prezentarea cărții părintelui, întitulată: „Despre sensul vieții cu Mihai Morar și Părintele Necula”, apărută în anul 2021.

La final, va fi organizată o sesiune de întrebări și răspunsuri la care vor participa tinerii suceveni care au performat în diferite domenii, printre care și medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, Ancuța Bodnar.

Conferința va fi moderată de către Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru disciplina religie și coordonatoarea evenimentului.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Nicolae Ciucă a numit secretari de stat la MAE, Sport, Agricultură și Antreprenoriat

Publicat

in

De

Premierul Nicolae Ciucă a semnat, vineri, decizii de eliberare și numire în funcție a mai multor secretari și subsecretari de stat.

Numiri:

Decizie pentru numirea doamnei Daniela Anda Grigore Gîtman în funcția de secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe

Decizie privind numirea domnului Radu-Dumitru Antohi în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Sportului

Decizie pentru numirea domnului Cristian-Mihael Leonov în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Decizie privind numirea domnului Lucian-Ioan Rus în funcția de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Decizie privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare, de către domnul Ion-Tudor Coman a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Decizie privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare, de către domnul Ion Damian a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii

Eliberări din funcție:

Decizie privind eliberarea doamnei Daniela Anda Grigore Gîtman din funcția de secretar de stat pentru relații interinstituționale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe

Decizie privind eliberarea domnului Radu Lebădă din funcția de subsecretar de stat la Ministerul Sportului

Decizie privind eliberarea domnului Cristian Emilian Ghiță din funcția de subsecretar de stat la Ministerul Sportului

Decizie privind eliberarea domnului Mihai Sebastian Ionescu din funcția de subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend