Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

În toamna acestui an, va fi inaugurat Muzeul Copiilor din București

Publicat

in

Muzeul Copiilor, spaţiu expoziţional educativ, creativ şi inovativ, va fi înfiinţat în Bucureşti, pe bulevardul Decebal, iar inaugurarea lui este programată să aibă loc în toamna acestui an potrivit news.ro.

Iniţiativa, se arată într-un comunicat remis News.ro, a aparţinut primarului general Gabriela Firea. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat joi hotărârea privind înfiinţarea, în Capitală, a acestei instituţii.

Gabriela Firea a transmis: „Deschidem în această toamnă Muzeul Copiilor. În această perioadă de vară se va organiza un concurs de soluţii şi vom avea şi noi în Bucureşti un muzeu interactiv, digitalizat, cu zone de creativitate şi de interacţiune între cei mici şi tot ceea ce se va întâmpla în ansamblu la acest muzeu”.

Ea a precizat că muzeul este dedicat elevilor şi preşcolarilor din întreaga ţară.

„Proiectul are o puternică componentă multimedia şi de interactivitate, însă utilizează mijlocele tehnologice ca instrument de învăţare şi nu ca scop în sine”, a adăugat ea.

Adresa Muzeului Copiilor va fi Bd. Decebal Nr. 11 şi va avea o suprafaţă de 1.800 mp. El va fi preluat de PROEDUS de la de la AFI, insituţia care administrează spaţiul în prezent.

„Muzeul va fi un spaţiu expoziţional educativ, creativ şi inovativ în care cei mici îşi pot exersa talentul şi creativitatea sau îşi pot petrece timpul liber într-un mod util şi distractiv, în acelaşi timp”, a mai spus Firea.

Biletul de acces va fi subvenţionat, pentru a fi accesibil pentru o categorie cât mai mare de copii.

Muzeul Copiilor va fi strucurat pe secţiuni tematice – artă şi cultură, ştiinţe, geografie, istoria oraşului, tehnologie/ inovaţie şi gastronomie – în care vor fi organizate expoziţii interactive, diverse evenimente, lecţii deschise şi întâlniri cu artişti.

o Secţiunea artă şi cultură va cuprinde expoziţii de costume de teatru, de machete scenografice, de instrumente muzicale/ creaţie grafică live, cu ajutorul instrumentelor digitale / ateliere de desen, de teatru, de scriere creativă / Mini-studio de înregistrări;

o Secţiunea ştiinţe: expoziţii digitale sau instalaţii interactive de explorare a mediului înconjurător / Mini-laborator de experimente
chimice/fizice;

o Secţiunea geografie: Harta interactivă a României şi/sau a lumii – copiii interacţionează şi află mai multe despre: formele de relief, climat specific, ţări, capitale, oraşe etc. / Spaţiu de jocuri de cultură generală (boardgames) despre geografia României şi a lumii;

o Secţiunea istoria oraşului: Expoziţie digitală interactivă – Bucureştiul de ieri şi de azi / Instalaţie video de construire a unui oraş
virtual / Carte interactivă – povestea oraşului, de la legenda lui Bucur până în zilele noastre / Puzzle digital cu imagini din Bucureşti / Ateliere
de introducere în istoria Bucureştiului;

o Secţiunea tehnologie/inovaţie: Instalaţii luminoase interactive pentru copii / Ateliere de modelaj 3D, video design etc. / Imprimantă 3D;

o Secţiunea gastronomie: Colţ interactiv amenajat ca supermarket/ bucătărie – care ajută copiii să înveţe despre alimente şi
despre mâncatul sănătos / Ateliere de gătit pentru copii, sau de nutriţie pentru părinţi şi copii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bătaie de joc! Șeful Poliției Constanța va primi pensie de șef

Publicat

in

De

Inspectoratul General al Poliției Române informează că șeful IPJ Constanța, Constantin Dancu, a fost pensionat, după ce s-a făcut o horă în Mamaia, fără respectarea normelor de distanțare socială. 

Ce uită să nu spună IGPR e că Dancu va beneficia de pensia de șef al IPJ Constanța.

În urma apariției, la data de 20 iunie 2020, pe site-ul ,,antena3.ro” a articolului cu titlul ,,Imagini șocante din Mamaia. Sute de turiști, prinși în horă, fără să se respecte distanțarea socială” o comisie din cadrul Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne a evaluat măsurile dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, în stațiunea Mamaia, de către Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și Poliția Stațiunii Mamaia.

În urma analizei situației constatate s-au dispus următoarele:

Cu data de 30 iunie 2020, șefului I.P.J Constanța i-a fost întreruptă menținerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare.

Cu data de 1 iulie 2020, s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului șefului I.P.J Constanța pe linie de ordine publică.

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 1 iulie 2020, comisarul-șef de poliție Glugă Constantin Adrian a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de 3 luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Cu data de 1 iulie 2020, prin dispoziție a inspectorului general al Poliției Române, comisarul de poliție Nucu Marian a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, pe o perioadă de 3 luni.

Totodată, pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe durata sezonului estival, Poliția Română a suplimentat numărul efectivelor care acționează. Astfel, 182 de polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, criminalistică și combaterea criminalității organizate au fost delegați la nivelul I.P.J. Constanța.

În total, peste 500 de polițiști acționează pe litoral cu mijloacele tehnice din dotare pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Zilnic, 86 de patrule sunt în teren pentru a interveni la sesizările semnalate și a proteja drepturile și libertățile cetățenești. 

Poliția Română continuă activitățile în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu în scopul prevenirii și combaterii criminalității și al răspândirii SARS-Cov2.„, transmite IGPR.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Primul turneu de tenis din România după pandemie. Competiția se va desfășura cu public online.

Publicat

in

După trei luni de pauză, jucătoarele de tenis din România își reintră în ritm. Turneul Winners Open se va desfășura la Cluj, iar pe lângă premiul de 10.000 de dolari, câștigătoarea turneului va juca duminică cu Simona Halep.

Dacă va fost dor să urmăriți un meci de tenis, aceasta cred că este o veste bună. Joi a început la Cluj primul turneu de tenis din România după trei luni de pauză din cauza pandemiei. Chiar dacă meciurile vor fi jucate în condiții stricte și fără public, cei interesați pot urmări meciurile online.

Timp de patru zile, Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun şi Miriam Bulgaru se vor lupta pentru marele premiu, iar câștigătoarea va primi suma de 10.000 de dolari și șansa de a juca un meci demonstrativ de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil.

„Avem şase jucătoare foarte bine cotate din Doubles WTA, cele mai bune românce de la ora actuală. Vom avea un super meci amical cu Simona Halep, Marius Copil şi Horia Tecău, alături de câştigătoarea competiţiei . Din păcate nu putem permite accesul publicului. Va fi o competiţie sistem turneu în care vor fi câte două grupe de trei jucătoare, cele mai bune două jucătoare din fiecare grupă merg în semifinale, iar după finală va urma acest super meci cu Simona Halep”, a precizat managerul Turneul Winners Open, Patrik Ciorcilă, pentru Mediafax.

Foto: Digi Sport

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend