Conecteaza-te cu noi

Reportaj

In timp ce ISJ doarme, Uniformele şcolare au declanşat războiul profesori – părinţi

Avatar

Publicat

in

Școala Generală Nr. 4 Mircea cel Batran este prima institutie de invatamant din Curtea de Arges care a vrut sa introduca în regulamentul intern obligativitatea uniformei pentru elevii care învaţă acolo. Conducerea scolii se străduieşte inca de anul trecut să aleagă un model de uniformă care să fie pe placul tuturor. Cu toate acestea, in urma consultarilor dintre cadrele didactice si parinti, doar 75 % au fost de acord cu introducerea uniformei scolare.
Părinţii vor uniforme, dar se tem de preţ
Practic, in acest moment uniforma nu este obligatorie, cu toate ca se fac presiuni pentru ca toti elevii sa achizitioneze uniforma. Ultimul model ales a împărţit scoala în două tabere şi a creat nemulţumiri chiar şi în rândul părinţilor care au fost de acord cu aceasta propunere, deoarece vor fi nevoiţi să scoată din buzunar foarte multi bani pentru achizitionarea unui costum „Mi se pare suspect că firma care produce uniforma este tocmai din Baia Mare şi nu din Curtea de Arges.. Cred că avem în oraş suficiente firme de confecţii care ar fi putut să scoată o uniformă mai ieftină. Preţul este nejustificat de mare“, consideră Elena C., mama unui elev de la Scola Generala Mircea cel Batran. Cei mai mulţi părinţi ar fi de acord cu uniformele dar unii se tem că nu pot isi pot permite sa achizitioneze una. “M-am interesat de preţ, o uniformă completa costă în jur de 280 de lei. Trebuie neapărat să cumparam două, pentru că nu o pot trimite la şcoală o săptămână cu aceleasi haine. Aş fi de acord doar dacă s ar gasi o modalitate de a plati mai putin”, ne-a declarat mama unei eleve. Singurii care resping cu desăvârşire uniforma sunt elevii pentru că li se par incomode si demodate. “Nici nu vreau să mă gândesc că o să purtăm toţi aceleaşi haine. Uniformele sunt comuniste, vor să ne vadă pe toţi la fel, dar noi suntem personalităţi diferite şi prin haine putem arăta asta.”,ne a spus Andrea, o eleve de la Scoala Generala Mircea cel Batran.

Actuala conducere a scolii se ascunde
Chiar şi unii profesori, sub protectia anonimatului, recunosc ca uniformele nu ar trebui introduse deoarece ar insemna un pas inapoi. ”Ar insemna sa ne intoarcem inainte de 89 cand toata lumea purta uniforma si canta aceleasi cantece patriotice. Personal nu sunt de acord cu asa ceva, insa nu pot face mare lucru deoarece in aceasta unitate de invatamant sunt foarte multe cadre didactice de o anumita varsta, cu o anumita mentalitate…”.Sunt si profesori care dimpotriva au o parere foarte buna despre acest proiect „Eu, personal, sunt adepta introducerii obligativitatii uniformei întrucât conferă un statut deosebit scolii. Scandalul este pe marginea costului ridicat al acesteia. Marea majoritate a parintilor au spus ca este o suma foarte mare si abia daca pot achizitiona una. Nu cred că toţi părinţii şi-ar permite luxul de a procura mai multe costume, iar o singura uniforma purtata zi de zi mi se pare neigienic”, crede o profesoara de la Scoala Generala Mircea cel Batran.
Pentru a nu fi acuzati de subiectivism, am incercat sa stam de vorba cu prof. Roxana Tomescu directorul Scolii Generale Nr.4 Mircea cel Batran, inca de la inceputul saptamanii trecute, insa nu a fost posibil. In prima parte a saptamanii, doamna director a spus ca este foarte ocupata si ca nu are timp nici macar 5 minute sa stea de vorba cu noi, iar in a doua parte a spus ca va pleca la un curs unde este formator. Cu toate ca am rugat o insistent sa ne intalnim indiferent de ora, dumneai a refuzat. Rusinos este faptul ca dna director ne-a mintit. La telefon ne a spus ca este plecata la Pitesti si nu ne poate primi, iar doua ore mai tarziu s ar fi aflat in unitatea scolara pe care o conduce. Aceasta informatie am primit-o de la un cadru didactic aflat in subordinea dumneaei.

Publicitate

Fostul director face precizari
In schimb, fostul director al Scolii Generale Nr.4 Mircea cel Batran, prof Nicolae Nita a avut amabilitatea de a sta de vorba cu noi si ne-a raspuns la toate intrebarile si nelamuririle pe care le-am avut. Practic proiectul uniformelor a fost demarat in perioada in care dumnealui era director si este continuat de actuala conducere.”Fiecare scoala are un regulament de ordine interioara. La noi in scoala exista notiunea de uniforma la general. La inceputul anului scolar 2011-2012, in sedinta presedintilor comitetelor de parinti pe clasa s-a propus consultarea parintilor pentru o uniforma personalizata, ramanand ca in semestrul al II lea, la urmatoarea sedinta sa se ia in discutie rezultatele pe clase. In sedinta de pe semestrul al II lea s-au centralizat parerile. Peste trei sferturi din clase au acceptat. In aceeasi sedinta s-a stabilit o comisie care sa se ocupe de acest proiect. Tot atunci s-a stabilit ca uniforma nu este obligatorie deoarece nu a fost acceptata in proportie de 100% si a ramas sa se gaseasca solutii pentru cei care au refuzat”. De asemenea, fostul director ne-a explicat ca in acest proiect cazurile sociale, in care parintii nu puteau sa achizitioneze uniforma, insa erau de acord cu ea, o primeau gratis”Am negociat cu firma producatoare si am obtinut un discount. Practic am cazut de acord ca nu vrem sa ni inapoieze o parte din bani, ci de aceasta suma sa se fabrice uniforme pentru cazurile sociale din scoala”, a incheiat prof Nicolae Nita. Din informatiile pe care le avem la aceasta ora, si copiilor cu probleme financiare de la Scoala Generala Nr.4 Mircea cel Batran li s a cerut sa aduca bani de acasa pentru achizitionarea uniformei.
Deocamdata actuala conducere a Scolii Generale Nr.4 Mircea cel Batran tace. Noi ramanem deschisi pentru a publica un punct de vedere oficial in aceasta problema care intereseaza foarte multi parinti si elevi.

 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
5 Comentarii

5 Comments

 1. Avatar

  NOI

  24 iulie 2012 la 11:01

  Directoarele cu jurista primarului au schimbat modelul,culoarea si materialul cu unul de calitate inferioara.Parintilor li s-au luat banii pe ceva si in loc vor primi altceva.Batjocura pe munca noastra.Fara licitatie.Copiii sunt amenintati sa ia toti uniforme sa le ramana comisionul.Noi vrem uniformele comandate la sedinta nu sa ni se bage pe gat alte prostii.

 2. Avatar

  Anonim

  24 iulie 2012 la 14:19

  Nu sunt de acord sa oblige copiii sa poarte uniforme.Nu le mai cumparati uniforme ,sa vedem ce fac….ii dau afara din scoala ?

 3. Avatar

  TR

  5 septembrie 2012 la 21:00

  “Mircea cel Bătrân” propune uniformă personalizată

  De anul acesta se implementează un model-standard de uniformă şcolară. Pentru început s-a hotărât ca fiecare elev din ciclul gimnazial să poarte însemnele şcolii, cravată şi vestă, cu emblemă, până în decembrie, urmând ca de la începutul anului 2013, fiecare elev să-şi achiziţioneze ţinuta minimă”, a încheiat prof. Roxana Tomescu.

 4. Avatar

  Alina

  7 septembrie 2012 la 10:28

  Nu este niciun razboi! Noi, parintii am fost de acord cu aceste uniforme. Mi se pare un lucru foarte bun. Nu mai publicati informatii gresite

 5. Avatar

  Alin

  14 septembrie 2012 la 14:05

  Parca ieri totzi ne-am strans
  Si la scoala am pornit,
  Cu pasi repezi,usori si grabitzi,
  Uniforme aveam
  Fericitzi noi eram.
  Parca ieri, parca ieri, parca ieri…

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

PREMIERĂ! În Argeș, imnul cântat cu masca pe față ! ARMATA FĂRĂ MASCĂ

Avatar

Publicat

in

De

Ziua Imnului Naţional al României – Deşteaptă-te române!- simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, este sărbătorită an de an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, ”Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. In 2020, la Pitesti, am asistat la o premieră: prima dată când autoritățile cântă imnul cu masca pe față. Surprinzător este faptul că, alături de prefectul Soare care purta masca facială, au fost si cativa reprezentanți ai armatei care au neglijat atat distantarea sociala dar si purtarea mastii.

Ziua Imnului Naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Publicitate

“Sărbătoarea de astăzi este un bun prilej de a rememora faptele glorioase ale înaintașilor noștri, dar și pentru a ne gândi cu speranță la viitor. Spiritul de sacrificiu, abnegația și patriotismul sunt calități care stau la baza devenirii noastre ca națiune modernă și democratică. În contextul actual, este nevoie să fim mândri de valorile naționale și să dăm dovadă de calitățile care le-au permis înaintașilor noștri să realizeze un stat modern. Intonând astăzi, împreună, Imnul Naţional ne onorăm trecutul, prezentul și viitorul. La mulți ani, români, la mulți ani, România!”- a transmis prefectul Emanuel Soare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

FOTO si VIDEO – ACUZE GRAVE ale unei argeșence: Pacienții TRATAȚI CA ANIMALELE la Spitalul Judeţean Argeş, COVID-UL UMBLĂ LIBER prin CORTURILE GROAZEI

Avatar

Publicat

in

De

În timp ce Dan Manu si trupa PSD dau sute de mii de lei pentru curse de mașinuțe prin gropile județului, lipsa banilor se reflectă cel mai bine în condițiile mizere in care sunt tratați pacienții la Spitalul Județean, unitate aflata in administrarea aceluiași Consiliu Județean. In aceste condiții, nu este de mirare că au explodat cazurile COVID în Argeş iar autorităţile, cu o neimțire crasă, dau vina pe argeşenii care s-ar fi relaxat prea mult. O argeșeancă pune punctul pe I după experiența avută la Spitalul Județean Argeș și demonstrează cum motivul real al infectărilor în număr tot mai mare, este urmarea indolenței cadrelor medicale și a lipsei de bani de la Spitalul Judeţean Argeş. Au avut cei de la PSD bani pentru a sponsoriza curse de mașinuțe pe drumurile rupte ale județului, dar nu au bani sa asigure minumul necesar pentru desfășurarea in siguranță a actului medical. Așadar, o argeseancă povesteste cu lux de amanunte umilința la care a fost supusă în corturile din faţa spitalului. Toţi cei ajunși aici sunt doar suspecţi COVID, dar, odată ajunși în corturile mizere, au topate șansele de a contacta virusul. Iată, mărturisirea argeșencei scârbite de ceea ce a văzut și simțit în materie de grijă a autorităților față de proprii cetățeni. Pacienţii sunt obligaţi să aştepte şi 12 ore, fără tratament, fără soluţii dezinfectante la îndemână. Iar asta nu se oprește aici …

“Bătaie de joc, pur și simplu!!! De dimineață de la ora 8.30 (aproximativ) sunt la spitalul județean din Pitești. Sunt- vorba vine, pentru că de peste 12 ore stau și aștept. S-a spus la știri că sunt multe cazuri de coronavirus in Arges. Da, sunt pentru că ne țin ca pe animale! In cortul unde am ajuns de dimineață, a mai ajuns peste câteva zeci de minute o altă pacientă. După ce a plecat, nimeni nu a venit să curețe după ea; a venit o altă pacientă și au pus-o în patul respectiv pur și simplu!!! (Cred că nici patul meu nu a fost dezinfectat cine știe de când!) Nu avem dezinfectat de niciun fel, masca e tot cea cu care am venit de acasă; indiferent ce întrebăm nu se spune pur și simplu “așteptați!” Și așteptăm cu orele… În curând cu zilele!!! Stăm neconfirmați și confirmați in aceeași zonă – mai devreme era un bărbat în cortul de vis-a-vis, confirmat, care a fost trimis în alt județ că nu mai sunt locuri aici. Nu te poți spăla pe mâini decât la toaleta, singura toaletă pentru toată lumea- confirmați sau nu cu virusul. Noroc că am puțin gel dezinfectant de acasă, deși nu știu cât mai ajută… Paturile le vedeți, nu poți să stai pe ele!!! Mai rămâne să pozez și toaleta – trebuie să îmi fac curaj sa ajung iar acolo.

Publicitate

Spun că sunt multe cazuri, și sunt, pentru că, o dată ajuns aici, nu mai contează de ce suferi. Automat ești băgat în corturile groazei și, dacă nu ai fost infectat, te infectezi sigur datorită mizeriei, lipsei de interes, etc. Ești considerat bolnav și gata, nu mai dezinfectează nimeni ca sa nu te îmbolnăvești tu, suspectul. Pentru că, odată ajuns aici, așa cum am spus, ești condamnat. După mai bine de 12 ore, nici nu cred că mai contează că rezultatele (mele) au fost neconcludente… Sigur în atâtea ore de stat aici m-am infectat!!!

p.s. După ce am inceput sa mă plâng de toate cele de mai sus, mi s-au spus că am internarea făcută și că voi fi mutată pe o secție… Iar după asta alte teste, probabil.

Pentru idioții care nu cred in existenta coronavirusului, va spun că EXISTĂ! Și se pare că ocolește proștii… pentru că eu am respectat toate regulile posibile și imposibile și tot trebuie sa trec pe aici. Am fost cuminte mereu, să nu supăr pe nimeni, dar NU MAI POT. Condițiile de aici sunt sub orice limită. Nu s-a spus că asta este situația în toată țara – adică este la fel peste tot???

Între timp a mai trecut o oră și tot mai aștept… Sunt in continuare suspectă – cu testul neconcludent. Mă rog, rezultatul. Am uitat sa spun că tușeam de vreo 2 zile , suspectam o răceala și așa am ajuns aici. De azi-dimineață e tot așa, noroc că nu mi s-a înrăutățit starea. Nici o pastilă, nimic. Analize și așteptat cu orele.
Să fim sănătoși cu toții!”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend