Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

In timp ce britanicii traiesc tot mai prost, bogata sotie a ministrului de finante fuge de plata impozitelor

Publicat

in

Rishi Sunak, seful finantelor din Marea Britanie, e protagonistul unui amplu scandal de presa. S-a aflat ca sotia lui, o femeie foarte bogata, cetatean indian, nu plateste impozit pe veniturile din strainatate, asa cum cere legea fiscala din regat. Akshata Murthy are venituri de zeci de milioane de lire sterline pe an, de la companiile de familie din India, unde e actionara. Legea britanica permite celor care nu au domiciliul in regat sa nu plateasca impozit pe veniturile obtinute in afara tarii, iar sotia ministrului a beneficiat de aceasta portita ani de zile, desi cel mai mult sta in Anglia. Totul a iesit la iveala in presa dupa ce ministrul de finante a marit o serie de impozite, asta in conditiile in care nivelul de trai al britanicilor s-a prabusit. Detalii despre scandal aici https://newsin.ro/sotia-ministrul-de-finante-din-marea-britanie-fuge-de-impozite/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Cerealele din Ucraina au invadat Romania, agricultorii romani au pierderi uriase

Publicat

in

Dupa ce a negat luni de zile ca ar exista o problema, Comisia Europeana, in sfarsit, recunoaste ca Polonia si Romania au probleme din cauza cerealelor aduse in cantitati riase din Ucraina. Pentru a ajuta Ucraina, invadata de Rusia, in primavara trecuta, Uniunea Europeana a creat asa-numitele “culoare ale solidaritatii”, prin care Ucraina sa-si poata exporta graul catre pietele comunitare. Teoretic, Romania si Polonia, ca tari vecine cu Ucraina, urmau sa fie doar de tranzit, iar granele ucrainene sa mearga mai departe spre tarile UE. Insa cerealele din Ucraina au ramas in cele doua tari, in cantitati uriase, iar fermierii romani si polonezi raman cu graul nevandut. Toate detaliile aici https://newsin.ro/agricultori-romani-in-pragul-falimentului-din-cauza-importurilor-masive-de-cereale-din-ucraina/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ECONOMIC

Panourile fotovoltaice – tot ce trebuie să știi despre energia solară

Publicat

in

A24.Viessmann@ziarulprofit.ro@panourile fotovoltaice 1

În ultimele decenii, sustenabilitatea, dar și consumul responsabil au devenit o prioritate pentru tot mai mulți oameni. Sigur că această conștientizare s-a produs și pe fondul schimbărilor climatice drastice. Am devenit mai responsabili și începem să realizăm care sunt efectele neglijenței de până acum.

Din acest motiv, energia solară a devenit un subiect tot mai discutat în rândul celor care vor să contribuie la sănătatea mediului înconjurător. Vestea bună e că energia solară  este o sursă  regenerabilă, pe care o putem folosi fără să poluăm planeta. Pe de altă parte, pentru a te putea bucura de un nou stil de viață, va trebui să-ți îndrepți atenția către diferite sisteme, așa cum sunt panourile fotovoltaice. Iată câteva aspecte interesante despre acestea:

Fă cunoștință cu sistemul fotovoltaic

Înainte de a-ți prezenta tipurile de panouri fotovoltaice, dar și avantajele oferite de instalarea unui astfel de sistem, trebuie să știi ce este mai exact un sistem fotovoltaic. Vorbim despre un sistem compus din unul sau chiar mai multe panouri fotovoltaice, care se folosesc de energia oferită de soare (energie gratuită și inepuizabilă) pentru a produce electricitate. Acestea pot fi instalate fie pe acoperișurile caselor, fie în parcurile fotovoltaice, special amenajate.

Panourile fotovoltaice – tipologie

Un aspect pe care trebuie să-l cunoști înainte de  a face o astfel de achiziție este reprezentat de faptul că există 3 mari categorii de panouri fotovoltaice. Iată care sunt acestea:

  • Panouri fotovoltaice monocristaline –sunt negre închis și au cel mai mare grad de eficiență în ceea ce privește captarea energiei solare, mai exact de 20%
  • Panouri fotovoltaice policristaline – au o formă pătrată și sunt realizate din fragmente de siliciu topit, având o eficiență de 17%, cu 3 procente mai puțin față de cele monocristaline
  • Panouri fotovoltaice amorfe – sunt realizate din silicon amorf, iar capacitatea de captare a energiei ajunge până la 13%

Avantajele panourilor solare

Atunci când vine vorba de avantajele oferite de panourile fotovoltaice, există o listă destul de lungă cu aspecte demne de luat în considerare. Iată care sunt cele mai importante:

  • Energia produsă este gratuită. Astfel, costurile pentru lumină și încălzire vor fi cu mult mai reduse, astfel că vei putea face economii considerabile. În plus, dacă sistemul tău generează mai multă energie, te poți lega la rețeaua electrică, primind bani pentru surplusul de energie pe care îl furnizezi.
  • Panourile fotovoltaice sunt ușor de montat, dar și de întreținut.
  • Panourile fotovoltaice au o durată de viață de peste 20 de ani.
  • Panourile fotovoltaice contribuie la reducerea poluării. Toate sistemele care folosesc energie inepuizabilă sunt considerate extrem de prietenoase cu mediul, în timp ce combustibilii clasici sunt resurse limitate și poluante.

Așadar, tot mai mulți oameni au înțeles că sănătatea mediului înconjurător poate influența și starea lor de bine. Acesta este, de fapt, motivul esențial pentru care panourile fotovoltaice sunt din ce în ce mai recomandate, dar și utilizate. De altfel, panourile fotovoltaice vin la pachet și cu numeroase alte avantaje, dar și cu 3 mari opțiuni în ceea ce privește achiziția inițială. Astfel, poți opta pentru panouri fotovoltaice monocristaline, policristaline sau amorfe.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend