Conecteaza-te cu noi

AUTO

În premieră – Se face recensământul traficului rutier

Avatar

Publicat

in

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează participanţii la trafic că luni, 20 aprilie 2015, ora 8:00, va fi demarat recensământul traficului rutier care circulă pe teritoriul României, indiferent de ţara în care sunt înmatriculate. Acţiunea are loc ca urmare a recomandării Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi se va desfăşura în toate ţările Uniunii Europene. Înregistrările de trafic se desfăşoară după un calendar prestabilit (conform Anexa), timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv două zile în luna aprilie, două zile în luna mai, trei zile în luna august, o zi în luna octombrie şi două zile în luna noiembrie. Recensământul traficului rutier se va încheia în data de 14 noiembrie 2015, ora 20:00. Efectuarea înregistrării circulaţiei rutiere pe reţeaua de drumuri publice se va realiza printr-o metodă combinată, manual-automat. Această metodă prevede înregistrări automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier şi înregistrări manuale, pe formulare. Pe întreaga reţea de drumuri publice vor fi înregistrate vehiculele în 3.350 posturi de recenzare, din care 960 de posturi pe reţeaua de drumuri naţionale şi 2.390 posturi pe reţeaua de drumuri judeţene şi comunale. Se mai precizeaza că înregistrarea circulaţiei pe reţeaua de drumuri naţionale va fi realizată de către CNADNR SA, prin unităţile sale din teritoriu, respectiv Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri. Înregistrarea circulaţiei pe reţeaua de drumuri judeţene şi comunale se va efectua de către autorităţile locale, respectiv Consiliile Judeţene, cu coordonare tehnică şi metodologică din partea CNADNR SA. Colectarea electronică a datelor de trafic recenzate, de pe întreaga reţea de drumuri publice interurbane din România, se face de către CNADNR – CESTRIN, care le va prelucra şi organiza statistic. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România mai mentioneaza ca recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o data la cinci ani şi are drept scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeua de drumuri publice interurbane din România şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Astfel, vor fi monitorizate următoarele tipuri de vehicule: biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete şi autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane şi derivate cu două, trei şi patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă şi vehicule cu tracţiune animală.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Fişa medicală pentru permisul auto: Află unde poți să o obții, mai nou

Avatar

Publicat

in

Ministerul Sănătăţii a publicat noua listă a unităţilor medicale din ţară autorizate să elibereze fişa medicală pentru obţinerea sau preschimbarea permisului de conducere.Lista cuprinse 619 de unităţi medicale din întreaga ţară, însă nu toate dintre acestea au fost autorizate în specialităţile medicale necesare obţinerii permisului de conducere, respectiv medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie şi ortopedie-traumatologie.

Fişa medicală este necesară doar pentru schimbarea unui permis expirat cu unul cu o nouă valabilitate şi arată abilitatea unei persoane de a conduce un autovehicul, din punct de vedere medical şi psihologic. Fişa medicală nu este necesară în cazul în care permisul de conducere a fost furat, deteriorat, pierdut sau titularul şi-a schimbat numele.

Potrivit Legii 55/2020, pe durata stării de alertă, dar şi pe o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări, valabilitatea se păstrează în cazul permiselor de conducere expirate în această perioadă. De asemenea, şi autorizaţia de circulaţie provizorie este valabilă cu condiţia existenţei unei poliţe valabile de RCA pentru maşina înscrisă în document.

Ținând cont de faptul că starea de alertă a fost prelungită până spre jumătatea lunii decembrie, valabilitatea documentelor expirate în această perioadă se va menține până, cel puțin, spre mijlocul lunii martie 2021.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

AUTO

Autovehiculul personal s-a defectat in mod spontan? Iata care sunt cele mai bune solutii la care poti apela!

Avatar

Publicat

in

Traim intr-un secol in care depindem de mobilitate si implicit de masini mai mult ca niciodata, fapt pentru care ne este foarte dificil sa facem si un simplu exercitiu de imaginatie desapre cum ar arata lumea zilelor noastre fara existenta acestora. dincolo de specificatiile tehnice si de estetica, masinile sunt in prezent de departe unele dintre cele mai confortabile si mai la indemana mijloace de transport la care avem acces. Pot aparea insa si momente mai putin placute, in care anumite componente pot ceda in mod spontan, ceea ce nu ne pune doar in situatia de a gasi cele mai bune solutii, insa si in cel mai scurt timp posibil.

            Chiar daca gasirea pieselor si accesoriilor auto este astazi un lucru mai simplu ca niciodata daca tinem cont de expansiunea impresionanta a mediului online si de numarul magazinelor pe care le regasim in acest mediu, de cele mai multe ori in astfel de situatii, conducatorii auto se afla intr-un real impas. In cele ce urmeaza, am pregatit pentru tine cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa iti repari autovehiculul in cel mai scurt timp posibil.

            Apeleaza cu incredere la un magazin online de profil.

            Daca la inceputuri conducatorii auto erau destul de sceptici in privinta calitatii produselor achizitionate prin intermediul unui magazin online, in prezent putem spune ca aceasta modalitate a devenit calea principala prin care cumparam piese si accesorii auto. In cadrul unui magazin online ai posibilitatea de a regasi o gama mult mai larga de produse, de la piese si accesorii de baza, pana la produse precum filtru de combustibil sau baterii auto. Cert insa este faptul ca online este mult mai simplu si avem sanse mult mai mari sa gasim rapid produsele de care avem nevoie.

            Ia in calcul piesele si accesoriile auto obtinute din dezmembrari.

            De foarte multe ori aceasta optiune este trecuta de catre conducatorii auto pe un plan secundar, fara a lua insa in calul ca produsele obtinute pe aceasta cale (daca te vei asigura ca le achizitionezi din cadrul unui parc auto de dezmembrari serios) reprezinta un echilibru foarte bun intre cost si functionalitate. In plus, pe aceasta cale ai toate sansele sa regasesti pana si cele mai rare piese si accesorii auto, pentru ca in cadrul unui parc auto de dezmembrari se regasesc o multime de modele de masini, noi si vechi. o piesa auto obtinuta din dezmembrari este intens verificata inainte de a fi pusa in vanzare, astfel ca optand pentru aceasta cale, nu inseamna ca vei face vreun compromis.

            Asigura-te ca apelezi mereu numai la service-uri autorizate.

            Un alt aspect important este reprezentat de certitudinea ca apelezi intotdeauna numai la service-uri autorizate pentru a-ti repara masina. Chiar daca poate vei gasi solutii mai putin costisitoare, este totusi esential ca remedierea problemelor masinii sa se faca in mod corespunzator, pentru ca altminteri in timp, o problema nerezolvata rapid si in mod corect poate sta la baza aparitiei unor defectiuni majore, care te pot costa scump. Asadar, nu iti asuma niciodata riscuri si asigura-te ca vei colabora mereu cu un service autorizat, ori de cate ori apar defectiuni la nivelul masini.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend