Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

În loc să se ia măsuri ! Țigănia a cuprins tot Bulevardul Regal

Avatar

Publicat

in

#Tarabe dezgustătoare din celofane și table ruginite ocupă trotuarele spre disperarea trecătorilor
#Kitchurile, din nou promovate pentru câțiva lei încsați la bugetul local
Dacă într-un număr anterior al ziarului nostru atrăgeam atenția asupra faptului că zona Vidraru s-a transformat într-o adevărată țigănie din cauza corturilor și tarabelor ce au ocupat trotuarul, zilele trecute țigănia s-a extins mai ceva ca ciuma pe tot Bulevardul Basarabilor, Bulevard Regal despre care se spune că va fi amenajat cu granit sau că va fi reamenajat în arhitectura de altă dată. Zona Sfântul Gheorghe este practic inacceibilă pentru pietoni și asta pentru că mesele pe care se vând mărțișoare sunt acoperite cu folii și celofan, sunt extinse mai mult decât ar trebui iar scheletele metalice ale corturilor nu fac altceva decât să ”pună piedică” celor care trec prin zonă. La Vidraru tot trotuarul este acaparat de astfel de tarabe iar primăria a închiriat cu ziua domeniul public și în zona scolii nr 4, in zona Liceului Industrial sau a Mânăstirii. Ceea ce nu este de înțeles sunt sumele extrem de mici care ajung, din acest negoț, la bugetul local și, de ce, pentru câțiva lei, primăria acceptă o astfel de debandadă.

Soluţii există, cine să le pună în practică !
Telefonul din redacţie a „zbârnâit” continuu zilele trecute, comercianţii şi cetăţenii reclamând neimplicarea primăriei în a rezolva corect situaţia. Ambele categorii de cetăţeni au dreptate când spun că primăria este incapabilă să rezolve această problemă spinoasă, una care, în alte oraşe, a fost reglementată de mult timp. Departe de noi gândul de a pune la zid exclusiv comercianţii, oameni care încearcă să îşi câştige existenţa din micile afaceri. Insă, aşa cum ziarul a scris şi propus în repetate rânduri în ultimii ani, se impune ca, în preajma unor astfel de sărbători, primăria să organizeze zone speciale de vânzare, sub titulatura unor Târguri dedicate. Pot fi amenajate lejer Târgul de Mârţisor, Târgul De Crăciun, etc…. Zone libere sunt suficiente. De exemplu, pentru acest Târg de Mărţişor, propunerea noastră a fost ca acesta să fiinţeze în zona Sân Nicoară, pe terasele de lângă fântâna arteziană. Cu o organizare bună, eventual chiar punându-se la dispoziţie tarabe sau casuţe standardizate, târgul ar putea atrage cu mult mai multi clienţi decât dacă încurcă traficul pietonal în faţa magazinului Vidraru, alterând serios imaginea de oraş regal. Redactorii nostri au vorbit, şi cu toţi comercianţii care şi-au amplasat deja tarabele în zona semafoarelor. Niciunul nu era mulţumit de modul în care primăria le oferă condiţiile necesare desfăşurării activităţii şi, spre bucuria noastră, toţi au spus că ar fi de acord să îşi vândă produsele pe terasele de la Sân Nicoară, lângă arteziană, chiar şi în cadrul unui Târg de Mărţişor amplasat undeva cât să nu afecteze vânzările de sezon.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Raed Arafat atrage atenția românilor: ‘Nu este de glumit. Nu are rost să intrăm într-un alt val’

Avatar

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a sesizat nereguli la o terasă din Centrul Vechui al Capitalei, acolo se aflau mai mulţi tineri la aceeaşi masă. ”Terasa asta, în mod normal este interzisă. Toţi stau în acea bulă de plastic. Astea sunt spaţii închise, chiar dacă este o singură masă’.

Începând de luni intră în vigoare o nouă hotărâre care prevede ca restaurantele la interior se vor redeschide, având în vedere că trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a vorbit despre imaginile surprinse într-un local din Centrul Capitalei.

Terasa asta, în mod normal este interzisă. Conform hotărârii de Guvern, terasa asta este închisă. Toţi stau în acea bulă de plastic. Astea sunt spaţii închise, chiar dacă este o singură masă (…) Uitaţi-vă aglomeraţia din aşa-zisa terasă. Nu e terasă. Acolo este spaţiu închis. Este definit în hotărârea de Guvern. Are pereţi. Este şi vina şi faptului că nu se impun măsuri (…) În final, aici trebuie implementate măsuri. Eu cred că singura măsură în aşa ceva şi fără să exagerez este că, în momentul în care ai făcut acest lucru, să vină autorităţile şi să te închidă pe o lună de zile şi poate atunci învaţă lumea ce înseamnă să respecte regulile. Ieri aţi auzit situaţia cu tulpina noua care de la o singură persoană s-au infectat nu ştiu câte persoane. Nu este de glumit. Mai avem un pic. Nu are rost să intrăm într-un alt val”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Citește și:

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

„Cocktail-ul” de anticorpi cu care s-a tratat Donald Trump va fi introdus de Germania în tratamentul anti-COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Sănătăţii din Germania va distribui 200.000 de doze cu cocktailul de anticorpi folosit de fostul președinte al SUA, Donald Trump.

Tratamentul pe care l-a luat Trump ca să se vindece de COVID-19 ajunge şi în Europa. Germania este prima ţară care începe să utilizeze cocktailul de anticorpi pe care l-a luat fostul preşedinte american.

Berlinul a cumpărat 200.000 de doze, la prețul de 2.000 de euro bucata. Cocktailul va fi administrat pacienților din spitalele universitare, începând de săptămâna viitoare. Ministrul german al sănătății nu a precizat care este firma producătoare.

Anul trecut, Donald Trump s-a tratat cu un astfel de cocktail de la compania de biotehnologie Regeneron. Pe atunci, substanţa minune nu primise încă aprobările necesare. Medicamentul are un dublu rol: ameliorează simptomele și micșorează încărcătura virală a pacientului, conform alephnews.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend